3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Anielski Likier !!!


Wydrukuj:
4

Składniki

1 butelka/butelki/butelek

Składniki

  • 150 g białej czekolady
  • 1 jajko
  • 80 g cukru
  • 500 g śmietany kremówki 30 %
  • 300 g amaretto
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. Białą czekoladę w kawałkach do Blokada naczynia miksującego wrzucić i 5 sekund na obrotach 10 rozdrobnić.

    2. Rozdrobnioną czekoladę 1 minutę / 80 stopni / obroty 2 rozpuścić.

    3. Jajko i cukier dołożyć do Blokada naczynia miksującego i 20 sekund na obrotach 3 wymieszać.

    4. Połowę śmietanki ( 250 g ) wlać i 2 minuty / 80 stopni / obroty 3 podgrzewać.

    5. Na koniec drugą połowę kremówki i Amaretto wlać i 7 minut / 80 stopni / obroty 3.



    Gorący likier przelać do butelek i po ostudzeniu włożyć do lodówki aby stężał.

    Można przechowywać w lodówce około 2 tygodni - ale nie zdażyło mi się żeby tak długo leżakował jest po prostu rewelacyjny - idealny na każdą okazję !!!

    Smacznego !!!!
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Przepyszny! Troszkę zmodyfikowałam: mniej cukru...

    Zgłoszony przez iwonaluczak na stycznia 20, 2022 at 10:29.

    Przepyszny! Troszkę zmodyfikowałam: mniej cukru (40g) oraz dodaje 30-40g wódki. Mega

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Sypać zdecydowanie mniej cukru a będzie b.dobry....

    Zgłoszony przez iwonaluczak na stycznia 15, 2022 at 17:02.

    Sypać zdecydowanie mniej cukru a będzie b.dobry. Ja dałam 50 gr i tak wyszedł mega słodki. Następnym razem dam 20 gr. Biała czekolada jest słodka podobnie jak amaretto

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Niestety duże nadzieję związane z tym przepisem...

    Zgłoszony przez Gondur na grudnia 16, 2018 at 18:58.

    Niestety duże nadzieję związane z tym przepisem były daremne. Jest to nasty likier robiony przeze mnie z przepisowni i wypada przeciętnie na tle pozostałych. Przesadnie słodki

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super ten likier. Pierwszy likier w moim...

    Zgłoszony przez Kingadxianisz na grudnia 20, 2017 at 23:09.

    Super ten likier. Pierwszy likier w moim Thermomixie. Wyszedł bezbłędnie. Drugi raz dodałam duzo mniej cukru I tez wyszło przepyszne

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepyszny- niebo w gębie

    Zgłoszony przez Ilonara na października 27, 2017 at 11:28.

    Przepyszny- niebo w gębie

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Smaczny

    Zgłoszony przez MixPomysłów na czerwca 26, 2017 at 11:34.

    Smaczny!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • wyszed smaczny

    Zgłoszony przez FieFie na czerwca 17, 2017 at 12:56.

    wyszedł smaczny tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mniam ale to dobre !!! Polecam na każdą porę...

    Zgłoszony przez Hen63 na kwietnia 17, 2017 at 14:52.

    Mniam ale to dobre !!! Polecam na każdą porę roku !!! Cooking 1

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze