3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Świderki z pesto


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

  • 20 g sera gouda
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 20 g świeżej bazyli cytrynowej
  • 1 łyżeczki soli
  • 40 g migdałów bez skórki
  • 1 g cytryna
  • 2 ząbki czosnku
  • 400 g makaronu świderki
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia wlej 1l wody, dodaj łyżeczkę soli, włóż makaron, gotuj 15min/100stopni/obr1 wsteczne. Po ugotowaniu odcedź i przełóż do miski.

    Mgdały i czosnek  ucieraj 10s obr8. Dodaj ser podzielony na kawałki i powtórz czynność Następnie dodaj bazylię, sól, zmiksuj kolejne 10s obr 7, na koniec odmierz oliwę, wyciśnij sok z połowy cytryny i wymieszaj 20s obr5.

    Wymieszaj makaron z sosem, podawaj na zimno.

10
11

Porady

Bazylię cytrynową można zastąpić zwykłą, roszaj sera żółtego wg. własnych upodobań bądź zaopatrzenia w lodówce, smacznego)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • i mam nadzieje ze bez dodatku

    Zgłoszony przez chef Iza na listopada 9, 2014 at 23:35.

    i mam nadzieje ze bez dodatku soku z cytryny ,bo to juz bylby zupelnie inny sos

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo lubie :bigsmile: 

    Zgłoszony przez veronicab71 na września 1, 2013 at 00:23.

    Bardzo lubie Big Smile Big Smile  Tyle, ze ja pesto robie z orzeszkami pinii Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • U mnie właśnie to było dziś

    Zgłoszony przez dorotka1983 na sierpnia 16, 2013 at 23:42.

    U mnie właśnie to było dziś na obiad. Tylko wersja była na 10 osób. Zamiast migdałów użyłam pestek słonecznika i dyni w sumie 60 g, ser gouda ok 110g, 90 g bazylii, 110 g oliwy tmrc_emoticons.) pozostałe składniki podobnie.  Danie podałam na ciepło.

    Dorota

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze