3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

sos serowy smaczny


Wydrukuj:
4

Składniki

4 osoba/osoby

na przykład ciasto100gr. niebieskiego sera pleśniowego

  • 100 gramów ser pleśniowy niebieski taki jaki lubisz
  • 100 gramów sereka topionego o smaku smietankowym lub ziołowym/czosnkowym
  • 100 gramów Smietanki 22% lub 30%
  • 30 gramów masła
  • 1 / 2 ząbków czosnku
  • 500 gramów makaronu, wstążki
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

  1.  

    wykonanie

     

    W osobnym garnku wstawiamy wode ma makaron i gotujemy zgidnie zprzepisem producenta, a w tym czasie:

     

     

     

    Obrany czosnek mixujemy czas 5s obr.6 zgarniamy ze ścianek ( w razie potrzeby powtórzyć) , 30gr. masła dusimy czas: 2 min 100*C obr 2 .

     

    Dajemy pokruszony ser pleśniowy i topiony 4-5 min 100*C obr 2 poczym wlewamy śmietankę czas 5 min 100*C obr 2. Gotowe

     

    Zielona pietruszka do dekoracji , ja jeszcze daje pokrojone paseczki surowej szynki - podnosi smak

     

    Sałatka z pomidorów mile widziana

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Serka można dać więcej taksamo jak smietanki czasami daje 2 topione serki  sos jest gęstszy.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy