3
Załaduj zdjęcie
Załaduj zdjęcie
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ryż z jabłkami na mleku kokosowym


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Ryż z jabłkami na mleku kokosowym

  • 400 g mleka kokosowego, (najlepiej EnerBio lub RealTai - w składzie samo mleko i woda, bez zbędnych dodatków)
  • 400 g wody
  • 5-6 jabłek, (średniej wielkości)
  • 200 g ryżu
  • 1 opakowania cukru waniliowego, (lub 15-20g cukru waniliowego wykonanego w TM)
  • 1 łyżeczki cynamonu, mielonego, (lub więcej, jeśli ktoś lubi)
  • 6
    40min
    Czas całkowity 40min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

  1. Do Closed lid wsypać ryż, wlać mleko i wodę, dodać cukier waniliowy. Gotować 15min/100st/obr1Counter-clockwise operation Gotowy ryż przełożyć do naczynia żaroodpornego (polecam połowę dać do drugiego naczynia/miseczki, żeby móc ułożyć ryż i jabłka warstwami)
  2. Piekarnik nastawić na 180st.
  3. Jabłka (obrane, bez gniazd nasiennych, pokrojone na ćwiartki) włożyć do i zmiksować 20s/obr 7. Gotować z dodatkiem cynamonu 7min/Varoma/obr1.
  4. W naczyniu żaroodpornym ułożyć na przemian ryż i jabłka. Na wierzchu można dodatkowo posypać cynamonem. Zapiekać w piekarniku w 180st około 10minut.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy