Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
5min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • 4 ząbki czosnku
  • 1 pomarańcz
  • 1 cytryn, a
  • 400 g wody
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 100 g zielonej papryki
  • 100 g czerwonej papryki
  • 1 przecier pomidorowy
  • 100 gzielonego groszku
  • 100 g zielonej fasolki, pociętej na odcinki 2 cm
  • 200 g chorizo pociętego na plasterki
  • szafran
  • 2 kostki bulionu
  • 350 g ryżu
  • 200 g krewetek, obranych
  • łyżeczka kurkumy - dla koloru.

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Czosnek zmiksować 5 sek/ obr 8.

    Dodać obrane i pocięte na 4 częście cyrtynę i pomarańcz, zmiksować 20 sek/ obr. 8.

    Dodać wodę i przelać wszystko do innego naczynia.

    Do miski włożyć oliwę i obie papryki , ustawić 5 min / temp. 100' / Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" obr. 2.

    Następnie dodać koncentrat pomidorowy, groszek, fasolkę, chorizo, szafran, bulion, kurkumę.

    Do Varomy włożyć krewetki i ustawić 7 min/ temp. 100' / Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" / obr. 2

    Dodać ryż i odlaną wcześniej masę, krewetki wrzucić do miski i ustawić 20 min / temp. 100'/ Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" / obr. 2.

     

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ryż a la paella

Wydrukuj:

Komentarze

  • września 12, 2015 at 15:21

    Przepis ok, choć powinno nastąpić sprostowanie co do przecieru pomidorowego - konkretnie pojemności tmrc_emoticons.) Ja wlałam cały słoik i paella wyszła zbyt kwaśna, za mocno pomidorowa tmrc_emoticons.)

    Oprócz tego nie wiadomo jakie krewetki powinny być użyte - świeże czy mrożone? Jeśli mrożone to najlepiej zalać je wrzątkiem, obrać i wrzucić do paelli jakieś 10minut przed końcem gotowania - będą soczyste. Taksamo zrobiłam z mieszanką owoców morza którą dodałam. do przepisu.

    Dodałam również papryczkę chili i trochę pieprzu - pychotka tmrc_emoticons.)

  • listopada 9, 2014 at 23:53

    o kurczaku ktos zapomnial tmrc_emoticons.)

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: