3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ruskie muszle


Wydrukuj:
4

Składniki

3 osoba/osoby

  • 300 g twarogu
  • 5 srednich ziemniakòw
  • 1 cebula
  • 1 kiełbaska śląska
  • 1 opakowania makaron muszle
5

Przygotowanie

  1. Bardzo lubię pierogi ruskie. Trzeba jednak przyznać, że z pierogami jest troszkę zabawy, a przy dwójce maluchów w domu, po prostu szkoda czasu na lepienie pierogów, więc farszem do pierogów ruskich postanowiłam wypełnić muszle makaronowe:

    Składniki:
    (dla 2 dorosłych i 1 czterolatka)

    • 30 dag białego sera
    • 4-5 średnich ziemniaków ugotowanych w mundurkach
    • 1 cebula
    • 1 kiełbaska śląska (niekoniecznie)
    • 2 łyżki oleju
    • do polania: cebula zrumieniona na boczku wędzonym
    • makaron muszle po 5-7 na os.; 3 szt. na malucha
    • sól, pieprz do smaku

    Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Cedzimy i przelewamy zimną wodą. Przestudzone ziemniaki obieramy i mielimy razem z serem obr. 4. Dodajemy do tego kiełbaskę podduszoną na cebulce i oleju, doprawiamy solą i pieprzem mieszając na obrotach wstecznych ok. 10 sekund/obr.2.  Farsz nakładamy do muszelek. Muszle układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą. Polewamy stopionym boczkiem z cebulką, ale nie jest to konieczne, bez tego i tak muszle będą smakowały, a nie będą takie kaloryczne. Przykrywamy folią aluminiową i zapiekamy ok. 20-30 min. w temp. 150 stopni. Podajemy z dowolną surówką (u nas dziś była marchewka z jabłkiem).

    Inne moje przepisy na //poradnikmagdy.blogspot.com/

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz