3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ruskie muszle


Wydrukuj:
4

Składniki

3 osoba/osoby

  • 300 g twarogu
  • 5 srednich ziemniakòw
  • 1 cebula
  • 1 kiełbaska śląska
  • 1 opakowania makaron muszle
5

Przygotowanie

  1. Bardzo lubię pierogi ruskie. Trzeba jednak przyznać, że z pierogami jest troszkę zabawy, a przy dwójce maluchów w domu, po prostu szkoda czasu na lepienie pierogów, więc farszem do pierogów ruskich postanowiłam wypełnić muszle makaronowe: Składniki: (dla 2 dorosłych i 1 czterolatka)

    • 30 dag białego sera
    • 4-5 średnich ziemniaków ugotowanych w mundurkach
    • 1 cebula
    • 1 kiełbaska śląska (niekoniecznie)
    • 2 łyżki oleju
    • do polania: cebula zrumieniona na boczku wędzonym
    • makaron muszle po 5-7 na os.; 3 szt. na malucha
    • sól, pieprz do smaku

    Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Cedzimy i przelewamy zimną wodą. Przestudzone ziemniaki obieramy i mielimy razem z serem obr. 4. Dodajemy do tego kiełbaskę podduszoną na cebulce i oleju, doprawiamy solą i pieprzem mieszając na obrotach wstecznych ok. 10 sekund/obr.2.  Farsz nakładamy do muszelek. Muszle układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą. Polewamy stopionym boczkiem z cebulką, ale nie jest to konieczne, bez tego i tak muszle będą smakowały, a nie będą takie kaloryczne. Przykrywamy folią aluminiową i zapiekamy ok. 20-30 min. w temp. 150 stopni. Podajemy z dowolną surówką (u nas dziś była marchewka z jabłkiem).

    Inne moje przepisy na //poradnikmagdy.blogspot.com/

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • smakuja tak samo pysznie jak

    Zgłoszony przez zanet188 na stycznia 19, 2016 at 12:53.

    smakuja tak samo pysznie jak pierogi tmrc_emoticons.)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wygląda całkiem apetycznie.

    Zgłoszony przez Jacek Wendolowski na grudnia 24, 2015 at 12:50.

    Wygląda całkiem apetycznie. Odkładam do przetestowania w niedalekiej przyszłości.

     Jacek

    "Nieważne co gotujesz - ma smakować i już"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super pomysł mi zostało

    Zgłoszony przez Monika Wójcik na maja 21, 2015 at 21:22.

    Super pomysł tmrc_emoticons.) mi zostało nadzienie do pierożków ruskich, a że nie chciało mi się już na nowo robić ciasta to wykorzystałam powyższy przepis i mój syn, który uwielbia moje pierożki tą wersję pierożków też chętnie zjadł tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciekawe Dodaję do

    Zgłoszony przez ajcyrtap na grudnia 29, 2013 at 16:18.

    Ciekawe tmrc_emoticons.) Dodaję do wypróbowania.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze