Składniki
- 1 cebula
 - 250 gramów ryżu arborio, lub inny gatunek do risotto
 - 100 gramów białego wina
 - 250 gramów wywaru warzywnego
 - 400 gramów przecieru pomidorowego
 - 2 pomidory w kawalkach, ( obrane ze skórki)
 - 1 papryka czerwona
 - 200 gramów kiełbasy chorizo
 - 150 gramów boczek, wędzony
 - 30 gramów oliwy z oliwek
 - szczypt soli i pieprzu, do smaku wedle uznania
 - siekana pietruszka
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Koszyczek - 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Paprykę przekroić i pozbawić gniazda nasiennego, włożyć do naczynia miksującego 3s/ obr. 4 , nastepnie przełożyć do innego naczynia.
Do naczynia miksującego włożyć cebulę pokrojoną na ćwiartki i rozdrobnić 4s/obr. 5 Kopystką zgarnąć cebulę ze ścianek na dno naczynia miksującego.
Dodać oliwę , boczek pokrojony w kostkę oraz kiełbasę chorizo pokrojoną w cienkie poł plasterki, dusić 7 min./Varoma/ obr. 1
Dodać pokrojone w kostkę pomidory, posiekaną paprykę oraz przecier pomidorowy. Następnie dodać bulion i wino oraz wsypać ryż, gotować 25 min. /100°C/
"Obroty wsteczne"  /obr. 1, zamiast miarki na pokrywę naczynia miksującego nałożyć koszyczek.
Porady
Gotować do momentu, aż ryż wchłonie całkowicie płyn i będzie miękki, w razie potrzeby można dodać wody. Na koniec wrzucić posiekaną nać pietruszki.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 31
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze
Zamiast kiełbasy dodałam kawałki kurczaka upieczonego wcześniej, nie dodałam wina
            
gotowe danie posypałam suszoną pietruszką i tartym serem.
Danie wyszło bardzo dobre, wszystkim smakowało
Chorizo dość pikantne, więc raczej już nie doprawiam - bez dodatku pieprzu zajada nawet mój 1,5 roczny synek
 
Hiszpanskie
 
 
 
 
 
 
 