3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

prosty makaron chiński z tofu i warzywami


Wydrukuj:
4

Składniki

prosty makaron chiński z tofu i warzywami

  • 15 gramów Imbir korzeń
  • 2 ząbki ząbek czosnku
  • 5 gramów papryczka chili, świeża
  • 10 gramów olej kokosowy
  • 50 gramów makaron ryżowy
  • 100 gramów cukinii
  • 40 gramów marchewki
  • 40 gramów cebula
  • 20 gramów sos sojowy
  • 10 gramów sos rybny
  • 10 gramów miodu
  • 10 gramów sok z limonki
  • 90 gramów tofu, świeże
  • 6
    12min
    Czas całkowity 12min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
5

Przygotowanie

  1. 1. do naczynia miksującego przekładamy obrany czosnek, imbir, papryczkę chilli bez pestek. Rozdrabniamy 5s/obr.5. Zgarniamy kopystką na dno naczynia miksująego.
    2. Dodajemy 5 g oleju kokosowego. Smażymy 3 min/120 st.C/ obr.1.
    3. w między czasie do garnka wlewamy wodę i gotujemy makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
    4. Cukinię i marchew kroimy w 2-3 cm słupki, cebulę w ćwiartki. Dodajemy do naczynia miksującego.
    5. Dodajemy również sos sojowy, sos rybny, miód, sok z limonki. Dusimy 4 min/100st.C/obr. wsteczne 0,5.
    6. w między czasie tofu kroimy w 1 cm kostkę i podsmażamy na patelni na reszcie oleju kokosowego, z każdej strony, tak aby powstała chrupiąca skórka.
    7. Do naczynia miksującego dodajemy tofu, mieszamy kopystką.
    8. Dodajemy ugotowany i odsączony z wody makaron ryżowy. Mieszamy 3-4s/obr. wsteczne 3,5.

    przekładamy na talerze. Podajemy posypane kolendrą lub cebulką dymką.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Miarka MT
    Miarka MT
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

1. do naczynia miksującego przekładamy obrany czosnek, imbir, papryczkę chilli bez pestek. Rozdrabniamy 5s/obr.5. Zgarniamu kopystką na dno naczynia miksującego.
2.Dodajemy 5 g oleju kokosowego. Smażymy 3 min/120st.C/obr.1.
w między czasie do garnka wlewamy dodę i gotujemy makaron zgodnie z wskazówkami na opakowaniu.
3.Cukinię i marchew kroimy w 2-3 cm słupki, cebulę w ćwiartki. Dodajemy do naczynia miksującego.
4.dodajemy również sos sojowy, sos rybny, miód, sok z limonki. Dusimy 4 min/100st.C/ obr. wsteczne 0,5
5. W między czasie tofu kroimy w 1 cm kostkę i podsmażamy na patelni na reszcie oleju kokosowego, z każdej strony, tak aby powstała chrupiąca skórka.
6. Do naczynia miksującego dodajemy tofu, mieszamy kopystką.
7.dodajemy ugotowany i odsączony z wody makaron ryżowy. Mieszamy 3-4s/obr. wsteczne 3,5.
8. Przekładamy na talerz. Podajemy posypane kolendrą lub cebulką dymką.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy