Składniki
5 porcja/porcje/porcji
- oregano, bazylia
- 2 puszki łososia w kawałkach w oleju, (ok 200 gramów po odsączeniu z zalewy )
- 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- 1 puszka pomidorów krojonych
- 250 gramów pieczarek
- 20 gramów oliwy z oliwek
- 100 gramów cebuli szalotki
- 500 gramów makaronu typu penne
- sól i pieprz do smaku
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Cebulę obrać , pokroić na ćwiatrtki i posiekać 5 sek/ obr.5
Zgarnąć na dno naczynia za pomocą kopystki.
Dodać oliwę i dusić 2 min 30 sek./Varoma/ obr.1
Pieczarki umyć, oczyścić i osuszyć. Pokroić w plasterki i dodać do naczunia.
Dusić 5 min./100 stopni/
"Obroty wsteczne" /
"Mieszanie"
Dodać pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy oraz bazylię i oregano w ilości wedle upodobań.
Doprawić szczyptą pieprzu i soli.
Gotować 15 min./ 100 stopni/
"Obroty wsteczne" / obr. 2
Po ok 5 minutach dodać przez otwór w pokrywie kawałki łososia odsączone z zalewy.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzWyszło mi przeciętnie, ale dalam świeżego...
Wyszło mi przeciętnie, ale dalam świeżego łososia wcześniej chwilę zrobionego w koszyczku na parze,mogę polecić ale tylko z wędzonym, chyba że to ja coś zepsułam ale to prosty przepis
Dziś ten łosoś był na obiad. Rodzina...
Dziś ten łosoś był na obiad. Rodzina zachwycona.
(Brak tematu)
Pycha
Pycha!
Wygląda całkiem apetycznie.
Wygląda całkiem apetycznie. Odkładam do przetestowania w niedalekiej przyszłości.
Jacek
"Nieważne co gotujesz - ma smakować i już"
Pycha, zrobiłam z tuńczykiem
Pycha, zrobiłam z tuńczykiem
Też wyśmienite 
super przepis
super przepis
:)Jutro piątek więc jak
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Wygląga apetycznie.Dodaję do
Wygląga apetycznie.Dodaję do wypróbowania.
Lubię takie proste przepisy