3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pasta salami


Wydrukuj:
4

Składniki

300 g

Spaghetti

  • sól
  • 2 łyżeczki oliwy
  • 1500 g wody
  • 250 g spaghetti

Sos

  • 500 g sosu pomidorowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 g plasterków salami
  • 200 g sera feta
  • oregano
  • Bazylia
  • 2 łyżeczki oliwy
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

    Sos
  1. Sos pomidorowy, czosnek, pokrojone w paski salami, bazylię, oregano i oliwę umieścić w TM - Closed lid/18min./100st./obr.2.

    Po około 7 min. gotowania dodać ser feta.

  2. Makaron
  3. Do TM wlać 1500 g wody, 2 łyżeczki oliwy i sól - Closed lid/12min./100st./obr.1.

    Przez otwór w pokrywie powoli dodawać spaghetti, gotować czas podany na opakowaniu - Closed lid/Counter-clockwise operation/90st./obr.1.

    Odcedzić na przystawce Varoma.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Wyglada całkiem apetycznie.

    Zgłoszony przez Jacek Wendolowski na grudnia 24, 2015 at 12:46.

    Wyglada całkiem apetycznie. Odkładam do przetestowania w niedalekiej przyszłości.

     Jacek

    "Nieważne co gotujesz - ma smakować i już"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Klase

    Zgłoszony przez slym na marca 19, 2015 at 13:26.

    Klase

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze