Składniki
- 1 opakowanie makaronu kokardki
- 1 średniej wielkości główka brokułów lub 1 opakowanie mrożonych
- 1/2 masła
- 2 ząbki czosnku
- parmezan
-
6
15min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Umyte i podzielone na cząstki brokuły włożyć do koszyczka, do naczynia wlać ok. 1 l wrzątku i parować do miękkości czas 10 minut, temp. Varoma, obr. poz 1,5
Wyjąć koszyczek, ugotowne brokuły wyłożyć z koszyczka
Do suchego maczynia miksującego wrzucić na wirujące noże czosnek, zmiksować czas 6 s, obr.poz 6 dodać masło, roztopić czas 3,5 minuty, temp. 100*C, obr. poz. 1 , dodajemy do tego ugotowne brokuły i ucieramy czas 10 s , obr.poz.4
Ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu
Masę maślano czosnkowo brokułową połączyć z makaronem ( makaron i masa muszą być ciepłe)
Na talerzu posypać tartym parmezanem
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz