Składniki
0 porcja/porcje/porcji
SOS
- 1 ząbek czosnku, większy
- 200 gramów białych pieczarek, świeżych, przekrojonych na paski
- 2 pommidory, pokrojone
- po 1 łyżeczce soli, bazylii, majeranku
- po 1/2 łyżeczki tymianku, oregano, papryki słodkiej
- 2,5 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- 15 gramy oliwy
- 100 gramów groszek konserwowy, opcjonalnie - dajemy na talerz przed samym podaniem
- 100 gramy cebuli
- 250 gramów mięsa mielonego
-
6
15min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
Przygotowanie
Cebulę i czosnek rozdrabniamy 3sek/obr.5 po czym zgarniamy na dno naczynia kopystką całą rozdrobnioną zawartość, dodajemy 15 g oliwy i dusimy 3min/varoma/obr.2,
Następnie dodajemy zmielone mięso , mięszamy 4sek/obr.3
Dodajemy resztę składników oraz przyprawy i gotujemy 10min/obr.2 / temp. 100 st.C
W tym czasie gotujemy makaron polecam świderki albo kolanka
Dodajemy do ugotowanego makaronu sos i danie gotowe.
SMACZNEGO !!!
SOSU
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz