3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

MAKARON Z SOSEM BOLOŃSKIM


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

SOS

  • 1 ząbek czosnku, większy
  • 200 gramów białych pieczarek, świeżych, przekrojonych na paski
  • 2 pommidory, pokrojone
  • po 1 łyżeczce soli, bazylii, majeranku
  • po 1/2 łyżeczki tymianku, oregano, papryki słodkiej
  • 2,5 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 15 gramy oliwy
  • 100 gramów groszek konserwowy, opcjonalnie - dajemy na talerz przed samym podaniem
  • 100 gramy cebuli
  • 250 gramów mięsa mielonego
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
  • 9
5

Przygotowanie

    SOSU
  1. Cebulę i czosnek rozdrabniamy 3sek/obr.5 po czym zgarniamy na dno naczynia kopystką całą rozdrobnioną zawartość, dodajemy 15 g oliwy i dusimy 3min/varoma/obr.2,

    Następnie dodajemy zmielone mięso , mięszamy 4sek/obr.3

    Dodajemy resztę składników oraz przyprawy i gotujemy 10min/obr.2 / temp. 100 st.C

    W tym czasie gotujemy makaron polecam świderki albo kolanka tmrc_emoticons.)

    Dodajemy do ugotowanego makaronu sos i danie gotowe.

    SMACZNEGO !!!

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy