 
                                            
                                    - TM 5
Składniki
Ciasto
- 1 szczypty soli
- 1 jajko kurze
- 100 gramów masła
- 200 gramów mąki przennej
Zielony farsz
- 1 opakowania sera feta, pokrojonego na kawałki
- 150 gramów mleka
- 1 cukinia średniej wielkości
- 3 jajka kurze
- 450 gramów zielonej fasolki szparagowej, młoda fasolka jest najlepsza !!!
- 450 gramów szpinaku, ( koniecznie odsączony z wody )
- pieprz do smaku
- 1 szczypty sól
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1.Składniki na ciasto zmiksować w TM 20s/obr.4 po czym ciasto włożyć do woreczka i schować na 30 min. do lodówki. - 2. Składnki na farsz tj. szpinak i fasolka musza być koniecznie rozmrożone i odsączone z wody po czym włozyć je do naczynia miksującego 30s/obr.4 - Formę smarujemy tluszczem, wykladamy na niej ciasto aż po brzeg i pieczemy w piekarniku 10 minut/200stopni po tym czasie na podpieczoną formę wylewamy farsz i pieczemy dalej 35 - 45 minut/200stopni/ piekarnik góra-dółopcjolanie przed podaniem na gorąca tartę ścieramy ser zółty. 
Porady
Kochani
Koniecznie po rozmrożeniu należy odsączyć szpinak i fasolkę !
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Właśnie wypróbowuję 😊
To co w końcu, feta, czy ser żółty?