Tu jesteś:
4
Składniki
1 porcja/porcje/porcji
Makaron z kurczakiem w sosie szpinakowym
- 70 g makaronu pełnoziarnistego
- 25 g cebuli
- 130 g filetu z piersi z kurczaka, bez skóry, pokrojonych na 2-3 cm. kawałki
- 50 g Szpinaku świeżego
- 100 g pomidorków koktajlowych
- 50 g jogurtu naturalnego
- 10 g oleju rzepakowego
- 5 g czosnku
- 120 g wody
- 120 g wody
-
6
25min
Czas całkowity 25minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć 25g cebuli, 5g czosnku, 10g oleju rzepakowego, zmiksować 5s/obr.7
Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego, dusić 3 min/100C/obr.1 - Dodać 120g wody, 130g pokrojonego na 2-3 cm kawałki kurczaka, 50g szpinaku, 50g jogurtu naturalnego, gotować 10min/100C/
"Obroty wsteczne" /obr.
"Mieszanie"
- Dodać 70g makaronu, gotować zgodnie z czasem podanym na opakowaniu 100C/
"Obroty wsteczne" /obr.
"Mieszanie"
Danie wymieszać, a na wierzch położyć połówki pomidorków.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Makaron pełnoziarnisty = 255 kcal
Cebula = 7 kcal
Filet z kurczaka = 129 kcal
Szpinak = 6 kcal
Pomidorki koktajlowe = 14 kcal
Jogurt naturalny = 30 kcal
Olej rzepakowy = 88 kcal
Czosnek = 6 kcal
Razem = 535 kcal
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzJak dla mnie danie jest mdłe, zbyt mała ilość...
Jak dla mnie danie jest mdłe, zbyt mała ilość szpinaku i nie czuć go w ogóle w sosie.