3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Makaron z bobem


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżeczki łyżeczka startej skórki z cytryny
  • 1 szklanka bobu
  • pół opakowania serka ricotty
  • 2 łyżki masła
  • 2 garście makaronu penne
  • 6
    40min
    Czas całkowity 40min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować w osolonej wodzie lub jak kto woli w termomiksie. Odcedzić pozostawiając kilka łyżek wody z makaronu. Do naczynia Closed lid włożyć 2 łyżki masła, dodać poszatkowany czosnek 3s/9 obrot. i smażyć w 90 stopni 2 min/2 obrot. Pod koniec smażenia dodać skórkę z cytryny. Dodać połowę bobu, doprawić solą, pieprzem i zmiksować 5s/ 6obrot. . Makaron wyłożyć na talerze, dpolać około 2 - 3 łyżki oliwy extra vergine i ewentualnie kilka łyżek wody z gotowanego makaronu. Wymieszać wszystko z resztą bobu, posypać kolendrą i ricottą. Jeśli jst potrzeba doprawić solą i pieprzem.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Ja wybraam opcj bezglutenow makaronu Primo Gusto...

    Zgłoszony przez lenawiecoje na maja 28, 2017 at 15:35.

    Ja wybrałam opcję bezglutenową makaronu Primo Gusto. Nie dość, że zdrowe to jeszcze smaczne i kolorowe.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • całkiem niezłe...

    Zgłoszony przez Jotkaeska na listopada 22, 2016 at 20:52.

    całkiem niezłe

    Zrobiłam z gotowanego al dente bobu nie solonego. Bez kolendry.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wygląda całkiem apetycznie.

    Zgłoszony przez Jacek Wendolowski na grudnia 24, 2015 at 12:51.

    Wygląda całkiem apetycznie. Odkładam do przetestowania w niedalekiej przyszłości.

     Jacek

    "Nieważne co gotujesz - ma smakować i już"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Domyślam się, ze bób

    Zgłoszony przez Ewawis na lipca 18, 2013 at 15:49.

    Domyślam się, ze bób wcześniej gotujemy?

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Annjak, czy w tym przepisie

    Zgłoszony przez ElaK na lipca 12, 2013 at 18:43.

    Annjak, czy w tym przepisie jest surowy bób???? Nie ma żadnej informacji o jego gotowaniu  tmrc_emoticons.~  Proszę autorkę o wyjaśnienie  tmrc_emoticons.)  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


     Smile 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przpraszam, ale czy bób

    Zgłoszony przez gosiazb na lipca 2, 2012 at 14:35.

    Przpraszam, ale czy bób miksujemy surowy. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze