3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant świąteczne uszka


Wydrukuj:
4

Składniki

6 osoba/osoby

farsz

  • pieprz, do smaku
  • 500 g świeżych lub mrożonych grzybów
  • soli, do smaku
  • 3 cebule
  • oleju, do smażenia

ciasto

  • 500 g mąki tortowej
  • 60 g mąki ziemniaczanej
  • 0,25 litra ciepłej wody
  • 55 g masła
5

Przygotowanie

    farszu
  1. 1.Namoczyć grzyby. Odsączone grzyby oraz cebulę włożyć do naczynia miksującego -doprawić solą pieprzem ,dodać olej i ok. pół szkl. wody -gotować 30min/100stopni/obr.2 . Następnie rozdrobnić wg. uznania.

    Po tym czasie można dodać kapustę kiszoną i  jeszcze przedłużyc czas gotowania do ok.20min.

     

  2. ciasta
  3. 1. Do naczynia miksującego wlać wodę ,dodać masło- podgrzać 3 min/50 st.C/ obr. 1-2

    2. Dodać pozostałe składniki  i łyżeczkę soli -wyrabiać 1min/ interwał

    3. Wyrobione ciasto podzielić na 3 części. Każdą z nich cienko rozwałkować na stolnicy. Następnie wykroić krążki.

    4. Na przygotowane krążki nałożyć łyżeczkę wcześniej przygotowanego farszu i formować uszka.

    5. Gotować w garnku w osolonej wodzie z dodatkiem masła przez ok. 7-8 min. 

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy