Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
Sos serowy z porem i boczkiem
- 100 g pora (biała część), pokrojonego w 5 mm piórka
- 250/300 g boczku parzonego, wędzonego, pokrojonego w kostkę
- 1/4 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki ostrej papryki
- 200 g Sera topionego/smazonego
- 500 g mleka
- 15 g mąki pszennej
- 10 g oliwy z oliwek
-
6
20min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
5
Przygotowanie
- Oliwę z oliwek , por i boczek umieszczamy w naczyniu miksującym
8min/100'/ OBROTY WSTECZNE 2
Dodać mąkę
20s/ OBROTY WSTECZNE 3
Dodać mleko, ser, sól i paprykę
10min/100' / OBROTY WSTECZNE 3
Podawać z makaronem
SOS SEROWY Z POREM I BOCZKIEM
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz