3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Racuchy dyniowo-jabłkowe


Wydrukuj:
4

Składniki

4 osoba/osoby

Racuchy dyniowo-jabłkowe

  • 1 mała czerwona dynia
  • 2 jabłka
  • 250 gramy mąki
  • 1 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki miodu
  • 2 jajka M
  • cynamon

  • 6
    3h 0min
    Czas całkowity 2h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Przygotowanie dyni i jabłek
  1. Dynię oraz jabłka obrać, pokroić na kawałki. Kawałki włożyc do naczyna żaroodpornego i posypać cynamonem. Piec pod przykryciem w piekarniku 180°C przez ok 30 min
  2. Ciasto
  3. Wystudzone dynię i jabłka włożyć do naczynia miksującego. Miksować 30 sek. / 6 obr.


    dodać proszek do pieczenia, miód, jajka i mąkę. Miksować 1,5 min / 5 obr.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Grace07: niestety nie próbowałam mrozić.

    Zgłoszony przez lido87 na listopada 28, 2017 at 16:03.

    Grace07: niestety nie próbowałam mrozić.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo ciekawy przepis. Rozumiem, że dynię i...

    Zgłoszony przez Grace07 na października 7, 2017 at 14:05.

    Bardzo ciekawy przepis. Rozumiem, że dynię i jabłka można upiec wcześniej. Mam tylko pytanie czy można ją zamrozić i przechowywać nieco dłużej, a jeśli tak to jak długo?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze