3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

pierogi ze surowym mięsem


Wydrukuj:
4

Składniki

pierogi ze surowym mięsem

  • 700 gramów mięsa mielonego, najlepiej trochę tłustego
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 2 łyżki majeranek
  • 3 ząbki czosnek
  • 1 jajko
  • 1 cebula średnia
  • 8-12 łyżek wody najlepiej rosołu
  • 1 szczypty pieprzu
  • 1 szczypty przyprawy do wieprzowiny

ciasto na pierogi

  • 250 gramów wody wrzącej
  • 500 gramów mąki
  • 20 gramów oleju
  • 1 jajko
  • 1 szczypty soli
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
  • 9
5

Przygotowanie

    ciasto
  1. Mąke, sól, olej włożyć do termomiksa wlać gorącą wode i mieszać obroty 2 naDough modeok 2-3 min po 1 minucie dodac jajko. Cisto wyjąć i przykryć np. talerzem by nie obsychało
10
11

Porady

Cebule i czosnek włożyc do Closed lid obroty 5 czas 5s dodać mięso mielone (najlepiej z tłuszczykiem, bo będzie mięciutkie) i reszte składników Counter-clockwise operation ob 2 czas ok 2-3 min. Mięso powinno być mięciutkie i jednolita konsystencja.

Ciasto rowałkować wykrawać szklanką krązki nakładając farsz zlepiać brzegi.
Z tych proporcji wyszło mi 125 pierogów tylko musiałam dorobić ciasta na pierogi jeszcze z połowy porcji.
Pierogi gotować w lekko osolonej wodzie po wypłynięciu na wierzch gotować 5 min na małym ogniu.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy