3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

pierogi z mięsem


Wydrukuj:
4

Składniki

2 osoba/osoby

nadzienie

  • 500 g mięsa z rosołu
  • 1 jajo
  • sól i pieprz do smaku

ciasto

  • 1 jajo
  • 2 łyżki oleju
  • 2,5 MT letniej wody
  • 560 g mąki
5

Przygotowanie

    pierogi
  1. * ciasto rozwałkowywać cienko, szklanką lub innym gadżetem wykrajać kółka

    * na środek ciasta nakładać kulkę farszu i ścisnąć dobrze brzegi !

    * gotować we wrzącej wodzie przez ok 3-5 min 

     

  2. caisto
  3. wszystkie składniki na ciasto włożyć do Thermomixa i wyrabiać 1 min/ poz Interwał

  4. nadzienie
  5. * mięso zmielić w maszynce do mielenia

    * dodać jajo i doprawić do smaku - jeśli masa byłaby zbyt zbita, dodać odrobinę wody

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

podawać z cebulką lub boczusiem


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz