Składniki
60 porcja/porcje/porcji
farsz z miesa
- 300 g pokrojonej na kawałki, np. szynki, łopatki
- 150 g boczku wędzonego pokrojonego na kawałki
- 2 marchewki(średnie)
ciasto
- 1/2 łyżeczki soli
- 300 g wody,ciepłej
- 30 g oleju
- 550 g mąki pszennej typ 650
-
6
40min
Czas całkowity 40minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
ugotowac łopatkę,szynkę w wywarze przyprawionym vegetą,marchewki również,jak juz będzie mięso miękkie wyjąć z garnka,wrzucić do naczynia składniki gotujące się zmiksować 10s/obr5,jeśli chcemy drobniej można powtórzyc czynność 3s/obr4,przełozyć do innego naczynia.Do
"Blokada naczynia miksującego" wrzucic boczek smiksować7s/obr5,wrzucic pozostałe składniki wczesniej zmiksowane dodac pieprz i wymieszać 15s/obr3-4
do naczynia wrzucic po kolei składniki,ciasto wyrobić 1min/
"Blokada naczynia miksującego" /
"Ciasto" ,na opruszony blat wyjąć ciasto i wyrobić w rękach,rozwałkować cienkie ciasto i wykrawac kółka,nałozyć farsz i skleić pierogi,wrzucac na gotująca i osoloną wode do momentu wypłyniecia i potem jeszcze chwilke gotować
farsz
ciasto
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
przy miksowaniu składników do farszu lepiej nałożyc miarkę na pokrywe aby uniknąc rozbryzgu składników
farsz ze szpinakiem to mialam z przepisu //www.przepisownia.pl/przepisy/ciasteczka-ze-szpinakiem-i-nie-tylko/463971
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzCiasto bardzo dobre, robiłam je już parę razy...
Ciasto bardzo dobre, robiłam je już parę razy do różnych nadzień i zawsze super wychodzi. Mocno polecam
Ciasto super ❤ wykorzystany do pierogów z...
Ciasto super ❤ wykorzystany do pierogów z kapustą i grzybami.
Super przepis na ciasto!
Super przepis na ciasto!
Wypróbowalam ciasto. Bardzo dobre. Zrobilam je z...
Wypróbowalam ciasto. Bardzo dobre. Zrobilam je z truskawkami.
Ciasto rewelacyjne, jeszcze lepsze od tego, które...
Ciasto rewelacyjne, jeszcze lepsze od tego, które robiłam dotychczas i które wydawało mi się że jest najlepsze. Farsz robiłam tak jak w przepisie, dodając mięso wołowe , z indyka oraz boczek wędzony. Lepszych pierogów nie jadłam. Będę wracać, dziękuję za super przepis !!!
Przepis na ciasto rewelacyjny . Robiłam ze...
Przepis na ciasto rewelacyjny . Robiłam ze szpinakiem. Rodzinka zjadła wszystkie. Nie został ani jeden. Polecam!!
Pierwsze moje " cudo" pierogi .Zdziwienie...
Pierwsze moje " cudo" pierogi .Zdziwienie domownikow - bezcenne !
ciasto rewelacja z tego przepisu...
ciasto rewelacja z tego przepisu
Zrobiam ciasto z tego przepisu do pierogoacutew...
Zrobiłam ciasto z tego przepisu do pierogów ruskich. Bardzo dobre.
Bardzo dobre ciasto Wykorzystałam je do inneg...
Bardzo dobre ciasto
Wykorzystałam je do inneg warszu - pierogi wyszły super!
Użyłam ciasta do zrobienia pierogów...
Użyłam ciasta do zrobienia pierogów ruskich..wyszły prze..py..szne!!!!
Super 😊
Super 😊
ciasto na pirogi - rewelacja!
ciasto na pirogi - rewelacja!
Przepis fenomenalny, przepyszne pierogi, farsz...
Przepis fenomenalny, przepyszne pierogi, farsz miód malina
Ciasto REWEALCJA wykorzystałam do pierogów...
Ciasto REWEALCJA wykorzystałam do pierogów ruskich
Ciasto przepyszne. Mięciutkie i aksamitne po...
Ciasto przepyszne. Mięciutkie i aksamitne po ugotowaniu pierogów. Faktycznie trzeba dodać bardzo gorącą wodę. Przepis pychota.
Gorąca
Gorąca
Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com
Musi być bardzo ciepła woda (
Musi być bardzo ciepła woda ( to moje doświadczenie sprzed TM) wtedy ciasto jest plastyczne i miękkie po ugotowaniu
Ciasto rewelacja, najlepsze
Ciasto rewelacja, najlepsze jakie robiłam
. Robiłam ruskie, więc skorzystałam tylko z przepisu na ciasto, i teraz zawsze będę z niego korzystać 
Dziękuję bardzo za tak
Dziękuję bardzo za tak cudowne opinie ❤
Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com
Dziwne..Ciasto rozwałkować
Dziwne..Ciasto rozwałkować bardzo cienkie..idealne jest i po ugotowaniu rozpływa się w ustach
Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com
Skorzystalam z przepisu na
Skorzystalam z przepisu na pierogi. Fajnie ciasto sie walkowalo i lepilo, podczas gotowania zaden pierog nie rozlecial sie. Jednak nie wiem czemu ciasto wyszlo mi bardziej trwarde niz rozplywajace sie w ustach. Mimo wszystko smaczne byly bardzo
.
Najlepsze ciasto jakie znam.
Najlepsze ciasto jakie znam.
Przepis GENIALNY, ciasto
Przepis GENIALNY, ciasto mięciutkie, nie rozkleja się podczas gotowania, jedno z lepszych ( o ile nie najlepsze
 
. Tylko ilość farszu wyszła mi z tego przepisu za mała w stosunku do ilości ciasta.
Dziewczyny jakie jest ciasto
Dziewczyny jakie jest ciasto po ugotowaniu? Szukam przepisu na takie delikatne, rozpywajace sie w ustach a dzisiaj robilam z jednego przepisu tu na przepisowni i wyszlo gumiaste po ugotoaniu
Rewelacja!!! Najlepsze ciasto
Rewelacja!!! Najlepsze ciasto jakie do tej pory robiłam. Świetnie się lepi i jest delikatne. Serdecznie dziękuje za przepis. Ja zrobiłam z kapustą i grzybami.
ciasto rewelacja - super
ciasto rewelacja - super lepiło się pierogi, natomiast w farszu 150 g boczku, jak dla mnie za dużo, zbyt dominował jego smak, następnym razem dam najwyżej 50 g. Ale ciastoo... super
ciasto na pierogi idealne !!!
ciasto na pierogi idealne !!! dziękuję za przepis lepienie pierogów z tym przepisem to sama przyjemność
życia się nie wybiera ....Życie się przeżywa !
witam ja skorzystałam z
witam
ja skorzystałam z przepisu na farsz, bardzo dobry
moja rada ,podczas gotowania nie dodawać za dużo słonych przypraw,ponieważ dodany później boczek dodaj dość słonawy posmak, a dla fanatyków cebuli można ją tez tam dodać wcześnoej podsmażająć ją
przepis na ciasto wzięłam z nośnika ,bo wygodniej 
REWELACJA!!!!!!ciasto super
REWELACJA!!!!!!ciasto super zaden pierog sie nie rozlecial, a walkowanie to czysta przyjemnosc.
dodaje do kolekcjii napewno
:love: :love:normalnie
Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com
Agnieszko pierogi wyszły
Grażynko i jak??
Grażynko i jak??
Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com
cieszę się bardzo Aniu ze
cieszę się bardzo Aniu ze wyszły i smakowały
bardzo prosze o ocenke jeśli nie problem 
Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com
Witam zrobiłam dzisiaj
Witam
zrobiłam dzisiaj pierogi na obiadek z trzema farszami - ze szpinakiem, z mięsem i z jagodami
dla kazdego coś dobrego
wyszły pyszne
polecam i dziękuję za przepis

rób Marzenko dla mnie teraz
rób Marzenko dla mnie teraz pierogi z TM to przyjemność
Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com
Oj Aguś kusisz tymi pierogami
Oj Aguś kusisz tymi pierogami
dawno nie robiłam ale musze się zebrać i zrobić
tylko nie ze szpinakiem bo chłopaki nie zjedzą
ale z mięskiem owszem

Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
ciesze się,koniecznie daj
ciesze się,koniecznie daj znac jak wyszło i smakowało zdajemy sobie sprawe że szpinak jest w smaku specyficzny dlatego trzeba doprawić na swój smak mio bardzo smakowały były inne ale pyszne a ciasto pierogowe rozpływało się w ustach
Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com
Agnieszko, jutro zrobię
hihi widzisz Haniu jak mnie
hihi widzisz Haniu jak mnie wzięło

Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com
:DAgnieszko jesteś
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.