3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

pierogi-maryny


Wydrukuj:
4

Składniki

60 porcja/porcje/porcji

farsz z miesa

  • 300 g pokrojonej na kawałki, np. szynki, łopatki
  • 150 g boczku wędzonego pokrojonego na kawałki
  • 2 marchewki(średnie)

ciasto

  • 1/2 łyżeczki soli
  • 300 g wody,ciepłej
  • 30 g oleju
  • 550 g mąki pszennej typ 650
  • 6
    40min
    Czas całkowity 40min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

    farsz
  1. ugotowac łopatkę,szynkę w wywarze przyprawionym vegetą,marchewki również,jak juz będzie mięso miękkie wyjąć z garnka,wrzucić do naczynia składniki gotujące się zmiksować 10s/obr5,jeśli chcemy drobniej można powtórzyc czynność 3s/obr4,przełozyć do innego naczynia.DoBlokada naczynia miksującegowrzucic boczek smiksować7s/obr5,wrzucic pozostałe składniki wczesniej zmiksowane dodac pieprz i wymieszać 15s/obr3-4

  2. ciasto
  3. do naczynia wrzucic po kolei składniki,ciasto wyrobić 1min/Blokada naczynia miksującego/Ciasto,na opruszony blat wyjąć ciasto i wyrobić w rękach,rozwałkować cienkie ciasto i wykrawac kółka,nałozyć farsz i skleić pierogi,wrzucac na gotująca i osoloną wode do momentu wypłyniecia i potem jeszcze chwilke gotować

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

przy miksowaniu składników do farszu lepiej nałożyc miarkę na pokrywe aby uniknąc rozbryzgu składników

farsz ze szpinakiem to mialam z przepisu //www.przepisownia.pl/przepisy/ciasteczka-ze-szpinakiem-i-nie-tylko/463971


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Ciasto super ❤ wykorzystany do pierogów z...

    Zgłoszony przez Izunia1823 na grudnia 25, 2020 at 20:22.

    Ciasto super ❤ wykorzystany do pierogów z kapustą i grzybami.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super przepis na ciasto!

    Zgłoszony przez niewazne na czerwca 9, 2019 at 21:52.

    Super przepis na ciasto!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wypróbowalam ciasto. Bardzo dobre. Zrobilam je z...

    Zgłoszony przez Ola45 na czerwca 12, 2018 at 20:46.

    Wypróbowalam ciasto. Bardzo dobre. Zrobilam je z truskawkami.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto rewelacyjne, jeszcze lepsze od tego, które...

    Zgłoszony przez henrietta na maja 1, 2018 at 09:26.

    Ciasto rewelacyjne, jeszcze lepsze od tego, które robiłam dotychczas i które wydawało mi się że jest najlepsze. Farsz robiłam tak jak w przepisie, dodając mięso wołowe , z indyka oraz boczek wędzony. Lepszych pierogów nie jadłam. Będę wracać, dziękuję za super przepis !!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis na ciasto rewelacyjny . Robiłam ze...

    Zgłoszony przez Irmina2018 na kwietnia 29, 2018 at 14:07.

    Przepis na ciasto rewelacyjny . Robiłam ze szpinakiem. Rodzinka zjadła wszystkie. Nie został ani jeden. Polecam!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pierwsze moje " cudo" pierogi .Zdziwienie...

    Zgłoszony przez Iwona Tiffany na października 1, 2017 at 10:55.

    Pierwsze moje " cudo" pierogi .Zdziwienie domownikow - bezcenne !

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ciasto rewelacja z tego przepisu...

    Zgłoszony przez K.Bach na września 23, 2017 at 14:48.

    ciasto rewelacja z tego przepisu

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiam ciasto z tego przepisu do pierogoacutew...

    Zgłoszony przez violinika na czerwca 6, 2017 at 20:23.

    Zrobiłam ciasto z tego przepisu do pierogów ruskich. Bardzo dobre.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre ciasto Wykorzystałam je do inneg...

    Zgłoszony przez Asasani na marca 5, 2017 at 20:58.

    Bardzo dobre ciasto tmrc_emoticons.) Wykorzystałam je do inneg warszu - pierogi wyszły super! tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Użyłam ciasta do zrobienia pierogów...

    Zgłoszony przez janny1979 na lutego 16, 2017 at 16:45.

    Użyłam ciasta do zrobienia pierogów ruskich..wyszły prze..py..szne!!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super 😊

    Zgłoszony przez kinerek na stycznia 28, 2017 at 17:07.

    Super 😊

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ciasto na pirogi - rewelacja!

    Zgłoszony przez ewaiwona na grudnia 5, 2016 at 16:34.

    ciasto na pirogi - rewelacja!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis fenomenalny, przepyszne pierogi, farsz...

    Zgłoszony przez Doniamika na listopada 11, 2016 at 17:44.

    Przepis fenomenalny, przepyszne pierogi, farsz miód malina tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto REWEALCJA wykorzystałam do pierogów...

    Zgłoszony przez Rozka1980 na listopada 6, 2016 at 10:14.

    Ciasto REWEALCJA wykorzystałam do pierogów ruskichSmile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto przepyszne. Mięciutkie i aksamitne po...

    Zgłoszony przez renamar na października 19, 2016 at 12:43.

    Ciasto przepyszne. Mięciutkie i aksamitne po ugotowaniu pierogów. Faktycznie trzeba dodać bardzo gorącą wodę. Przepis pychota.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gorąca

    Zgłoszony przez agulinka na sierpnia 30, 2016 at 12:42.

    Gorąca

    Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com


     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Musi być bardzo ciepła woda (

    Zgłoszony przez mawa na sierpnia 30, 2016 at 10:21.

    Musi być bardzo ciepła woda ( to moje doświadczenie sprzed TM) wtedy ciasto jest plastyczne i miękkie po ugotowaniu

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto rewelacja, najlepsze

    Zgłoszony przez Masełko na sierpnia 23, 2016 at 10:42.

    Ciasto rewelacja, najlepsze jakie robiłam  tmrc_emoticons.D. Robiłam ruskie, więc skorzystałam tylko z przepisu na ciasto, i teraz zawsze będę z niego korzystać tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję bardzo za tak

    Zgłoszony przez agulinka na czerwca 21, 2016 at 17:24.

    Dziękuję bardzo za tak cudowne opinie ❤

    Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com


     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziwne..Ciasto rozwałkować

    Zgłoszony przez agulinka na czerwca 21, 2016 at 17:23.

    Dziwne..Ciasto rozwałkować bardzo cienkie..idealne jest i po ugotowaniu rozpływa się w ustach

    Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com


     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Skorzystalam z przepisu na

    Zgłoszony przez Jagusia78 na czerwca 21, 2016 at 16:46.

    Skorzystalam z przepisu na pierogi. Fajnie ciasto sie walkowalo i lepilo, podczas gotowania zaden pierog nie rozlecial sie. Jednak nie wiem czemu ciasto wyszlo mi bardziej trwarde niz rozplywajace sie w ustach. Mimo wszystko smaczne byly bardzo tmrc_emoticons.).

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Najlepsze ciasto jakie znam. 

    Zgłoszony przez Dorota1000 na czerwca 15, 2016 at 16:18.

    Najlepsze ciasto jakie znam. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis GENIALNY, ciasto

    Zgłoszony przez pilulae23 na czerwca 6, 2016 at 13:37.

    Przepis GENIALNY, ciasto mięciutkie, nie rozkleja się podczas gotowania, jedno z lepszych ( o ile nie najlepsze tmrc_emoticons.D  tmrc_emoticons.;). Tylko ilość farszu wyszła mi z tego przepisu za mała w stosunku do ilości ciasta.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziewczyny jakie jest ciasto

    Zgłoszony przez Annabell na stycznia 19, 2016 at 19:57.

    Dziewczyny jakie jest ciasto po ugotowaniu? Szukam przepisu na takie delikatne, rozpywajace sie w ustach a dzisiaj robilam z jednego przepisu tu na przepisowni i wyszlo gumiaste po ugotoaniu

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacja!!! Najlepsze ciasto

    Zgłoszony przez marmag na grudnia 21, 2015 at 11:40.

    Rewelacja!!! Najlepsze ciasto jakie do tej pory robiłam. Świetnie się lepi i jest delikatne. Serdecznie dziękuje za przepis. Ja zrobiłam z kapustą i grzybami.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ciasto rewelacja - super

    Zgłoszony przez Aneta82 na marca 10, 2015 at 15:48.

    ciasto rewelacja - super lepiło się pierogi, natomiast w farszu 150 g boczku, jak dla mnie za dużo, zbyt dominował jego smak, następnym razem dam najwyżej 50 g. Ale ciastoo... super tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ciasto na pierogi idealne !!!

    Zgłoszony przez Diana na grudnia 22, 2014 at 13:25.

    ciasto na pierogi idealne !!! dziękuję za przepis lepienie pierogów z tym przepisem to sama przyjemność tmrc_emoticons.)

    życia się nie wybiera ....Życie się przeżywa ! 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • witam ja skorzystałam z

    Zgłoszony przez Misi na grudnia 17, 2014 at 00:20.

    witam tmrc_emoticons.)ja skorzystałam z przepisu na farsz, bardzo dobry tmrc_emoticons.) moja rada ,podczas gotowania nie dodawać za dużo słonych przypraw,ponieważ dodany później boczek dodaj dość słonawy posmak, a dla fanatyków cebuli można ją tez tam dodać wcześnoej podsmażająć jątmrc_emoticons.)przepis na ciasto wzięłam z nośnika ,bo wygodniej tmrc_emoticons.)

    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • REWELACJA!!!!!!ciasto super

    Zgłoszony przez Ewciawin na października 8, 2014 at 13:50.

    REWELACJA!!!!!!ciasto super zaden pierog sie nie rozlecial, a walkowanie to czysta przyjemnosc.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • dodaje do kolekcjii napewno

    Zgłoszony przez malgorzata 12 na czerwca 28, 2014 at 19:57.

    Cooking 9 dodaje do kolekcjii napewno wypróbuję

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :love: :love:normalnie

    Zgłoszony przez agulinka na października 13, 2013 at 14:16.

    tmrc_emoticons.) Love Love Lovenormalnie oszaleję Grazynko z radości Love thanks,rozpływaja się w gembie Big Smile Big Smile

    Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com


     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Agnieszko pierogi wyszły

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na października 13, 2013 at 13:21.

    Love Agnieszko pierogi wyszły pyszne Partyno i ciasto bardzo dobre i bez jajka Love Pozdrawiam Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Grażynko i jak??

    Zgłoszony przez agulinka na października 13, 2013 at 13:14.

    Grażynko i jak?? tmrc_emoticons.;)

    Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com


     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • cieszę się bardzo Aniu ze

    Zgłoszony przez agulinka na października 11, 2013 at 19:09.

    cieszę się bardzo Aniu ze wyszły i smakowały tmrc_emoticons.)bardzo prosze o ocenke jeśli nie  problem Love

    Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com


     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam zrobiłam dzisiaj

    Zgłoszony przez Anna500 na października 11, 2013 at 19:03.

    Witam tmrc_emoticons.D zrobiłam dzisiaj pierogi na obiadek z trzema farszami - ze szpinakiem, z mięsem i z jagodami tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D dla kazdego coś dobrego tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D wyszły pyszne tmrc_emoticons.D polecam i dziękuję za przepis tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • rób Marzenko dla mnie teraz

    Zgłoszony przez agulinka na października 10, 2013 at 20:31.

    rób Marzenko dla mnie teraz pierogi z TM to przyjemność tmrc_emoticons.;)

    Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com


     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Oj Aguś kusisz tymi pierogami

    Zgłoszony przez magi1 na października 10, 2013 at 19:34.

    Oj Aguś kusisz tymi pierogami tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D dawno nie robiłam ale musze się zebrać i zrobić tmrc_emoticons.D tylko nie ze szpinakiem bo chłopaki nie zjedzą tmrc_emoticons.) ale z mięskiem owszem tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ciesze się,koniecznie daj

    Zgłoszony przez agulinka na października 10, 2013 at 17:21.

    ciesze się,koniecznie daj znac jak wyszło i smakowało zdajemy sobie sprawe że szpinak jest w smaku specyficzny dlatego trzeba doprawić na swój smak mio bardzo smakowały były inne ale pyszne a ciasto pierogowe rozpływało się w ustach

    Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com


     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Agnieszko, jutro zrobię

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na października 10, 2013 at 17:15.

    Love Agnieszko, jutro zrobię pierogi ze szpinakiem, mam już przygotowane produkty Love Pozdrawiam Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • hihi widzisz Haniu jak mnie

    Zgłoszony przez agulinka na października 9, 2013 at 15:49.

    hihi widzisz Haniu jak mnie wzięło  Love Cooking 10

    Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com


     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :DAgnieszko jesteś

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na października 9, 2013 at 15:39.

    tmrc_emoticons.DAgnieszko jesteś niesamowita Cooking 7

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze