3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

pierogi-maryny


Wydrukuj:
4

Składniki

60 porcja/porcje/porcji

farsz z miesa

  • 300 g pokrojonej na kawałki, np. szynki, łopatki
  • 150 g boczku wędzonego pokrojonego na kawałki
  • 2 marchewki(średnie)

ciasto

  • 1/2 łyżeczki soli
  • 300 g wody,ciepłej
  • 30 g oleju
  • 550 g mąki pszennej typ 650
  • 6
    40min
    Czas całkowity 40min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

    farsz
  1. ugotowac łopatkę,szynkę w wywarze przyprawionym vegetą,marchewki również,jak juz będzie mięso miękkie wyjąć z garnka,wrzucić do naczynia składniki gotujące się zmiksować 10s/obr5,jeśli chcemy drobniej można powtórzyc czynność 3s/obr4,przełozyć do innego naczynia.DoClosed lidwrzucic boczek smiksować7s/obr5,wrzucic pozostałe składniki wczesniej zmiksowane dodac pieprz i wymieszać 15s/obr3-4

  2. ciasto
  3. do naczynia wrzucic po kolei składniki,ciasto wyrobić 1min/Closed lid/Dough mode,na opruszony blat wyjąć ciasto i wyrobić w rękach,rozwałkować cienkie ciasto i wykrawac kółka,nałozyć farsz i skleić pierogi,wrzucac na gotująca i osoloną wode do momentu wypłyniecia i potem jeszcze chwilke gotować

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

przy miksowaniu składników do farszu lepiej nałożyc miarkę na pokrywe aby uniknąc rozbryzgu składników

farsz ze szpinakiem to mialam z przepisu //www.przepisownia.pl/przepisy/ciasteczka-ze-szpinakiem-i-nie-tylko/463971


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Wypróbowalam ciasto. Bardzo dobre. Zrobilam je z...

    Zgłoszony przez Ola45 na czerwca 12, 2018 at 20:46.

    Wypróbowalam ciasto. Bardzo dobre. Zrobilam je z truskawkami.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto rewelacyjne, jeszcze lepsze od tego, które...

    Zgłoszony przez henrietta na maja 1, 2018 at 09:26.

    Ciasto rewelacyjne, jeszcze lepsze od tego, które robiłam dotychczas i które wydawało mi się że jest najlepsze. Farsz robiłam tak jak w przepisie, dodając mięso wołowe , z indyka oraz boczek wędzony. Lepszych pierogów nie jadłam. Będę wracać, dziękuję za super przepis !!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis na ciasto rewelacyjny . Robiłam ze...

    Zgłoszony przez Irmina2018 na kwietnia 29, 2018 at 14:07.

    Przepis na ciasto rewelacyjny . Robiłam ze szpinakiem. Rodzinka zjadła wszystkie. Nie został ani jeden. Polecam!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pierwsze moje " cudo" pierogi .Zdziwienie...

    Zgłoszony przez Iwona Tiffany na października 1, 2017 at 10:55.

    Pierwsze moje " cudo" pierogi .Zdziwienie domownikow - bezcenne !

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ciasto rewelacja z tego przepisu...

    Zgłoszony przez K.Bach na września 23, 2017 at 14:48.

    ciasto rewelacja z tego przepisu

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiam ciasto z tego przepisu do pierogoacutew...

    Zgłoszony przez violinika na czerwca 6, 2017 at 20:23.

    Zrobiłam ciasto z tego przepisu do pierogów ruskich. Bardzo dobre.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre ciasto Wykorzystałam je do inneg...

    Zgłoszony przez Asasani na marca 5, 2017 at 20:58.

    Bardzo dobre ciasto tmrc_emoticons.) Wykorzystałam je do inneg warszu - pierogi wyszły super! tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Użyłam ciasta do zrobienia pierogów...

    Zgłoszony przez janny1979 na lutego 16, 2017 at 16:45.

    Użyłam ciasta do zrobienia pierogów ruskich..wyszły prze..py..szne!!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super 😊

    Zgłoszony przez kinerek na stycznia 28, 2017 at 17:07.

    Super 😊

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ciasto na pirogi - rewelacja!

    Zgłoszony przez ewaiwona na grudnia 5, 2016 at 16:34.

    ciasto na pirogi - rewelacja!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis fenomenalny, przepyszne pierogi, farsz...

    Zgłoszony przez Doniamika na listopada 11, 2016 at 17:44.

    Przepis fenomenalny, przepyszne pierogi, farsz miód malina tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto REWEALCJA wykorzystałam do pierogów...

    Zgłoszony przez Rozka1980 na listopada 6, 2016 at 10:14.

    Ciasto REWEALCJA wykorzystałam do pierogów ruskichSmile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto przepyszne. Mięciutkie i aksamitne po...

    Zgłoszony przez renamar na października 19, 2016 at 12:43.

    Ciasto przepyszne. Mięciutkie i aksamitne po ugotowaniu pierogów. Faktycznie trzeba dodać bardzo gorącą wodę. Przepis pychota.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gorąca

    Zgłoszony przez agulinka na sierpnia 30, 2016 at 12:42.

    Gorąca

    Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Musi być bardzo ciepła woda (

    Zgłoszony przez mawa na sierpnia 30, 2016 at 10:21.

    Musi być bardzo ciepła woda ( to moje doświadczenie sprzed TM) wtedy ciasto jest plastyczne i miękkie po ugotowaniu

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto rewelacja, najlepsze

    Zgłoszony przez Masełko na sierpnia 23, 2016 at 10:42.

    Ciasto rewelacja, najlepsze jakie robiłam  tmrc_emoticons.D. Robiłam ruskie, więc skorzystałam tylko z przepisu na ciasto, i teraz zawsze będę z niego korzystać tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję bardzo za tak

    Zgłoszony przez agulinka na czerwca 21, 2016 at 17:24.

    Dziękuję bardzo za tak cudowne opinie ❤

    Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziwne..Ciasto rozwałkować

    Zgłoszony przez agulinka na czerwca 21, 2016 at 17:23.

    Dziwne..Ciasto rozwałkować bardzo cienkie..idealne jest i po ugotowaniu rozpływa się w ustach

    Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Skorzystalam z przepisu na

    Zgłoszony przez Jagusia78 na czerwca 21, 2016 at 16:46.

    Skorzystalam z przepisu na pierogi. Fajnie ciasto sie walkowalo i lepilo, podczas gotowania zaden pierog nie rozlecial sie. Jednak nie wiem czemu ciasto wyszlo mi bardziej trwarde niz rozplywajace sie w ustach. Mimo wszystko smaczne byly bardzo tmrc_emoticons.).

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Najlepsze ciasto jakie znam. 

    Zgłoszony przez Dorota1000 na czerwca 15, 2016 at 16:18.

    Najlepsze ciasto jakie znam. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis GENIALNY, ciasto

    Zgłoszony przez pilulae23 na czerwca 6, 2016 at 13:37.

    Przepis GENIALNY, ciasto mięciutkie, nie rozkleja się podczas gotowania, jedno z lepszych ( o ile nie najlepsze tmrc_emoticons.D  tmrc_emoticons.;). Tylko ilość farszu wyszła mi z tego przepisu za mała w stosunku do ilości ciasta.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziewczyny jakie jest ciasto

    Zgłoszony przez Annabell na stycznia 19, 2016 at 19:57.

    Dziewczyny jakie jest ciasto po ugotowaniu? Szukam przepisu na takie delikatne, rozpywajace sie w ustach a dzisiaj robilam z jednego przepisu tu na przepisowni i wyszlo gumiaste po ugotoaniu

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacja!!! Najlepsze ciasto

    Zgłoszony przez marmag na grudnia 21, 2015 at 11:40.

    Rewelacja!!! Najlepsze ciasto jakie do tej pory robiłam. Świetnie się lepi i jest delikatne. Serdecznie dziękuje za przepis. Ja zrobiłam z kapustą i grzybami.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ciasto rewelacja - super

    Zgłoszony przez Aneta82 na marca 10, 2015 at 15:48.

    ciasto rewelacja - super lepiło się pierogi, natomiast w farszu 150 g boczku, jak dla mnie za dużo, zbyt dominował jego smak, następnym razem dam najwyżej 50 g. Ale ciastoo... super tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ciasto na pierogi idealne !!!

    Zgłoszony przez Diana na grudnia 22, 2014 at 13:25.

    ciasto na pierogi idealne !!! dziękuję za przepis lepienie pierogów z tym przepisem to sama przyjemność tmrc_emoticons.)

    życia się nie wybiera ....Życie się przeżywa ! 
    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • witam ja skorzystałam z

    Zgłoszony przez Misi na grudnia 17, 2014 at 00:20.

    witam tmrc_emoticons.)ja skorzystałam z przepisu na farsz, bardzo dobry tmrc_emoticons.) moja rada ,podczas gotowania nie dodawać za dużo słonych przypraw,ponieważ dodany później boczek dodaj dość słonawy posmak, a dla fanatyków cebuli można ją tez tam dodać wcześnoej podsmażająć jątmrc_emoticons.)przepis na ciasto wzięłam z nośnika ,bo wygodniej tmrc_emoticons.)

    tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • REWELACJA!!!!!!ciasto super

    Zgłoszony przez Ewciawin na października 8, 2014 at 13:50.

    REWELACJA!!!!!!ciasto super zaden pierog sie nie rozlecial, a walkowanie to czysta przyjemnosc.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • dodaje do kolekcjii napewno

    Zgłoszony przez malgorzata 12 na czerwca 28, 2014 at 19:57.

    Cooking 9 dodaje do kolekcjii napewno wypróbuję

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :love: :love:normalnie

    Zgłoszony przez agulinka na października 13, 2013 at 14:16.

    tmrc_emoticons.) Love Love Lovenormalnie oszaleję Grazynko z radości Love thanks,rozpływaja się w gembie Big Smile Big Smile

    Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Agnieszko pierogi wyszły

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na października 13, 2013 at 13:21.

    Love Agnieszko pierogi wyszły pyszne Partyno i ciasto bardzo dobre i bez jajka Love Pozdrawiam Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Grażynko i jak??

    Zgłoszony przez agulinka na października 13, 2013 at 13:14.

    Grażynko i jak?? tmrc_emoticons.;)

    Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • cieszę się bardzo Aniu ze

    Zgłoszony przez agulinka na października 11, 2013 at 19:09.

    cieszę się bardzo Aniu ze wyszły i smakowały tmrc_emoticons.)bardzo prosze o ocenke jeśli nie  problem Love

    Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam zrobiłam dzisiaj

    Zgłoszony przez Anna500 na października 11, 2013 at 19:03.

    Witam tmrc_emoticons.D zrobiłam dzisiaj pierogi na obiadek z trzema farszami - ze szpinakiem, z mięsem i z jagodami tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D dla kazdego coś dobrego tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D wyszły pyszne tmrc_emoticons.D polecam i dziękuję za przepis tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • rób Marzenko dla mnie teraz

    Zgłoszony przez agulinka na października 10, 2013 at 20:31.

    rób Marzenko dla mnie teraz pierogi z TM to przyjemność tmrc_emoticons.;)

    Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Oj Aguś kusisz tymi pierogami

    Zgłoszony przez magi1 na października 10, 2013 at 19:34.

    Oj Aguś kusisz tymi pierogami tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D dawno nie robiłam ale musze się zebrać i zrobić tmrc_emoticons.D tylko nie ze szpinakiem bo chłopaki nie zjedzą tmrc_emoticons.) ale z mięskiem owszem tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ciesze się,koniecznie daj

    Zgłoszony przez agulinka na października 10, 2013 at 17:21.

    ciesze się,koniecznie daj znac jak wyszło i smakowało zdajemy sobie sprawe że szpinak jest w smaku specyficzny dlatego trzeba doprawić na swój smak mio bardzo smakowały były inne ale pyszne a ciasto pierogowe rozpływało się w ustach

    Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Agnieszko, jutro zrobię

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na października 10, 2013 at 17:15.

    Love Agnieszko, jutro zrobię pierogi ze szpinakiem, mam już przygotowane produkty Love Pozdrawiam Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • hihi widzisz Haniu jak mnie

    Zgłoszony przez agulinka na października 9, 2013 at 15:49.

    hihi widzisz Haniu jak mnie wzięło  Love Cooking 10

    Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :DAgnieszko jesteś

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na października 9, 2013 at 15:39.

    tmrc_emoticons.DAgnieszko jesteś niesamowita Cooking 7

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze