 
                                            
                                    Składniki
Ciasto:
- 560 g mąki pszennej
- 250 g wody, ciepłej
- 2 łyżki oleju
- 1 jajko
Farsz
- sól i pieprz do smaku
- 250 g sera żółtego, pokrojonego na kawałki
- 2 cebule
- 1500 g pieczarek
- 30 g oleju
woda
- 1 łyżki oleju
- osolona woda, do przygotowania pierogów
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Koszyczek Koszyczek
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Na palniku lub płycie grzewczej postawić garnek z osoloną wodą , doprowadzić do wrzenia dodać 1 łyżkę oleju . W tym czasie wykonać pierogi. 
- Do naczynia miksującego włozyć ser, rozdrobnić 10 s/obr.5 Przełożyć do innego naczynia . Opłukać i osuszyć naczynie miksujące. 
- Do naczynia miksujacego włożyć cebulę , rozdrobnić 3s/obr.5 
- Dodać pieczarki, rozdrobnić 4s/obr.4 . Kopystką zgarnąć rozdrobnione składniki ze ścianek na dno naczynia miksującego. Pierczarki podzielić na dwie lub trzy części do rozdrobnienia , potem razem wszytkie rozdrobnione włożyć do naczynia. 
- Dodać olej , sól i pieprz, dusić 10 min/Varoma/obr.1 na pokrywie naczynia miksujacego zamiast miarki postawić koszyczek. Przełożyć do innego naczynia ( odlać przez sitko -koszyk gdyby było zadużo wody) gdy przesygną pieczarki dodać i wymieszać z serem . Umyć i osuszyć naczynie 
- Wszytkie składniki na ciasto włożyć do naczynia według podanej kolejności wyrobić 1min/  "Blokada naczynia miksującego" / "Blokada naczynia miksującego" / "Ciasto" . "Ciasto" .
- Ciasto wyjąć , cienko rozwałkować na oprószonym mąką blacie, szklanką wykrawać krążki. 
- Na śroku każdego krążka kłaść farsz, zlepiać brzegi , wrzucać na osoloną wrzącą wodę , gotować ok.3-4 minuty od wypłynięcia pierogów na powierzchnię. 
Ciasto
Porady
Pierogi można później podsmażyć na patelni z cebulką
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
wygląda tak pysznie unblocked gamez
Witam
Dziękuję za spostrzegawczość , pieczarki podsmażone na patelni przyznam rację lepszy mają smak słuszna uwaga a o pietruszce nie pomyślałam też świetny pomysł.
pozdrawiam
witam,
Pierogi pyszne
W składnikach brakuje ilości oleju do podsmażenia pieczarek.
Do farszu dodałam j natki pietruszki................ pycha.
Ponieważ 1,5 kg nie mieści się w "Blokada naczynia miksującego"  zmieliłam pieczarki w 3 ratach i podsmażyłam na patelni.
"Blokada naczynia miksującego"  zmieliłam pieczarki w 3 ratach i podsmażyłam na patelni.
Muszę wypóbować coś innego z pieczarkami
Moje dzieci lubią te pierogi szczególnie na wigilię