3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pierogi leśne


Wydrukuj:
4

Składniki

60 porcja/porcje/porcji

Ciasto:

  • 560 g mąki pszennej
  • 250 g wody, ciepłej
  • 2 łyżki oleju
  • 1 jajko

Farsz

  • sól i pieprz do smaku
  • 250 g sera żółtego, pokrojonego na kawałki
  • 2 cebule
  • 1500 g pieczarek
  • 30 g oleju

woda

  • 1 łyżki oleju
  • osolona woda, do przygotowania pierogów
  • 6
    1h 30min
    Czas całkowity 1h 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

  1. Na palniku lub płycie grzewczej postawić garnek z osoloną wodą , doprowadzić do wrzenia dodać 1 łyżkę oleju . W tym czasie wykonać pierogi.

  2. Do naczynia miksującego włozyć ser, rozdrobnić 10 s/obr.5 Przełożyć do innego naczynia . Opłukać i osuszyć naczynie miksujące.

  3. Do naczynia miksujacego włożyć cebulę , rozdrobnić 3s/obr.5

  4. Dodać pieczarki, rozdrobnić 4s/obr.4 . Kopystką zgarnąć rozdrobnione składniki ze ścianek na dno naczynia miksującego. Pierczarki podzielić na dwie lub trzy części do rozdrobnienia , potem razem wszytkie rozdrobnione włożyć do naczynia.

  5. Dodać olej , sól  i pieprz, dusić 10 min/Varoma/obr.1 na pokrywie naczynia miksujacego zamiast miarki postawić koszyczek. Przełożyć do innego naczynia  ( odlać przez sitko -koszyk gdyby było zadużo wody) gdy przesygną pieczarki  dodać i wymieszać z serem . Umyć i osuszyć naczynie

  6. Ciasto
  7. Wszytkie składniki na ciasto włożyć do naczynia według podanej kolejności wyrobić 1min/Closed lid/Dough mode.

  8. Ciasto wyjąć , cienko rozwałkować na oprószonym mąką blacie, szklanką wykrawać krążki.

  9. Na śroku każdego krążka kłaść farsz, zlepiać brzegi , wrzucać na osoloną wrzącą wodę , gotować ok.3-4 minuty od wypłynięcia pierogów na powierzchnię.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Pierogi można później podsmażyć na patelni z cebulką


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Witam Dziękuję za

    Zgłoszony przez bogusia-m1 na grudnia 8, 2013 at 15:31.

    Witam

    Dziękuję za spostrzegawczość , pieczarki podsmażone na patelni przyznam rację lepszy mają smak słuszna uwaga a o pietruszce nie pomyślałam też świetny pomysł.

    pozdrawiam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • witam, Pierogi pyszne W

    Zgłoszony przez ERIEL na grudnia 5, 2013 at 14:24.

    witam,


    Pierogi pyszne tmrc_emoticons.)


    W składnikach brakuje ilości oleju do podsmażenia pieczarek.


    Do farszu dodałam j natki pietruszki................ pycha.


    Ponieważ 1,5 kg nie mieści się w Closed lid zmieliłam pieczarki w 3 ratach i podsmażyłam na patelni.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Muszę wypóbować coś innego z

    Zgłoszony przez marysiag na grudnia 3, 2013 at 18:55.

    Muszę wypóbować coś innego z pieczarkami

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Moje dzieci lubią te pierogi

    Zgłoszony przez bogusia-m1 na grudnia 3, 2013 at 14:08.

    Moje dzieci lubią te pierogi szczególnie na wigilię  Cooking 4

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze