Tu jesteś:
4
Składniki
Pampuchy (kluski na parze)
- 120 g mleka, ciepłego
- 1,5 łyżki cukru
- 250 g mąki pszennej
- 20 g drożdży świeżych
- 1 jajko
- 1 soli, szczypta
- 1,5 łyżki masła
- 500 g wody
-
6
40min
Czas całkowity 40minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
-
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego pokruszyć drożdże, dodać cukier, mleko, mąkę, miękkie masło, jajko, sól, wyrobić 3 minuty/ikona kłosa (funkcja wyrabianie). Ciasto przełożyć na posypaną mąką stolnicę, uformować 10 klusek (około 46 g jedna). Dolną część przystawki Varoma i wkład Varoma posmarować masłem. Ułożyć na nich kluski, przykryć pokrywą przystawki Varoma. Odstawić na 30 minut do podwojenia objętości. Do naczynia miksującego wlać 500 g wody, nałożyć przystawkę Varoma wraz z kluskami. Gotować na parze około 20 minut/Varoma/obr. 1. Przed zdjęciem pokrywy odczekać 2 minuty. Podawać z tym na co mamy ochotę.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
kup teraz -
Kopystka
kup teraz
11
Porady
Po więcej inspiracji zapraszam na mojego bloga https://madebymycha.pl/
*przepis ze strony http://kuchniaszerokootwarta.blogspot.com/
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz