3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pampuchy (kluski na parze)


Wydrukuj:
4

Składniki

Pampuchy (kluski na parze)

  • 120 g mleka, ciepłego
  • 1,5 łyżki cukru
  • 250 g mąki pszennej
  • 20 g drożdży świeżych
  • 1 jajko
  • 1 soli, szczypta
  • 1,5 łyżki masła
  • 500 g wody
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego pokruszyć drożdże, dodać cukier, mleko, mąkę, miękkie masło, jajko, sól, wyrobić 3 minuty/ikona kłosa (funkcja wyrabianie). Ciasto przełożyć na posypaną mąką stolnicę, uformować 10 klusek (około 46 g jedna). Dolną część przystawki Varoma i wkład Varoma posmarować masłem. Ułożyć na nich kluski, przykryć pokrywą przystawki Varoma. Odstawić na 30 minut do podwojenia objętości. Do naczynia miksującego wlać 500 g wody, nałożyć przystawkę Varoma wraz z kluskami. Gotować na parze około 20 minut/Varoma/obr. 1. Przed zdjęciem pokrywy odczekać 2 minuty. Podawać z tym na co mamy ochotę.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
11

Porady

Po więcej inspiracji zapraszam na mojego bloga https://madebymycha.pl/

*przepis ze strony http://kuchniaszerokootwarta.blogspot.com/


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy