3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

NALEŚNIKI ZE SZPINAKIEM


Wydrukuj:
4

Składniki

2 porcja/porcje/porcji

farsz

  • 100 g szpinaku

ciasto

  • 12 g masła
  • 125 g mleka
  • 50 g wody
  • 65 g mąki
  • 1 jajko
  • szczypta soli
5

Przygotowanie

    Krok - 2 ... I GOTOWE
  1. Ozdobić talerz wg uznania tmrc_emoticons.)

    Ja przyozdobiłam papryką czerwoną, pomarańczą, marchewką, koperkiem i listkiem selera naciowego.

  2. KROK - 1 (3 sztuki naleśników, po 1,5 na porcję)
  3. Do naczynia miksującego wkładamy masło - rozstapiamy 1 min./70stopni/obroty 2.

    Dodajemy mleko,wodę, mąkę, jajko i szczyptę soli (odrobina). Miksujemy 20s./obr.4/

    Szpinakowi usuwamy ogonki z listków. Wkładamy na 1 min. do wrzątku i hartujemy go zimną wodą. Najlepiej wykonać to na sitku - przelać można wrzątkiem i potem szybciutko zimną wodą.

    Ciasto ma konsystencję płynnej śmietany - NIE DOSYPYWAĆ MĄKI tmrc_emoticons.)

    Szpinak kroimy w paseczki i dodajemy do powstałego ciasta.

    Lejemy na patelnię ciasto ze szpinakiem. Smażymy ok. 2 minut na jednej stronie i 1 min. na drugiej tmrc_emoticons.)

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Naleśniki można podać z gulaszem w środku tmrc_emoticons.)

SMACZNEGO!!!


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • pyszne wykorzystałam mąkę

    Zgłoszony przez sylwis na lutego 3, 2016 at 11:39.

    pyszne tmrc_emoticons.) wykorzystałam mąkę pełnoziarnistą

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze