Składniki
4 porcja/porcje/porcji
kopytka
- 1kg ziemniaków, obranych i pokrojonych na plastry
- 1250 gramów wody
- soli
- 300 gramów mąki
- 1 jajko kurze
- 80 gramów mielonych migdałów
- 1/3 łyżeczek szafranu w proszku
- 50 gramów parmezanu, tartego
sos pomidorowy "sugo al pomodoro"
- 1 cebulka dymka
- 30 gramów oleju z oliwek
- 40 gramów pomidoròw w puszce
- 20 gramów obranych migdałów
- cynamon mielony
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
kopytka:
plastry ziemniakòw ulozyc w Varomie, do garnka nalac wode, posolic, gotowac:30min / Varoma / obr 1. Zdjac Varoma, wysuszyc garnek, zmielic 80g migdalòw: 8-10sek /obr 10; odlozyc na bok. Wlozyc do garnka 50g maki, ziemniaki, zmielic: 10sek / obr 5. Dodac reszte maki, jajo, parmezan, szczypte soli, szafran, zmielone migdaly, wymieszac: 10sek / obr 3. Wylozyc ciasto na stolnice, formowac kopytka, gotowac w osolonej wodzie z dodatkiem oleju.
Sos:
rozdrobnic cebulke: 5sek / obr 7; dodac olej, przysmazyc: 3min / 100° / obr 1. Dodac pomidory, sòl, szczypte cukru, cynamon, 20g calych migdalòw, gotowac: 10-12min / 100° /
"Obroty wsteczne" /
"Mieszanie" .
Smacznego
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzFajnie, ze smakowaly:love:
Fajnie, ze smakowaly

Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni

Wypróbowałam dziś ten
Wypróbowałam dziś ten przepis. Mój mąż uwielbia kopytka, więc zrobiłam je jemu na imieninowy obiad
Kopytka fajne-inne niż normalne. Trochę zmodyfikowałam przepis, ponieważ nie miałam szafranu były bez niego, ser parmezan zastąpiłam żółtym, do ciasta dodałam trochę mąki ziemniaczanej. W końcowym etapie były super. POLECAM!!!!
Veronico nie jestem
Veronico nie jestem głupia,ale wybaczyłam i już zapomniałam.Dziękuję za przepis.
Dzieki Aniu
Dzieki Aniu
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni

Przepis pyszny, dodaje go do
Przepis pyszny, dodaje go do przepisów do wypróbowania

2 razy musialam zmieniac, bo
2 razy musialam zmieniac, bo samo wracalo na " strusie"
, ale cyrk
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni

Ah!Ah!Ah! ( Nasmialam sie
Ah!Ah!Ah!
Nasmialam sie do lez... Faktycznie
Wpisalam "jajo", a wyszlo strusie... tak sobie samo...Ah!Ah! Zaraz poprawie
Dobre... Dzieki za uwage, bo... szczerze mòwiac... gdzie ja bym tu znalazla strusia, zeby mu swisnac jajko??? Chyba musialabym jechac najpierw na wycieczke do Afryki, wtedy kopytka bylyby dopiero po wakacjach, chyba
Buzka dla uwaznych uzytkownikòw 
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni

Nie ma co płakać nad rozbitym
Nie ma co płakać nad rozbitym jajem
)
Błąd zapewne wdarł się przy wpisywaniu skladników w formularzsugerujący pewne gotowe już opisy skladników.Myślę, że śmiało można testować przepis z jednym jajkiem od kury ...
http://www.kielkismaku.pl -> chyba wszystko o hodowli kiełków
http://www.exbus.pl -> polecam wyjazdy po Europie
Fajny i ciekawy przepis z
Fajny i ciekawy przepis z chęcią go zrobię, ale właśnie to jajo strusie mnie zastanowiło. Ale poczekam może faktycznie to pomyłka ????
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Kamcia ma rację,to jest
Kamcia ma rację,to jest pomyłka! Strusie jajo jest bardzo duże,może Veronice chodziło o jajko kacze?Pozdrawiam.
Chyba jest pomyłka co do
Chyba jest pomyłka co do jaja. Czy to ma być jajo strusie?