3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

LANGOSZ


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

  • 1 łyżeczka soli
  • 10 g oleju
  • 300 g mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 200 g mleka
  • 1 łyżeczka cukru
  • 25 g drożdży
  • 6
    40min
    Czas całkowity 40min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

    Ciasto
  1.  1.Do naczynia miksującego włożyć drożdże,mleko,cukier, wymieszać  2min30s/37°C/obr.1

    2.Dodać pozostałe składniki w podanej kolejności i wyrobić ciasto 2min/Blokada naczynia miksującego/Ciasto,ciasto nie powinno być  lepkie-w razie potrzeby dosypać mąki i jeszcze raz wyrobić

    3.Ciasto przełozyć do innego naczynia i zostawić do wyrośnięcia na ok.20min

    4.Ciasto podzielić na 6 części i uformować cienkie placki tak aby nie powstały w nim dziury

    5.Smazyć w głębokim gorącym oleju na złoty kolor z obu stron

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Langosz najlepiej smakuje ze śmietanowym sosem czosnkowym ,posypany startym żółtym serem ale można go również podawać solo lub z dżemem


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • PYCHOTA!!!! MOJE DZIECIAKI UWIELBIAJĄ !

    Zgłoszony przez racemi na lipca 5, 2022 at 16:53.

    PYCHOTA!!!! MOJE DZIECIAKI UWIELBIAJĄ !

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacja. Jedna uwaga- mąki

    Zgłoszony przez Old Fork na sierpnia 30, 2016 at 21:38.

    Rewelacja. Jedna uwaga- mąki musiałam dosyć aż 150 g

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne!!!

    Zgłoszony przez izka162 na lipca 30, 2016 at 11:45.

    Pyszne!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobilam

    Zgłoszony przez izka162 na lipca 30, 2016 at 11:12.

    Zrobilam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam!!! Cudowne!!!!

    Zgłoszony przez jromanow na czerwca 30, 2015 at 19:51.

    Zrobiłam!!! Cudowne!!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Znajome smaki, ja robię z

    Zgłoszony przez Roman1313 na lutego 26, 2015 at 08:44.

    Znajome smaki, ja robię z dodatkiem gotowanych ziemniaków i bez jajka. Obłożyć można właściwie wszystkim co kto lubi. U mnie najczęściej starty żółty ser zmieszany z kilkoma łyżkami 12% śmietany i rostartym ząbkiem czosnku - jak tym już wysmaruję langosza delikatnie skrapiam oliwą. Tym co nie lubią czosnku polecam drobno pokrojone pieczarki przesmażone z cebulką po odparowaniu wody podduszone na maśle. Pychota tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • oooo, ale mi brakowało

    Zgłoszony przez aska-czarna na listopada 18, 2014 at 14:13.

    oooo, ale mi brakowało takiego przepisu tmrc_emoticons.) . Musze koniecznie zrobić!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ma ktoś jakiś wypróbowany

    Zgłoszony przez paaati89 na listopada 18, 2014 at 12:44.

    Ma ktoś jakiś wypróbowany sposób na sos śmietanowo-czosnkowy, który by pasował do langosza? tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis ciekawy. Dodaje do

    Zgłoszony przez magi1 na sierpnia 25, 2013 at 18:53.

    Przepis ciekawy. Dodaje do wyprobowania tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • hmmm jest to przepis na

    Zgłoszony przez marzka13 na sierpnia 22, 2013 at 16:42.

    hmmm jest to przepis na ciasto drożdżowe i oczywiście pewnie w piekarniku jak najbardziej można langosze upiec ale na pewno nie będzie tego efektu, to ciasto jest zbliżone do naszych pączków no i cóż nie wyobrażam sobie pączków z piekarnika tmrc_emoticons.( przepis dostałam od gospodyni u której mieszkaliśmy gdy byłam na wakacjach na Węgrzech i zachwycałam się smakiem węgierskich langoszy tmrc_emoticons.) to ich tradycyjny sposób przyżądzenia ....ale tak na prawdę od czego mamy kreatywność tmrc_emoticons.) 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis ciekawy,mam pytanie,

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na sierpnia 21, 2013 at 18:26.

    Cooking 7 Przepis ciekawy,mam pytanie, czy te placki można upiec w piekarniku ????? Pozdrawiam Party

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • hmm ciekawy przepis ,dodaję

    Zgłoszony przez Monia i Heniu na sierpnia 21, 2013 at 17:25.

    hmm ciekawy przepis ,dodaję do wypróbowania ,pozdrawiam koleżnakę tmrc_emoticons.D

    Jeśli coś Ci nie wychodzi użyj Thermomixa Wink

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze