3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

kopytka szpinakowe


Wydrukuj:
4

Składniki

3 osoba/osoby

kopytka

  • 2 Szpinaku świeżego, garście
  • 1 szczypty soli
  • 1 jajo kurze
  • 15 g kaszy manny
  • 200 g mąki
  • 500 g ugotowanych ziemnaków
  • 1 łyżeczek masła
5

Przygotowanie

    kopytka
    • szpinak umyć, pozbawić grubych łodyżek i podsmażyć na maśle
    • do naczynia miksującego wsypać mąkę, ziemniaki, kaszę rozdrobnić czas 10 s /poz 4
    • dodać jajo i sól - wyrabiać czas 30 s/ poz Ciasto
    • dodać szpinak - wyrabiać czas 10 s/ poz Ciasto

     

    • na stolnicy wysypać odrobinę mąki - gdyby ciasto się kleiło podsypać mąką
    • z ciasta wyrabiać wałeczek, pokroić w niewielkie kawałki
    • wrzucić na gotującą się, osoloną wodę
    • od momentu wypłynięcia na powierzchnię gotować jeszcze przez minutkę
    • podawać z sosami lub tradycyjnie z cebulką  tmrc_emoticons.)
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

najwięcej czasu zajmuje ugotowanie i przestudzenie ziemniaków tmrc_emoticons.;)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz