Tu jesteś:
4
Składniki
3 osoba/osoby
kopytka
- 2 Szpinaku świeżego, garście
- 1 szczypty soli
- 1 jajo kurze
- 15 g kaszy manny
- 200 g mąki
- 500 g ugotowanych ziemnaków
- 1 łyżeczek masła
-
6
40min
Czas całkowity 40minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- szpinak umyć, pozbawić grubych łodyżek i podsmażyć na maśle
- do naczynia miksującego wsypać mąkę, ziemniaki, kaszę rozdrobnić czas 10 s /poz 4
- dodać jajo i sól - wyrabiać czas 30 s/ poz
"Ciasto"
- dodać szpinak - wyrabiać czas 10 s/ poz
"Ciasto"
- na stolnicy wysypać odrobinę mąki - gdyby ciasto się kleiło podsypać mąką
- z ciasta wyrabiać wałeczek, pokroić w niewielkie kawałki
- wrzucić na gotującą się, osoloną wodę
- od momentu wypłynięcia na powierzchnię gotować jeszcze przez minutkę
- podawać z sosami lub tradycyjnie z cebulką
kopytka
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
najwięcej czasu zajmuje ugotowanie i przestudzenie ziemniaków
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzbardzo pyszne
yagna93
pycha
pycha