3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kopytka po wlosku - przepis podstawowy


Wydrukuj:
4

Składniki

4 osoba/osoby

  • 800 gramów ziemniakòw, pokrojonych na plastry
  • 1000 gramów wody
  • sól do smaku
  • 300 gramów maki , typu na makaron
  • 1 jajko ( ok. 60g)
  • 50 gramów parmezanu, tartego
5

Przygotowanie

  1. Ziemniaki, obrac, umyc, pokroic na na plastry, ulozyc na Varomie. Do Closed lid wlac wode, posolic, zalozyc Varome: 30min / temp. Varoma / obr 1. Zdjac Varome. Do czystego Closed lid wlozyc 50g maki i ziemniaki, gorace: 10sec / obr 5. Dodac pozostala make, jajko, parmezan i szczypte soli: 10sek / obr3. Wyjac na posypana maka stolnice, wyrobic troszke rekoma opròszonymi maka. Formowac walki - 2 cm. Kroic male kopytka, kazdy lekko nacisnac zabkami widelca. Gotowac w osolonej wodzie.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Przepis to jedna wielka tragedia, wychodzi z tego...

    Zgłoszony przez Agaostra18 na lutego 17, 2018 at 16:15.

    Przepis to jedna wielka tragedia, wychodzi z tego breja a zeby cokolwiek ulepic to poszedl kilogram mąki. szkoda czasu produktów i tego sprzątania po tym. Nie polecam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Sos mi wyszdł , a kopytka się

    Zgłoszony przez marikaa92 na stycznia 8, 2016 at 20:58.

    Sos mi wyszdł , a kopytka się rozlecialy w garnku. tmrc_emoticons.(

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • dorotnix napisał: Mam takie

    Zgłoszony przez veronicab71 na maja 22, 2013 at 10:15.

    dorotnix

    Mam takie pytanko co do przepisu - o jaki rodzaj mąki chodzi - "300 gramów maki , typu na makaron "?

    Dzieki tmrc_emoticons.)

    Witaj tmrc_emoticons.) Chodzi o make "silniejsza", "twardsza", nie tortowa. Np.  luksusowa 550 , ewentualnie  poznanska 500.  400 i 450, to maki slabe, miekkie, ktòre sa najlepsze do ciast. Te, ktòre podalam, sa dobre do makaronòw, klusek, kopytek tmrc_emoticons.)  Maka ma byc pszenna tmrc_emoticons.) Lepiej nie umiem pomòc, bo nie znam osobiscie polskich mak tmrc_emoticons.)  Pewnie bedziesz wiedziala lepiej ode mnie, ktòrej uzyc tmrc_emoticons.;)  Uzyj ta, ktòra zazwyczaj uzywasz na kopytka i bedzie dobrze Big Smile  Milego dnia Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mam takie pytanko co do

    Zgłoszony przez dorotnix na maja 22, 2013 at 08:31.

    Mam takie pytanko co do przepisu - o jaki rodzaj mąki chodzi - "300 gramów maki , typu na makaron "?

    Dzieki tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super kopytka mniam i to

    Zgłoszony przez magi1 na maja 11, 2013 at 14:29.

    Super tmrc_emoticons.) kopytka mniam i to jeszcze z serkiem tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D dodaje do wypróbowania tmrc_emoticons.D buźka

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • veronicab71 napisał: Hannna

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na maja 11, 2013 at 10:51.

    veronicab71

    Hannna

    tmrc_emoticons.;)Veroniczko jak fajnie znowu coś z ziemniaków tmrc_emoticons.p Zapisane jak zwykle wypróbuję to ocenię tmrc_emoticons.;) Love Love Love 

    Haniu, wypròbuj, smaczne, choc zwykle, jak to kopytka tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)  Jesli lubisz bardzo ziemniaki, spròbuj vellutate, ktòre podalam Big Smile  Mozna sie tym niezle pobawic tmrc_emoticons.;)  Zupka opiera sie na ziemniakach, ale mozesz zmieniac inne dodatki.... ja robie z tym, co akutar mam.... groszek, ostatnio por i pomidor, marchewke, szpinak,....czasem zmniejszam ilosc ziemniakòw.... Aby wszystkiego bylo ok. 600- 650g. Jesli 600g - dodasz 500g wody i 400g mleka ( ja ostatnio dodaje chude), jesli 650g - dasz o jakies 20g wiecej wody lub mleka. Ser tez mozesz zmieniac - raz parmezan, raz gouda, raz jeszcze inny zòlty....  Sa pycha, polecam Big Smile tmrc_emoticons.;)  Buziaki Love Love

    Dzięki Marzenko za nowe inspiracje tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ach, ps. mozesz tez spokojnie

    Zgłoszony przez veronicab71 na maja 11, 2013 at 10:16.

    Ach, ps. mozesz tez spokojnie dodac np. kurczaka badz indyka, pokrojonego w kostke, to ugotuje sie razem z ziemniakami i tez pycha Big Smile tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.p

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Hannna napisał: ;)Veroniczko

    Zgłoszony przez veronicab71 na maja 11, 2013 at 10:14.

    Hannna

    tmrc_emoticons.;)Veroniczko jak fajnie znowu coś z ziemniaków tmrc_emoticons.p Zapisane jak zwykle wypróbuję to ocenię tmrc_emoticons.;) Love Love Love 

    Haniu, wypròbuj, smaczne, choc zwykle, jak to kopytka tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)  Jesli lubisz bardzo ziemniaki, spròbuj vellutate, ktòre podalam Big Smile  Mozna sie tym niezle pobawic tmrc_emoticons.;)  Zupka opiera sie na ziemniakach, ale mozesz zmieniac inne dodatki.... ja robie z tym, co akutar mam.... groszek, ostatnio por i pomidor, marchewke, szpinak,....czasem zmniejszam ilosc ziemniakòw.... Aby wszystkiego bylo ok. 600- 650g. Jesli 600g - dodasz 500g wody i 400g mleka ( ja ostatnio dodaje chude), jesli 650g - dasz o jakies 20g wiecej wody lub mleka. Ser tez mozesz zmieniac - raz parmezan, raz gouda, raz jeszcze inny zòlty....  Sa pycha, polecam Big Smile tmrc_emoticons.;)  Buziaki Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ;)Veroniczko jak fajnie znowu

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na maja 11, 2013 at 08:41.

    tmrc_emoticons.;)Veroniczko jak fajnie znowu coś z ziemniaków tmrc_emoticons.p Zapisane jak zwykle wypróbuję to ocenię tmrc_emoticons.;) Love Love Love 

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Nie ma za co :bigsmile:  Daj

    Zgłoszony przez veronicab71 na maja 10, 2013 at 23:40.

    Nie ma za co Big Smile Big Smile  Daj znac, jak wyszly Alu Big Smile tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję, zapisane

    Zgłoszony przez kokolidek na maja 10, 2013 at 23:25.

    Dziękuję, zapisane Love

    Pozdr. Ala                   Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze