Składniki
4 porcja/porcje/porcji
Zasmażka:
- 30 g wędzonego boczku
- 2 cebule-małe
Ciasto:
- 500 g ugotowanych ziemnaków
- 300 g mąki pszennej
- 50 g mączki ziemnaczanej
- 1 jajko
- 10 g oleju
- 0,5 łyżeczki soli
- szczypta pieprzu
-
6
-
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki:ziemniaki,mąkę, mączkę, jajko, olej, sól, pieprz i wyrobić ciasto - czas 90 s, obroty poz. Interwał.
Masę przełożyć na stolnicę wysypaną mąką i uformować wałeczki, spłaszczyć i pokroić na kawałeczki.
Gotować w osolonej, wrzącej wodzie ok. 10 minut. Do wody dodać łyżkę oleju,kopytka nie będą się kleiły.
Podawać z podsmażonym boczkiem i cebulką.
Jako surówkę można podać duszoną kiszoną kapustę.
Kopytka przygotować z ziemniaków ugotowanych dzień wcześniej.
Smacznego
Kopytka z zasmażką
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzWyszło znakomicie, konsystencja do zrolowania...
Wyszło znakomicie, konsystencja do zrolowania wałka idealna.
Bardzo dobre kopytka. Troszkę klejąca, ale...
Bardzo dobre kopytka. Troszkę klejąca, ale bardzo dobry smak
...mi wyszła breja...żeby coś
...mi wyszła breja...żeby coś z tego wyszło, potrzeba było dodać mnóstwo mąki...i zamiast mięciutkich kopytek wyszły mi mączne kluchy....ale dzieciom smakowało... ... i to jest najważniejsze...