3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Klopsiki z grzybami


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Klopsiki

  • 10 g świeżego imbiru, pokrojonego w cienkie plasterki
  • 50 g pędów bambusa, z puszki, pokrojonych na kawałki
  • 50 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 30 g gotowanej szynki
  • 250 g mielonej wieprzowiny
  • 1 łyżeczki soli
  • 1 szczypty pieprzu
  • 1 łyżeczki oleju sezamowego
  • 24 średnie grzyby
  • 400 g wody
  • 10 g skrobi kukurydzianej
  • 20 g wina ryżowego
  • 1 kostka bulionu wołowego
  • 1 łyżeczki sosu sojowego
  • 2 cebulki dymki, pokrojone w cienkie plasterki
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. Do naczynia miksującego włożyć imbir, rozdrobnić 2s/obr. 8, kopystką zgarnąć imbir ze ścianek na dno naczynia.

    2. Dodać pędy bambusa, marchwekę i szynkę rozdrobnić 5s/obr. 5, kopystką zgarnąć składniki ze ścianek na dno naczynia.

    3. Dodać mieloną wieprzowinę, sól, pieprz i olej sezamowy, wymieszać 2 min/obr. 2. Przełożyć składnki do innego naczynia, podzielić masę na 24 równe części (ok. 15g każda) i uformować klopsiki. W dolnej i górnej części przystawki Varoma ułożyć grzyby wierznią stroną kapelusza do dołu, an każdym ułożyć po jednym klopsiku.

    4. Do naczynia miksującego wlać wodę, nałożyć przystawę Varoma, gotować na prze 15 min/Varoma/obr. 1. W tym czasie w niewielkim naczyniu wymieszać 30g skrobi kukurydzianej z winem ryżowym, aż do uzyskania gładkiej masy, bez grudek.

    5. Zdjąć przystawkę Varoma, do naczynia miskującego dodać kostę bulionową i sos sojowy, mieszać 1 min/Varoma/obr.2, dodając mieszaninę skrobi kukurydzianej i wina ryżowego przez otwór w pokrywie.

    6. Dodaćcebulkę dymkę, gotować 1min/100C/obr.1. Ułożyć grzyby z klopsikami na talerzu, polać sosem. 

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Podawać bezwłocznie po przygotowaniu.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy