3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Jajka faszerowane na ciepło :-)


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 8 jajek na twardo, ugotowanych
  • 1 pęczka Natki pietruszki
  • 1 pęczka Szczypiorku
  • 1/2 pęczka koperku
  • bułka tarta, do panierowania
  • 1 łyżek masła
  • sól, pieprz, inne przyprawy wg uznania, do smaku
  • tłuszcz, do smażenia
  • 2 płaskie łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 21 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 21
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Ugotowane i ostudzone jajka przeciąć wzdłuż ostrym nożem tak, aby nie uszkodzić skorupki. Wyjąć jajka ze skorupki i włożyć do naczynia miksującego.


    Pietruszkę, koper i szczypiorek drobno posiekać i dodać do jajek. Następnie dodać śmietanę lub jogurt, masło i przyprawić do smaku solą i pieprzem.


    Wszystkie składniki zmiksować czas. 10 sekund obr. 4 , nastepnie otworzyć naczynie i wymieszać kopystką i ponownie zamieszać , aby powstała gładka  i dobrze wymieszana pasta.


    Uzyskaną pastą z jajek napełnić wydrążone skorupki w taki sposób, aby trochę masy wystawało ponad brzegi. Łódeczki panierować w bułce tartej i smazyć na gorącym tłuszczu aż do momentu, gdy sie pięknie zarumienią.


    Smacznego tmrc_emoticons.-)


     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz