3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Hreczuszki


Wydrukuj:
4

Składniki

hreczuszki

  • 250 g kaszy gryczanej
  • 500 g śmietany kwaśnej 18%
  • 1/2 łyżeczki soli
  • ok. 100g mleka
  • olej do smażenia

nadzienie

  • 250 g twarogu
  • 4 żółtka
  • pieprz, sól do smaku
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. do suchego naczynia miksującego wsypać kaszę i zmielić 1min/obr. 10


     


    2. dodać śmietanę, sól i połowę mleka, wyrobić 30s/obr. 3


     


    3. ciasto powinno być lejące a więc sprawdzić konsystencję, ewentualnie dolać mleka i ponownie wymieszać.


     


    4.  usmażyć małe, równe placuszki na mocno rozgrzanym tłuszczu.


     


    5. rozgrzać piekarnik do 175º


     


    6. umyć i osuszyć naczynie, założyć motylek. Umieścić pokruszony twaróg, żółtka, sól, wyrobić 30s/obr. 3


     


    7. smarować hreczuszki serem i składać po dwa.


     


    8. piec 5 – 7 min w nagrzanym piekarniku.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • mniam

    Zgłoszony przez skoanet na lipca 13, 2012 at 23:57.

    mniam

    Aneta

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Nic więcej nie trzeba dodawać

    Zgłoszony przez ewaks na marca 8, 2012 at 11:57.

    Nic więcej nie trzeba dodawać i placuszki wychodzą bardzo pulchne. Bardziej kaloryczna wersja przewiduje tylko śmietanę, bez mleka i wtedy hreczuszki wychodza jeszcze pulchniejsze. Polecam!

    Ewa K-S

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A nie trzeba tam dodać

    Zgłoszony przez jolantyna na marca 1, 2012 at 09:57.

    A nie trzeba tam dodać jakiegoś spulchniacza?

    Pozdrawiam Cooking 10

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze