Przejdź do treści

Forum Thermomix a Speedcook

Rozszerz wyszukiwanie
Filtry

• Aktywność
  • Data

Anuluj
Wyników na stronę:

Zaznaczam od razu, że nie posiadam ani jednego ani drugiego. Rozważam zakup któregoś z urządzen i w związku z tym mam pytanie do uzytkowników TM:

czy ktoś ma porównanie tych dwóch u maszyn? w czym TM jest lepszy niż Speedcook?

biorąc pod uwagę funkcje i aspekt finansowy: funkcje te same a cena różna

no to jak?? tmrc_emoticons.wink

Nie mam i nie widziałam speedcooka w realu. Czytałam tylko o jego funkcjach i budowie. Różnice są baardzo duże w budowie, szczególnie silnika, co składa się na jego trwałość. Wygląd zewnętrzny - to skopiowany nasz TM21. Brak obrotów wstecznych (drobny , ale b.ważny szczegół). Wiesz, taką dyskusję możemy prowadzić bardzo długo. Najlepiej po prostu umów sobie prezentacje jednego, potem drugiego , potem poczytaj o ich budowie i sama ocenisz , no, może z pomocą  kogoś , kto zna sie trochę na silnikach. Silnik jest sercem tych maszyn. TM ma 31 patentów.Jest wyrobem niemieckim, firmy , która działa na rynku od 1883 roku. Speedcook jest polską  kopią TM i nie mam pewności gdzie są produkowane jego elementy.  Ja wyznaję zasadę, że to co tanie , z czasem okazuje się drogie. No, ale nie każdy tak musi uważać.

Może źle się wyraziłam, że speedcook to kopia TM.  On jest  wzorowany na thermomixie, ale mechanizmy ma inne. Wyglądem tylko przypomina poprzedni model TM21.  To tyle sprostowania.

widziałam, porównałam, wybrałamtmrc_emoticons.wink

tak jak doradziła gabi49 obejrzałam obie maszyny. ale nie na przezntacji bo nie cierpie wyuczonych kwestii prezenterów. umówiłam się ze znajomymi którzy mają te maszyny, zeby zobaczyc jak działają one w dzien powszedni. i tak jak się spodziewałam - każdy zadowolony ze swojego sprzętutmrc_emoticons.wink każdy swoje chwali, choc mówią jedym glosem - tu i tu miska powinna byc wieksza!! tmrc_emoticons.smile

wybrałam ostatecznie speedcooka, ponieważ:

ma mniejsze gabaryty, jest produkowany w Polsce, w Mielcu i przede wszystkim ma przystępną cenę (chociaż też szałowa nie jest ale cena TM zakrawa już na naciągactwo ale to moje zdanie). no i ksiazki z TM do niego pasują, ma tez wbudowaną wlasną ksiązketmrc_emoticons.wink

skyfall 

a czy speedcook ma swoje forum i miejsce, gdzie jego sympatycy wymieniają się przepisami? Czy raczej korzystają z tego, że Przepisownia jest otwarta dla każdego?

Wybór zawsze zależy do kupującego. Ja bym się na takie obcinanie kosztów nie zdecydowała, bo chociaż często wybieram polskie produkty, to wiem, że nie zawsze firmy utrzymują się na tyle długo na rynku, żeby potem można było skorzystać z serwisu pogwarancyjnego  tmrc_emoticons.puzzled  Myślę, że Mielec to poważna firma ale w takim sprzęcie dopiero zdobywa doświadczenie... Znam rodziny, gdzie Thermomix pracuje bez zarzutu przez 14 lat i kolejne pokolenie decyduje się właśnie na niego -sprawdzonego  tmrc_emoticons.smile  Ale tego o speedcooku póki co powiedzieć nie można.

Pozdrawiam i życzę radości z korzystania  tmrc_emoticons.smile  

Podobna sprawa zdarzyla sie u nas ze sprzetem.... xxx.... niewazne... I tez przepisy pasuja, niestety.... Otworzono nawet Forum, ktòre obejrzalam z ciekawosci. Przepisòw 5 i tak zostalo. Potem zaczelo sie narzekanie, ze podany nr nie odpowiada, ze Forum stanelo w miejscu i nie dziala...itd. I wszyscy na Przepisownie wloska po przepisy. Napisalam niestety, bo nie umniejszajac nic nikomu, wg mnie, jak producent decyduje sie na jakikolwiek sprzet, powinien zapewnic wszystko. Kosztuje mniej, ksiazka tylko jedna, przepisy z "innego garnka"... A przedstawiciel jakis jest ? Nie wiem, co to za robot, nie widzialam, wiec o dzialaniu nic nie moge powiedziec, ale obslugi pelnej nie ma...  U nas jeszcze jedna firma wystartowala z czyms podobnym, K...... , nie podaje pelnej nazwy, jest bardzo znana. Dzialac , dziala, kosztuje niby mniej, ale ma 1500 czesci. I podliczajac wszystko razem, kosztuje o wiele wiecej, i zajmuje mnòstwo miejsca.Gotuje, ale przepisòw tez malo, nie ma takiej "opieki", jaka gwarantuje Vorwerk....  Tu jest przedstawiciel, na ktòrego mozna liczyc, sa czasopisma, pokazy, kursy wraz z nowymi przepisami, Przepisownia, moc przepisòw, i nr glòwnej siedziby aktywny. No i sprzet maly i dziala bez zarzutu. Dlatego wybralam TM i jestem bardzo zadowolona.

Pozdrawiam tmrc_emoticons.smile I powodzenia tmrc_emoticons.smile

Popieram Dziewczyny. Czasami warto wydać parę groszy więcej i naprawdę się cieszyć długo - ja już 13 lat - i działa bez zarzutu tmrc_emoticons.lol poza tym współpraca jest wspaniała, przepisy, pomoc i fachowa  obsługa zawsze i wszędzie tmrc_emoticons.lol ale każdy ma prawo podejmowac własne decyzje i najwyżej potem tego żałować tmrc_emoticons.wink

tmrc_emoticons.smile Prawda co napisały Dziewczyny tmrc_emoticons.smile  Vorwerk gwarantuje nam stałą opiekę nad urządzeniem, nie tylko na gwarancji tmrc_emoticons.smile Skyfall szkoda, że nie skorzystałaś z darmowej prezentacji z Przedstawicielem tmrc_emoticons.smile Ostatnio zadano mi pytanie "jeżeli dam 4000zł ,czy odda pani swój Thermomix ???" tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile uświadomiłam sobie, że ja tak naprawdę nie mogę już żyć bez termosia tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile  i za żadne pieniądze go nie oddam tmrc_emoticons.cooking_1  

Pozdrawiam serdecznie tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.love

Dziewczyki a jak długo ten speedcook jest na rynku?? Mnie skłoniło do TM to, że znam ludzi, którzy mają TM już  ok 15 lat i są nadal bardzo zadowoleni z jego pracy - na inne nawet nie patrzyłam. 

Chętnie jednak poznam opinie skyfall na temat speedcooka teraz i za pare lat. 

Elu tak dokładnie to  nie wiem od ilu lat to urządzenie jest na rynku ale wiem, że w 2006 roku zaczęli eksparymentować z jego produkcją i nie od razu im wszystko wychodziło. Podstawową produkcją tego zakładu jest przetwórstwo tworzyw sztucznych... czyli nie wysokiej jakości urządzenia mechaniczne i elektroniczne... Przed zakupem Termosia, trochę czytałam o tym robocie ale ze względu na tylko jedną książkę, niepewną jakość i brak kontaktu z przedstawicielem po zakupie -wybrałam Thermomix  tmrc_emoticons.smile  Tak bardzo mi się spodobał, że poszłam do pracy jako przedstawiciel, bo używając go codziennie mogłam z czystym sumieniem o nim opowiadać i polecać go każdemu. Z wieloma swoimi klientami jestem w ciągłym kontakcie; wielu z nich to moi przyjaciele  tmrc_emoticons.smile  Gdyby zawiedli się na Termosiu to zamiast przyjaciól miałabym wrogów...  tmrc_emoticons.smile  

Dzięki Elu za przybliżenie sytuacji tmrc_emoticons.smile 

Każdy sam podejmuje decyzje, nie znam nikogo kto ma w domu speedcook`a i bardzo chętnie poznam o nim opinie kilkuletnich użytkowników. U nas decyzję podjął mąż, a to najkonkretniejszy facet jakiego znamtmrc_emoticons.wink więc wiem, że bubla nie wybrał hehe wszystkie decyzje które podjął do tej pory były bardzo dobre, a najlepszą była ta, aby wybrać mnie na żone hehehe tmrc_emoticons.wink żart oczywiści tmrc_emoticons.wink Ale prawda jest taka, że u nas w decyzji góre wzieła jednak długość obecności TM na rynku i wiem, że się nie zawiode tmrc_emoticons.lol

tmrc_emoticons.aw Skyfall, podjęłaś decyzję, Twoja sprawa. Ja jednak muszę Ci wyjasnic, że na prezentacjach thermomixa nie ma wyuczonych nudnych tekstów. Teraźniejsza prezentacja to wspólna zabawa i na dodatek na koszt przedstawiciela. Nigdy nie poznasz możliwości urządzenia patrząc jak coś gotuje koleżanka. To był Twój błąd. Jak już kupisz tego speedcooka, to pochwal się swoimi doświadczeniami z zastosowaniem naszych  przepisów. Speedcook ma inne techniczne parametry i myslę, że nie wszystko będzie takie udane jak z TM. Poza tym książki TM można zdobyć bez wykładania pieniędzy, własnie organizując taka prezentację, której Ty "nie cierpisz", a która jest formą zabawy. Nie widziałaś jej, więc nie oceniaj.

Tutaj podaję link do artykułou oceniającego podobne urządzenia. Nie jest to artykuł sponsorowany, a więc obiektywny. Przeczytajcie, warto, pozwoli Wam podjąć właściwe decyzje zakupowe.

http://rtvagd.wp.pl/kat,1032165,title,Thermomix-Kohersen-czy-Kenwood-Chef-Porownanie-drogich-robotow-kuchennych,wid,15436860,wiadomosc.html?ticaid=11071b

Eh.. Wy BABY!! tmrc_emoticons.wink

Juz się cieszyłam, że dokonałam wyboru i będę mieć nowy sprzęt w kuchni ale...  przekonałyście mnie do zmiany decyzji. Jednak dluga obecność TM na rynku przeważyła szalę.

Niestety zakup muszę odłożyć do przyszłego roku bo właśnie ruszyliśmy z budową ale wiem, że to będzie Thermomix.

ps. musze też przyznac, ze bardzo zaimponowałyście mi się poziomem dyskusjitmrc_emoticons.wink miałam lekką obawę czy zakładając ten temat nie wbijam przysłowiowego 'kija w mrowisko' i posypie się na mnie fala krytyki ale dzięki Bogu nic takiego mnie nie spotkałotmrc_emoticons.wink Same rzeczowe argumenty dzieki którym wiem na czym stojętmrc_emoticons.wink DZIĘKUJĘ za pomoc i zaczynam powolutku odkładać pieniążki!

POZDRAWIAM!!

ps. gabi wybacz ale na prawdę nie cierpię żadnych prezentacji, co zrobić, taki model tmrc_emoticons.wink

tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.smile  Gatuluję wyboru tmrc_emoticons.smile  Jeżeli nie możesz wziąć kredytu to odkładaj a może jak odłożysz połowę to na resztę weźmiesz kredyt? 

Własnie taki mam zamiar tmrc_emoticons.wink

Super skyfall, na pewno nie bedziesz załować tmrc_emoticons.smile 

trafny wybór srzetu i miejsca do dyskusjitmrc_emoticons.smile tutaj spotkasz samych przyjaznych i pomocnych ludzitmrc_emoticons.smile

tmrc_emoticons.wink Skyfall, świetnie, że właściwie oceniasz nasze wypowiedzi. Na thermomix z pewnością będzie Cię stać bo używając go codziennie zaoszczędzisz na ratę kredytu.   Jeżeli już tak bardzo nie lubisz prezentacji, to spróbuj  uczestnictwa w warsztatach kulinarnych, które są organizowane w każdym miesiącu w Biurach Regionalnych. Wejdź na stronę www.vorwerk.pl i tam znajdziesz gdzie i kiedy takie warsztaty się odbywają. Najlepiej gdybyś miała koleżankę bądź znajomą, która ma TM i na takie warsztaty Cię zabierze. Ja jednak będę Cię nadal namawiała na indywidualną prezentację , bo od przedstawiaciela dowiesz się wiele ciekawych informacji o sprzęcie i samej ofercie kredytowej. Wcale nie musisz nikogo zapraszać (jeżeli nie chcesz). Prezentacja może być tylko dla Ciebie i na Twoje życzenie, w dogodnym , uzgodnionym terminie.  Serecznie namawiam, nie będziesz załować.

Super tmrc_emoticons.lol bardzo sie ciesze ze nasza grupka pomogla. Zbieraj zbieraj az w koncu spelnia sie marzenia tmrc_emoticons.lol a prezentacje i tak polecam, naprawde fajna sprawa a ja sama nie jestem przedstawicielem wiec wypowiadam sie od strony klienta. Faktycznie tak jak sugeruje Gabrysia mozesz zrobic prezentacje dla samej siebie, napewno nie bedziesz zalowac. Zycze wytrwalosci i abys szybciutko dolaczyla do posiadaczy TM. No i powodzenia w budowie domu tmrc_emoticons.lol pozdrawiam Marzena tmrc_emoticons.lol

Niezła dyskusja tmrc_emoticons.wink

Chciałam tylko dodać, że przy tej cenie speedcooka, nie zdecydowałabym się na eksperyment (co innego gdyby to było kilkaset złotych).

A druga sprawa: dla nas TM to był spory wydatek, zwłaszcza jak na sprzęt kuchenny. Ale ostatnio mój superoszczędny mąż mówi do mnie: wiesz, gdyby nam się zepsuł, to chyba byśmy kupili nowy...!!

Cóż, to prawda, używamy go od 2 lat wiele razy dziennie (rano kasza, po południu obiad, ewentualnie deser i zupki dla Gabi) i jesteśmy od niego uzależnieni...

Fajnie tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.smile  Wybòr swietny, zobaczysz tmrc_emoticons.bigsmile   Wraz z TM zdobedziesz pomoc, przepisy i wielu przyjaciòl na Przepisowni (ale to tak na marginesie  tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink ) Pozdrawiam tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile

To ja od siebie dodam, że pierwszego termomixa kupiłam w 2004 roku i niestety straciłam go - była to jedyna rzecz, której córka mi nie dała, gdy wyprowadzałam się z domu (ona została w mieszkaniu, my wyprowadziliśmy się do domku), zagroziła, że się do niego przykuje, jeżeli będę chciała go zabrać tmrc_emoticons.lol . No cóż, musiałam się dorobić nowego tmrc_emoticons.lol

Bardzo słusznie , Kokolidek. Bez termomiksa nie ma kuchni, przepisowni  i przyjaciólek z przepisowni. tmrc_emoticons.cooking_7 tmrc_emoticons.wink

tmrc_emoticons.lolTo i ja tu dorzucę cos od siebie tmrc_emoticons.smile :mam termisia od niecałego roku i rodzina nie wyobraża sobie kuchni bez niego :O .Mam go na raty ,i jak mówi Gabi używając go oszczędzam na ratę tmrc_emoticons.steve ,a mój starszy syn jest tak zauroczony urządzeniem(sam w nim gotuje) tmrc_emoticons.bigsmile ,że ma być to pierwsze urządzenie w ich kuchni po ślubie tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.love .I ja wiem ,że tak będzie ,bo jego narzeczona też zachorowała na termisiową manię tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love

Witajcie,

też miałem ten dylemat ale już nie mam tmrc_emoticons.smileZamówiłem Speedcooka na 2 tygodnie darmowych testów i używaliśmy go z żoną dość intensywnie żeby odpowiedzieć sobie na podstawowe pytanie: czy to będzie coś, co będzie nam służyło na codzień czy gadżet który znudzi się po paru użyciach? Z początku byliśmy sceptyczni ale - z każdym dniem przekonywalismy się coraz bardziej by w końcu stwierdzić że chyba jednak warto. Spora oszczędność czasu i zachęta do zdrowszego odżywiana (dania na parze, świeże soki itp.). Tyle w kwestii urządzeń tego typu.

I teraz pytanie: SC czy TM? Wyszedłem z założenia że są to sprzęty porównywalne, choć oczywiście przedstawiciele TM będą przekonywać że jest inaczej. Nie dziwię się, za parę ładnych stówek od sztuki to nawet sam byłbym skłonny w to uwierzyć tmrc_emoticons.smile Uważam że już cena SC jest nieco wygórowana, cena TM to - jak już ktoś zauważył - zakrawa na żart. Ale przekonała mnie nie tyle cena co podejście producenta do klienta - możliwość poużywania i przekonania się samemu odpowiada mi dużo bardziej niż jakieś prezentacje, które służą jedynie "nakręceniu" na zakup a nie faktycznemu zapoznaniu się z produktem (przypomina mi się Amway i tego typu dziwne historie).Co do książek kucharskich to do SC dają dwie, podstawową i do gotowania na parze.Co do niezawodności - fakt że TM jest dłużej obecny na rynku ale:- kto zagwarantuje że TM produkowany dziś ma tę samą jakość co przed 15 laty? Popatrzcie na ogólną jakość dzisiejszego RTV AGD- gdyby producent nie był pewny jakości SC to nie wypożyczaliby go do testowania?- SC też nie pojawił się na rynku wczoraj, gdyby był lipny to już by zyskał złą sławęJa wolałem dać szansę polskiemu, wyprodukowanemu w Polsce produktowi. Czy to był dobry wybór - to się okaże z czasem, bo nie ukrywam że liczę na niezawodne działanie przez lata. W razie czego podzielę się doświadczeniami z Wami tmrc_emoticons.wink

Johny, każdy ma prawo swobodnego wyboru. Ja jestem przedstawicielem Vorwerk, ale nie zgodzę sie za Tobą , że prezentacja ma na celu jedynie "nakręcenie" zakupu. Prezentacja ma na celu przede wszystkim reklame i możliwość bezpośredniego kontaktu  z potencjalnym klientem, pokazania wszystkich możliwości urządzenia i  zapoznania z innymi ,aspektami zawartej transakcji. Thermomix nie jest reklamowany w mediach tak jak speedcook, jedyna reklamą jest pokaz u klienta.  Pięknie , że popierasz polskiego producenta, ale tak na prawdę nie wiesz kto i gdzie go produkuje. Thermomix choć jest produktem niemieckim, sprzedwany jest w Polsce przez polskich przedstawicieli,   za parę stówek (( jak sam piszesz)  od sztuki. To nie Amway i jemu podobne historie, to nie LMN, żle kojarzysz. Tyle moich słów jako przedstawicielki  pracującej za pare stówek od sztuki, jak tę sztukę sprzedam. Życzę powodzenia ze speedcookiem, a jak zdecydujesz się zamieszczać przepisy  na naszej przepisowni, to zaznacz, że to przy wykorzystaniu speedcooka. tmrc_emoticons.wink

Gabi, tak jak piszesz - każdy ma prawo do swobodnego wyboru, mnie bardziej przekonuje sposób promocji i sprzedaży SC, nic nie poradzę że prezentacje budzą u mnie takie a nie inne skojarzenia. Co nie znaczy że TM jest zły albo że prezentacji nie można przeprowadzić w sposób ciekawy i nienahalny tmrc_emoticons.smile Wiem kto i gdzie produkuje SC, to żadna tajemnica http://www.rpol.com.pl/Mam nadzieję że wszyscy, niezależnie od tego na które urządzenie postawimy, będziemy zadowoleni z zakupu a pomysły na nowe przepisy nie wyczerpią się szybko tmrc_emoticons.cooking_1

Johnny, jaką formę prezentacji TM miałeś okazję zobaczyć?  Od ubiegłego roku (jesieni) ta formuła uległa dużej zmianie. Bardzo jestem ciekawa Twojej opinii bo mogę ją wykorzystać w praktyce.tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.bigsmile

Johny, czy aby na pewno wiesz kto i gdzie produkuje speedcooka? Z ciekawości weszłam na podaną przez Ciebie stronę  i wyczytałam , że firma  POSIADA w swojej ofercie  speedcooka. Słowo "posiada" nie oznacza , że produkuje. Co produkuje, określono na stronie głównej, a ja to skopiowałam i podaję: Zajmujemy się:

1. Przetwórstwem tworzyw sztucznych i gumy

2.Wykonujemy narzędzia: formy wtryskowe, wykrojniki, tłoczniki

3. Obróbką plastyczną metali,

4. Produkcją detali na automatach tokarskich CNC,  centrach frezarskich CNC

5. Doradztwem technicznym  przy konstrukcji detali

Jeżeli się mylę, to proszę ,  skomentuj.tmrc_emoticons.wink Czy porównałeś budowę i dane techniczne obydwu sprzętów, zwłaszcza silnika? Kto jest producentem silnika do speedcooka? tmrc_emoticons.bigsmile

Witam Johny tmrc_emoticons.smile  Prezentacja ma glòwnie na celu zapoznanie "ludzi" z urzadzeniem, przedstawienie jego mozliwosci tmrc_emoticons.smile  Wlasnie dlatego, ze produkt nie jest nigdzie reklamowany . To jest jedyna forma reklamy, powiedzmy tmrc_emoticons.smile  Potencjalny klient moze nabyt produkt, jesli taka jest jego wola tmrc_emoticons.smile Ale nie musi !  Prezentacja nie zmusza do zakupu tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink  Kazdy swobodnie moze zdecydowac czy chce nabyc TM, od razu, w przyszlosci, nie chce, nie moze, na raty..... itd.  To tyle tmrc_emoticons.smile  Pozdrawiam tmrc_emoticons.smile

A ja od siebie dorzuce, ze mialam okazje u znajomej zobaczyc Kohersena (tak sie to pisze?). Z ogromnym zainteresowaniem zaczelam go ogladac, bo na stronie producenta podana cena to 5999 zl. Ogladnelam go z kazdej mozliwej strony i stwierdzam, ze nie jest wart tych pieniedzy. Noze sie nie kręcą od spodu (trzeba ciastk wyciagac od srodka), kopystka odpada (bo jest dzielona) i ogolnie wyglad taki sredni. Na dodatek popelnilam wielkie faux pas po zapytalam znajomej od ilu lat ma kohersena (bo wygladal na dosc zuzyty) na co ona mi powiedziala, ze ma go pol roku... Tak wiec suma sumarum stwierdzilam, ze drozszy a gorszy, bo na moje oko zrobiony z tanszych materialow. 

Speedcooka jeszcze "na żywo" nie widzialam, ale bardzo chetnie bym zobaczyla i porownala tmrc_emoticons.smile

Ło matko, zostałem osaczony przez handlowców TM tmrc_emoticons.wink Nie wiem czy silnik SC też powstaje w Mielcu czy w innej polskiej fabryce, nie znam też nazwisk, stanu cywilnego, majątkowego, peselu ani historii życia osób pracujących przy jego produkcji tmrc_emoticons.wink Tutaj jest wywiad z twórcą który trochę wyjaśnia...http://gotowanie.onet.pl/sztuka-kulinarna,643/oswoic-gotowanie-wywiad-z… bardziej wnikliwi niech pytają producenta o szczegóły.A co do argumetu że drogi i niemiecki więc na pewno niezawodny to nie na takich markach jak Vorverk można się przejechać...http://www.youtube.com/watch?v=QhK_vOqZSok :O Co do prezentacji to pewna (nowo poznana) osoba chciała mnie na nią namówić, ale miałoby się to odbyć u mnie w domu i pod warunkiem że zaproszę paru swoich znajomych. W zamian miałem dostać jakąś dodatkową książkę kucharską gratis (oczywiście gdybym się zdecydował na zakup). Trochę mnie to zniechęciło, no bo niby czemu mam za kogoś odwalać robotę za którą ta osoba dostaje pieniądze? W międzyczasie poszperałem w necie, dowiedziałem się o SC i zamówiłem go na testy. Spodobał się więc kupiłem a temat TM sobie odpuściłem. Ale jedni znajomi niedawno kupili TM więc chętnie porównam jak będzie okazja tmrc_emoticons.smile Jeśli porównanie wypadnie na korzyść TM to też napiszę, nie jestem szalikowcem SC tmrc_emoticons.bigsmile Chillout tmrc_emoticons.smile

Napisz tmrc_emoticons.bigsmile   W zasadzie, to interesujacy temat, takie poròwnania tmrc_emoticons.bigsmile   I lepsza mozliwosc poznania produktòw konkurencyjnych tmrc_emoticons.bigsmile   W zyciu przyda sie wszystko tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.wink  Jedyne, co musze koniecznie sprostowac, to stwierdzenie z tym "odwalaniem roboty za przedstawicieli " , jak to okresliles tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.wink  To troche nie tak tmrc_emoticons.wink  Nawet jakbys zaprosil znajomych i nikt by sie nie zdecydowal na zakup, glowy by nie urwal przedstawiciel. tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink  Prezentacja by sie i tak odbyla, Wy poznalibyscie lepiej produkt, a o to wlasnie chodzi tmrc_emoticons.bigsmile   Zarobek przedstawiciela jest zawsze na drugim miejscu . Na pierwszym jest zapoznanie ludzi z TM, pokazanie jego mozliwosci i reklama tmrc_emoticons.bigsmile   No i jest tu zasada "podaj dalej " tmrc_emoticons.bigsmile   Czasem przedstawiciel wykonuje swoja prace, a wychodzi z pustymi rekoma. Wiec jak ? Napracowal sie za darmo ? Zmarnowal cenny czas ? Wlasnie nie ! tmrc_emoticons.bigsmile   Zapoznal , pokazal zalety.... tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink  To tyle tmrc_emoticons.bigsmile   Pisz i nic sie nie przejmuj , ze Ty z "innej dzialki" tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink  Wymienic sie opiniami, doswiadczeniami, zawsze mozna tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink

johny, tutaj wypowiadają się nie tylko przedstawiciele. Przedstawicielek  jest kilka, ale cała większośc to normalni użytkownicy TM. Poczytaj na forum ich opinie i zachwyty. Ciągle masz złe zdanie o prezentacjach bo piszesz, cytuję: Trochę mnie to zniechęciło, no bo niby czemu mam za kogoś odwalać robotę za którą ta osoba dostaje pieniądze? Jaką robotę miałbyś odwalać?. Przedstawiciel przywozi wszystkie produkty potrzebne do pokazu, a sama prezentacja to forma świetnej zabawy dla wszystkich. Przygotowanych dań jest sporo i dlatego lepiej jak zaprasza się kilka osób bo ma kto to zjeść.No, ale to tak gwoli wyjasnienia. Wiem , że Cie nie przekonam do prezentacji, a szkoda. W tym miesiącu właśnie każdy gospodarz prezentacji zakończonej sprzedażą otrzymuje najnowsza książkę pt "Najlepsze przepisy użytkowników przepisowni". Książka pięknie wydana, zawiera wiele przepisów z różnych państw. Nie jest jeszcze dostępna w sklepiku. Nie przeszkadza, że masz speedcooka. Sam mówisz, że on takie same ma czynnośći  więc przepisy szybko dostosujesz.  tmrc_emoticons.wink

Veronica, a o jakim sprzęcie mówisz? Bo chyba nie o Speedcooku tmrc_emoticons.smile Ja mam Speedcooka od 3 lat i jest genialny, ostatnio nawet dostałam nowa ksiażkę kucharska od firmy w prezencie, zawsze również za darmo aktualizuja moja ksiażkę elektroniczna, która posiada Speedcook, a której TM nie. Przedstawiciele sa, jednak Speedcook jest firma, ktora nie zmusza i "nie wpycha" na chama każdemu swojego urzadzenia, dlatego z tego co wiem, nie posiadaja, az tylu przedstawicieli i pośredników przy sprzedaży urzadzenia. 

Wcześniej nie widziałam, w ogóle waszej dyskusji. Od razu mówię, iż jestem posiadaczka Speedcooka, TM jest po prostu drogi. Żyjemy w Polsce, tyle narzekamy, iż wszystko jest sprowadzane z chin, tajwanu i innych krajów, w których urzadzenia, ciuchy i inne produkuje się za grosze na kilka miesięcy. A tu mamy moi drodzy nasze RODZIME urzadzenie, produkowane CAŁKOWICIE w Polce również z serwisem w Polsce. Firma się bardzo stara i dba o swoich klientów. Gdy szukałam urzadzenia, gdy urodziła się moja córa nie znalazłam informacji na temat tego gdzie jest produkowany Thermomix! I też nie jestem pewna czy części nie sa produkowane gdzieś właśnie "jednorazowo" w Chinach. Sama pracuję w jendej z firm, która produkuje ekspresy do kawy i dobrze wiem jak to działa, podaje się, że "coś" jest produkowane w firmie od 1890... roku z tradycja taka, a w rzeczywiśtości to tradycję to on ma kilku miesięczna z fabryki w Tajwanie. 

Elak oczywiście, że Speedcook ma swoje forum. 

http://speedcook.pl/forum/

Ja z niego korzystam bardzo często, dodatkowo ma swoje dwa profile na FB, z których też korzystam. Masz racę, że TM chodzi długo, istenieje od dawna. Ale skoro firma RPOL daje tak naprawdę dożywotnia gwarancję na urzadzenie to czemu im nie zaufać? A czemu mało ktoś słyszy o Speedcooku? Bo jest firma Polska, która nie posiada tyle na reklamę co TM. Thermomix rozdaje wielu osoba swoje urzadzenie za darmo za reklame, rownie wykupuje reklamy. Dziś wszystko się opiera na kasie, więc ten kto ma więcej kasy i bardziej się promuje trochę niestety wygrywa. Ja posiadam Speedcooka, moja mama też posiada Speedcooka i własnie kupiłyśmy Speedcooka dla mjej bratowej która urodziła dziecko. Nigdy nie miałyśmy z nim problemów. Dlatego uważam, że po prostu warto zaufać i zaoszczędzić przy okazaji 2000zł i dodatkowo promować nasz Polski produkt! 

Gabi, ksiażkę Speedcooka też dostajesz za darmo. Dodatkowo Speedcook posiada wgrana ksiażkę kulinarna a z tego co wiem, TM tego nie posiada tmrc_emoticons.smile albo przynajmniej nie posiadał w poprzednich wersjach. Ja rozumiem, że wszyscy sa za pokazami urzadzenia w domu, bo to nic nie kosztuje. Jednak jak byłam na takim pokazie Pan, który promował to urzadzenie ładnie mówiac wciskal je wszystkim na chama, nawet tym ktorzy mowili ze maja urzadzenia podobne. A Speedcook Cie do niczego nie namawia, ale natomiast posiada opcje wypozyczenia urzadzenia do domu. Jeżeli Ci się spodoba, wtedy kupujesz nowe tmrc_emoticons.smile Nigdy się nie spotkałam z opinia, że ksiazki do Speedcooka trzeba dokupywać..... Wrecz przeciwnie nawet wyslali mi ja za darmo do domu 

Skyfall Ja jednak Ciebie będę namawiać na kupno Speedcooka tmrc_emoticons.smile A nawet nie na kupno, wypozczy sobie go na tydzien czy dwa, tylko poczytaj sobie o nim na forach internetowych, recenzje na blogach, a jest ich sporo. Zainteresuj się również forum Speedcooka, nie tylko Przepisownia. Ja jednak nadal sie upieram przy Polskim. Znam wiele osob posiadajacych Thermomixa i Speedcooka. Ostatnio nawet uslyszałam od Pani dietetyk do której chodza z córka, że gdyby teraz kupowała urzadzenie kupiłaby Speedcooka, poniewaz jest mniejszy i ma wiecej funkcji niz najnowszy thermomix dzieki czemu pasuje do każdej kuchnii. Dodatkowo koleżanko SkyFall pamiętaj, iż większość osób wypowiadajacych się na temat TM a Speedcooka na temat urzadzen jest przedstawicielami handlowymi Thermomixa więc naturalna rzecza jest iz beda go zachwalac pod niebiosa - bo na tym zarabiaja!! 

Gosia Domanik wrote:

Skyfall Ja jednak Ciebie będę namawiać na kupno Speedcooka tmrc_emoticons.smile A nawet nie na kupno, wypozczy sobie go na tydzien czy dwa, tylko poczytaj sobie o nim na forach internetowych, recenzje na blogach, a jest ich sporo. Zainteresuj się również forum Speedcooka, nie tylko Przepisownia. Ja jednak nadal sie upieram przy Polskim. Znam wiele osob posiadajacych Thermomixa i Speedcooka. Ostatnio nawet uslyszałam od Pani dietetyk do której chodza z córka, że gdyby teraz kupowała urzadzenie kupiłaby Speedcooka, poniewaz jest mniejszy i ma wiecej funkcji niz najnowszy thermomix dzieki czemu pasuje do każdej kuchnii. Dodatkowo koleżanko SkyFall pamiętaj, iż większość osób wypowiadajacych się na temat TM a Speedcooka na temat urzadzen jest przedstawicielami handlowymi Thermomixa więc naturalna rzecza jest iz beda go zachwalac pod niebiosa - bo na tym zarabiaja!! 

Gosiu, a po co Ty trafiłaś na tę stronkę przepisowni? Co możesz powiedziec o thermomixie , skoro go nie posiadasz?  A może to Ty jestes przedstawicielem Speedcooka?  Tutaj , na forum jest więcej użytkowników  niż przedstawicieli. O jakiej reklamie thermomixa mówisz?  Firma Vorwerk nigdzie się nie reklamuje i nam też nie wolno reklamowac inaczej niż bezpośrednio u klienta. Nikomu na siłę nie wciskamy sprzedaży bo firma należy do Stowarzyszenia Sprzedaży Bezpośredniej i musi dochować określonych standartów etycznych. Może zdarzyć się jakaś osoba (przedstawiciel) zachowujacy sie niegodnie, ale wszędzie sa ludzie i ludziska. Tak więc swoje uwagi umieszczaj na innych forach bo ludzie sa dzisiaj świadomi i potrafia dokonywac wyborów odpowiednich dla siebie. :O

Gabi, a czemu Ty krytykujesz Speedcooka skoro go nigdy nie widziałaś  i nie posiadałaś ? tmrc_emoticons.smile Takie samo pytanie jak zadałaś mi, mogę zadać Tobie tmrc_emoticons.smile Nie jestem przedstawicielem Speedcooka tmrc_emoticons.smile Ale Ty jesteś thermomixa, więc generalnie rzecz biorac nie koniecznie musisz być obiektywna tmrc_emoticons.wink A ja akurat mam porównanie co do Thermomixa i Speedcooka, ponieważ moja teściowa posiada Thermomixa a ja Speedcooka więc możemy się wymieniać doświadczeniami zwiazanymi z użytkowaniem tych urzadzen tmrc_emoticons.smile A co do reklamy to np rekalmy sponsorowane thermomixa na FB czy np współpraca w sieci to nie jest reklama Twoim zdaniem? A to forum to też jest forma reklamy tmrc_emoticons.smile Także Gabi, może nie jestem przedstawicielem ani Speedcooka ani Thermomixa ale mam swój rozumek i wiem jak co wyglada tmrc_emoticons.wink 

Gosiu, ja speedcooka nie krytykuję, a to co napisałam ja i inne użytkowniczki oceniała własnie skyfall. Tutaj wklejam fragment Jej wypowiedzi:

"ps. musze też przyznac, ze bardzo zaimponowałyście mi się poziomem dyskusjitmrc_emoticons.wink miałam lekką obawę czy zakładając ten temat nie wbijam przysłowiowego 'kija w mrowisko' i posypie się na mnie fala krytyki ale dzięki Bogu nic takiego mnie nie spotkałotmrc_emoticons.wink Same rzeczowe argumenty dzieki którym wiem na czym stojętmrc_emoticons.wink DZIĘKUJĘ za pomoc i zaczynam powolutku odkładać pieniążki!

POZDRAWIAM!!

Jak więc widzisz,  Ona chciała posłuchac opinii i sama decyzję podjęła. Radze, poczytaj dokładnie ten watek

Pozatym , odnosnie reklamy TM. Na FB to nie jest reklama. Speedcook też  jest na FB, mało tego, speedcooka ewidentnie reklamuje Ewa Wachowicz w swoim programie "Ewa gotuje". Forum też nie jest reklama tylko służy pomoca użytkownikom. Jest elementem opieki posprzedażowej. Na nim wypowiadaja się głównie  użytkownicy, a przedstwiciele tacy jak ja- pomagaja , wyjasniaja, ale zawsze jest to po fakcie zakupu. jeszcze raz pytam : w jakim celu znalazłas się na przepisowni i tylko próbujesz wprowadzić na niej zamieszanie? A może tylko chcesz ściagnać nasze przepisy? Chwal się speedcookiem na swoim forum i tam się udzielaj. :O

Gosiu, ja do tego wszystkiego , co napisala Gabrysia, dodam tylko jeszcze dwa slowa, tak od siebie..... Gabrysia jest przedstawicielka, owszem, bedzie zachwalac i to bardzo, ale nie dlatego, ze jest przedstawicielem, ale dlatego, ze dzieki TM nauczyla sie gotowac !!!! tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.smile  Poczytaj sobie DECORACJE, TAKIE POGADUSZKI i moc komentarzy, ktòre wstawila pod wieloma przepisami. Zobacz, jaka z niej teraz kuchareczka tmrc_emoticons.smile  I TM obecnie tylko Jej ulatwia zycie, na poczatku zas "uczyl" gotowania. Nie znam Speedcook, pisalam o innym urzadzeniu, wloskim, i sytuacji, jaka zaistniala. Wychwalam TM i ja, uzywalam poprzedniego modelu, jeszcze nim zostalam przedstawicielem. Nie zamienilabym go na zadne inne urzadzenie. I tak juz zostanie tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.smile  I potwierdzam pytanie Gabrysi, jak i w jakim celu trafilas na Przepisownie? Mam nadzieje, ze nie po to, by krytykowac TM... , bo to nie jest odpowiednie miejsce. Mysle, ze tak jak my chwalimy nasze urzadzenia tutaj, podobnie dzieje sie na Forum Speedcook, wiec po co te krytyki? Nie posiadasz urzadzenia, nie masz zamiaru go zakupic.... nie ma sensu.... Pozdrawiam tmrc_emoticons.smile

A ja zupełnie z innej beczki - Gosiu Domanik jesteś po prostu niegrzeczna.

Nie jesteś użytkownikiem TM, weszłaś na forum użytkowników tego urządzenia i stawiasz nam jakieś bzdurne zarzuty tmrc_emoticons.aw  Tak wogóle - to co Ty tutaj robisz, skoro tak negatywnie oceniasz TM?

Ja nie znam speedcooka, nie szukam go w sieci, nie wchodzę na forum jego fanów i nie usiłuję tam wychwalać TM, którego używam od 2005 roku. Nie sprzedaję go, ale zachwalam ilekroć mam okazję, bo uważam, że jest tego wart. Na temat innych urządzeń się nie wypowiadam, jeżeli ich nie znam.

Ale tutaj, między sobą, tzn między użytkownikami TM możemy zachwalać go do woli tmrc_emoticons.bigsmile , to nasza prywatna sprawa, a Tobie nic do tego.

Jeżeli chodzi o nasze rodzime produkty - zawsze wybiorę polski produkt jeżeli jakościowo odpowiada produktowi zagranicznemu. Ale nie będę się katowała w imię patriotyzmu i jeździła np. "Polonezem" - pod tym względem mój patriotyzm jest ograniczony.

Dziewczyny, Przepisownia to miejsce dla użytkowników i sympatyków TM  tmrc_emoticons.smile  Jet otwarta dla każdego, nie tylko dla tych, którzy zakupili urzadzenie... Ale to fakt, że jeśli już tu ktoś trafił, to nie powinien być niegrzeczny  tmrc_emoticons.puzzled  

Kochane, dzięki za wsparcie. Ja myslę, że ta wielbicielka speedcooka juz sie tutaj nie pojawi. "Wpadła"  pewnie po jakies przepisy i zazdrość ja zrzera!!!! tmrc_emoticons.crazy

Fajnie jakby fani speedcoka korzystali ze swojego forum i miejsca na przepisy. Jeśli tu zaglądają to może jednak cenią przepisy do Thermomixa, bo tu wybór wielki, co jest w sumie miłe tmrc_emoticons.smile bądźmy życzliwi, bo to może fani gotowania po prostu nie tylko "reklamodawcy" tmrc_emoticons.cooking_7

Masz rację Sandro, może fani gotowania, ale dlaczego odradzaja TM? tmrc_emoticons.crazy

No cóż ludzie są różni... życie... może najlepiej ignorować.

Tak trzeba, ale ja nie mogę milczec jak ktoś plecie głupstwa. :O

Trochę zaniepokoiła mnie postawa Gosi- Dominik, skyfall prosił o radę nie reklamę i taką otrzymał od użytkowników Thermomixa, gdyż do nich jest kierowane to forum. Istnienie na Facebooku jest po prostu ważne w dzisiejszych czasach, ważne tym bardziej, że tam również możemy dotrzeć do naszych fanów i udzielić porad, czy też pomóc po prostu tmrc_emoticons.smile