Rowniez mam dylemat w postaci thermomixu badz speedcooka..Ogolnie lubie takie pierdolki do kuchni( nie pije, nie pale itd) wiec troszke pieniazkow odlozonych mam ) posiadam obecnie ekspress do kawy, maszyne do chleba, robota kuchennego. sa to sprzety moze nie najwyzszej klasy, ale wysokiej napewno. (Dla tych co zaraz mnie pewnie "pojada" noe kupilam ich, bo mialam takie widzi-misie,czy dlatego, ze chcialam sie pochwalic itp tylko byl to zakup przemyslany, z urzadzen korzystam na codzien, oczywiscie maja swoje wady, no ale wszystko je ma
zastanawialam sie teraz nad multicookerem philipsa( swieta ida, pod choinke trzeba cus wlozyc ) i wlasnie przy tym zastanamianiu odkrylam, ze gdy kupie jeszcze multicookera to w kuchni mi miejsca zabraknie
i tak po "buszowaniu" po necie natknelam sie na thermomixa i speedcooka. Mam teraz pytanie do osob ktore posiadaja takowe urzadzenia: czy naprawde owe urzadzenia sa w stanie zastapic te ktore wymienilam powyzej? No i jest ktos kto uzytkuje speedcooka dluzej niz 2 lata, o thermomixa nie pytam z przyczyn wiadomych
i jeszcze jedno czy oby napewno przepisy z tm pasuja do sc? Jest to tez dla mnie wazne, bo wiadomo nim sie wprawie troche czasu minie, a nie chce wyladowav tylko z 200 przepisami z czego pewnie wiekszosc nie bedzie mi pasowala, a na necie widzialam dosc obszerne i ciekawe przepisy dla tm i powiem szczerze robia wrazenie :P
zamiescilam post rowniez na forum sc, ale niestety odp tylko jedna osoba, a z poprzednich wypowiedzi widze, ze na tym forum sa uzytkownicy jednego i drugiego i te forum jest bardziej ozywione.