Zaznaczam od razu, że nie posiadam ani jednego ani drugiego. Rozważam zakup któregoś z urządzen i w związku z tym mam pytanie do uzytkowników TM:
czy ktoś ma porównanie tych dwóch u maszyn? w czym TM jest lepszy niż Speedcook?
biorąc pod uwagę funkcje i aspekt finansowy: funkcje te same a cena różna
no to jak??  

Myślę, że Mielec to poważna firma ale w takim sprzęcie dopiero zdobywa doświadczenie... Znam rodziny, gdzie Thermomix pracuje bez zarzutu przez 14 lat i kolejne pokolenie decyduje się właśnie na niego -sprawdzonego
  Myślę, że Mielec to poważna firma ale w takim sprzęcie dopiero zdobywa doświadczenie... Znam rodziny, gdzie Thermomix pracuje bez zarzutu przez 14 lat i kolejne pokolenie decyduje się właśnie na niego -sprawdzonego   poza tym współpraca jest wspaniała, przepisy, pomoc i fachowa  obsługa zawsze i wszędzie
 poza tym współpraca jest wspaniała, przepisy, pomoc i fachowa  obsługa zawsze i wszędzie  

Skyfall, podjęłaś decyzję, Twoja sprawa. Ja jednak muszę Ci wyjasnic, że na prezentacjach thermomixa nie ma wyuczonych nudnych tekstów. Teraźniejsza prezentacja to wspólna zabawa i na dodatek na koszt przedstawiciela. Nigdy nie poznasz możliwości urządzenia patrząc jak coś gotuje koleżanka. To był Twój błąd. Jak już kupisz tego speedcooka, to pochwal się swoimi doświadczeniami z zastosowaniem naszych  przepisów. Speedcook ma inne techniczne parametry i myslę, że nie wszystko będzie takie udane jak z TM. Poza tym książki TM można zdobyć bez wykładania pieniędzy, własnie organizując taka prezentację, której Ty "nie cierpisz", a która jest formą zabawy. Nie widziałaś jej, więc nie oceniaj.
 Skyfall, podjęłaś decyzję, Twoja sprawa. Ja jednak muszę Ci wyjasnic, że na prezentacjach thermomixa nie ma wyuczonych nudnych tekstów. Teraźniejsza prezentacja to wspólna zabawa i na dodatek na koszt przedstawiciela. Nigdy nie poznasz możliwości urządzenia patrząc jak coś gotuje koleżanka. To był Twój błąd. Jak już kupisz tego speedcooka, to pochwal się swoimi doświadczeniami z zastosowaniem naszych  przepisów. Speedcook ma inne techniczne parametry i myslę, że nie wszystko będzie takie udane jak z TM. Poza tym książki TM można zdobyć bez wykładania pieniędzy, własnie organizując taka prezentację, której Ty "nie cierpisz", a która jest formą zabawy. Nie widziałaś jej, więc nie oceniaj. 

,a mój starszy syn jest tak zauroczony urządzeniem(sam w nim gotuje)
 ,a mój starszy syn jest tak zauroczony urządzeniem(sam w nim gotuje)