Przejdź do treści

Forum Takie pogaduszki...

Rozszerz wyszukiwanie
Filtry

• Aktywność
  • Data

Anuluj
Wyników na stronę:

Dzień dobry, u nas coraz gorzej, choroba trwa w najlepsze i odbiera siły. Dziś już muszę iść do pracy nie wiem jak będzie. Już po jelitówce ale czuję ogólne osłabienie, schylenie się czy odrobinę cięższa czynność powoduje duszności i po prostu mi słabo. Koszmar.

Włąśnie widziałam Elu Twój wpis o stoisku termomiksa na targach tmrc_emoticons.aw Smutno mi że nie byłam w stanie dotrzeć tmrc_emoticons.aw Jak córeczki- już lepiej?

Kasiu mam nadzieję, że u Was też dobrze. Ten konik to haft? Niesamowicie wyglada.

Magi ciekawa jestem co pięknego namalowałaś na pudełkachtmrc_emoticons.smile Zdrowia dla meżą!!!

Haniu, nie dojrzałam wcześniej wpisu - myślę, że to nic nie popsuje, poczyta, może w końcu zrozumie że źle zrobił i przeprosi skoro nabroił tmrc_emoticons.bigsmile   Pyszna kawka.

Moniko - dziękuje za śniadanko Pracusiutmrc_emoticons.smile

Dzien dobry Sloneczka tmrc_emoticons.lol Wyspalam sie na maxa, ale teraz siedze w pracy i ratuje sie kawka bo cisnienie strasznie polecialo w dol, a ja mam niskie cisnienie od urodzenia wiec jest spadek formy tmrc_emoticons.smile pogoda ladna przedziera sie sloneczko tmrc_emoticons.smile Kasiula trzymam mocno kciuki tmrc_emoticons.smile a prace Twoje piekne, kotki tez cudne tmrc_emoticons.smile Karolinko teraz duzo witaminek na wzmocnienie i bedzie dobrze tmrc_emoticons.smile   milego dzionka tmrc_emoticons.love

kasianeko wrote:

Mam - znalazlam na komputerze dwa. Wiec wstawiam! Ale jeszcze dwa wisza na scianie wiec dopiero jutro! A i jeszcze zdjecie lobuzow razem, zeby bylo widac ze nie zmyslam tmrc_emoticons.wink

Kasiu, kociaki kochane tmrc_emoticons.bigsmile   Robòtki przesliczne, masz talent i cierpliwosc tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love   Dzisiaj juz wtorek, daj znac, jak sie maja sprawy tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love

magi1 wrote:

Dzien dobry Sloneczka tmrc_emoticons.lol Wyspalam sie na maxa, ale teraz siedze w pracy i ratuje sie kawka bo cisnienie strasznie polecialo w dol, a ja mam niskie cisnienie od urodzenia wiec jest spadek formy tmrc_emoticons.smile pogoda ladna przedziera sie sloneczko tmrc_emoticons.smile Kasiula trzymam mocno kciuki tmrc_emoticons.smile a prace Twoje piekne, kotki tez cudne tmrc_emoticons.smile Karolinko teraz duzo witaminek na wzmocnienie i bedzie dobrze tmrc_emoticons.smile   milego dzionka tmrc_emoticons.love

Marzenko, nastepne "cos", co nas laczy.....

I ja dzisiaj rano podleczylam sie kawka, bo wygladalam, jak to zwierzatko tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink  103 / 53 :O :O :O , ale juz dzialam lepiej tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile

Koralinka wrote:

Dzień dobry, u nas coraz gorzej, choroba trwa w najlepsze i odbiera siły. Dziś już muszę iść do pracy nie wiem jak będzie. Już po jelitówce ale czuję ogólne osłabienie, schylenie się czy odrobinę cięższa czynność powoduje duszności i po prostu mi słabo. Koszmar.

Włąśnie widziałam Elu Twój wpis o stoisku termomiksa na targach tmrc_emoticons.aw Smutno mi że nie byłam w stanie dotrzeć tmrc_emoticons.aw Jak córeczki- już lepiej?

Kasiu mam nadzieję, że u Was też dobrze. Ten konik to haft? Niesamowicie wyglada.

Magi ciekawa jestem co pięknego namalowałaś na pudełkachtmrc_emoticons.smile Zdrowia dla meżą!!!

Haniu, nie dojrzałam wcześniej wpisu - myślę, że to nic nie popsuje, poczyta, może w końcu zrozumie że źle zrobił i przeprosi skoro nabroił tmrc_emoticons.bigsmile   Pyszna kawka.

Moniko - dziękuje za śniadanko Pracusiutmrc_emoticons.smile

Wiesz co tojest wilcza przysługa? Właśnie ją wyświadczyłaś!Nie ważne jakie były Twoje intencje zrobiłaś to za moimi plecami i wbrew mojej woli .Proszę nie wtrącaj się więcej w czyjeś życia bo mieszasz więcej niż to warte

Zawsze z tyłu

Grażynko zgadłaś. Zrobiliśmy sobie mały wyjazd na Mazury. Byliśmy w Giżycku dwa dni. Akurat tyle mógł wziąć wolnego.

Marzenko na zatoki najlepszy jest sposób mojej mamy. Bierzesz czystą ściereczkę kuchenną i gumkę recepturkę. Na patelni (suchej, bez żadnych tłuszczy) grzejesz sól kuchenną (lekko zbrązowieje). Wysypujesz ją na ściereczkę i robisz taką piąstkę. Aby sól się nie rozsypywała związujesz gumką recepturką. Gotową piąstkę przykładasz do policzków i na czoło. Tylko uważaj bo jest naprawdę gorąca.

Kasiu trzymaj się. Mam nadzieję ze wszystko dobrze się ułoży.   Widzę, że mamy podobne hobby – haftowanie J Jak się cieszę

Kochane zrobilam zdjecia, ale niestety kiepskiej jakosci bo komorka robilam (strasznie przeklamuje kolory)!

Bylismy u hematologa - chemie zaczynamy za 5 tygodni! Jeszcze w miedzy czasie jedna wizyta na ktorej maja nam zaproponowac jakies nowe leki i mamy rozwazyc mozliwosc testowania tych lekow! Ciezka sprawa - decyzje, decyzje, decyzje! Ale jak by co to bedziemy leczyc sie po staremu!

tmrc_emoticons.lolKasiu  piękne te Twoje prace tmrc_emoticons.wink Wieści też chyba nienajgorsze.

Witajcie wieczorkiem ! Oj Kochane macie racje spadek ciśnienia dał się dzisiaj odczuć i nawet dwie kawki nic nie pomogły a tyle dzisiaj miałam załatwiania po urzędach.

Kasiu Twoje prace są wspaniałe ! Konie kocham ! Kotka też mam w domku (drugiego już), syn przyniósł maluszka ze schroniska, piesek też jest a nawet króliczek i papuga. Czytam, że dość długi termin oczekiwania macie na leczenie choć z możliwością na testowanie nowych leków. Czy decyzja jaką Macie podjąć to - albo chemia, albo nowe leki ?

tmrc_emoticons.love

Agato fajnie, że trafił Ci się taki wyjazd - nawet dwa dni to zawsze coś na odprężenie się po porządkach i pracach domowych.

Haniu z mężem już wszystko OK ? Zaczynam się obawiać, bo ta jelitówka zbliża się coraz bardziej w moim kierunku....

tmrc_emoticons.love Dobry wieczór Kochane tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love   tmrc_emoticons.love   tmrc_emoticons.love   tmrc_emoticons.love

Kasiu, śliczne są Twoje prace i tyle serca i cierpliwości  włożyłaś w piekne Arcydzieła tmrc_emoticons.love Kasiu, bądż dobrej myśli, będzie dobrze tmrc_emoticons.love

tmrc_emoticons.love Haniu  tmrc_emoticons.love Głowa do Góry  tmrc_emoticons.love

tmrc_emoticons.love Moniczko, tmrc_emoticons.love             

czy Ty też tak wyglądałaś ???? bo ja tak tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.love

Pozdrawiam serdecznie i życzę Dobrej i Spokojnej Nocy tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love

Oj tak Grażynko dokładnie tak wyglądałam tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love

KOLOROWYCH SNÓW !

Witam wieczorkiem tmrc_emoticons.lol oj widze ze nie tylko ja dzisiaj chodzilam do tylu tmrc_emoticons.tongue    Agatko dziekuje za porade, zapisze sobie jak sie ratowac jak mnie zlapie cos takiego ponownie tmrc_emoticons.smile fajnie ze jeszcze trafil sie Wam taki super wypad tmrc_emoticons.lol      Kasiulek prace cudne tmrc_emoticons.bigsmile masz talent tmrc_emoticons.lol teraz musicie sie zastanowic na spokojnie co wybrac tmrc_emoticons.smile Moj mezulek czuje sie juz troszku lepiej, na szczescie  tmrc_emoticons.smile my z Juniorem sie nie dajemy, nie mamy czasu chorowac za duzo obowiazkow tmrc_emoticons.smile milego wieczorku i kolorowych snow tmrc_emoticons.love

Marzenko super , że z mężulkiem już lepiej - Wy się nie dajcie !

Witam raniutko

Moniczko to był jednodniowy strzał ale faktycznie rozprzestrzenia się ta "czyściocha"

DZIEŃ DOBRY !   

Haniu to fajnie, że jest wszystko dobrze !

U mnie dzisiaj deszczowo - normalka - przecież wymyłam okna

tmrc_emoticons.lolMoniczko z deszczem po myciu to norma .U mnie też pada

No,niestety smutna prawda,ale tak zawsze jest ( przynajmniej u mnie)

9

Dzien dobry  tmrc_emoticons.lol u mnie tez zachmurzone i padalo w nocy. Jak szlam do pracy to na szczescie bylo juz po deszczu  tmrc_emoticons.smile ale kawka musialam sie od rana wspomoc tmrc_emoticons.smile milego dzionka  tmrc_emoticons.love

czesc u mnie leje nie pada  tmrc_emoticons.aw mykam do kuchni robić zupke fasolową na drugie nalesniki będą z nowym dżemikiem a poźniej będę robić bułeczki na zakwasie pozdrawiam miłego dzionka zyczę tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.cooking_6

U was pada a u mnie była straszna mgła. Istne mleko. Na szczęście nie muszę siedzię w pracy. Wzięłąm sobie kość do programu do domu. Zaraz jeszcze wyskoczę na zakupy - mam ochote na jakieś ciacho  tmrc_emoticons.smile a wieczorem mamy mieć gości, może jeszcze mama mnie odwiedzi  tmrc_emoticons.smile  tmrc_emoticons.smile

Jestem zadowolona bo dziś dostałam  pozytywną decyzję  na moją czasową zmianę organizacji ruchu drogowego i w piątek ruszamy z budową wjazdu tmrc_emoticons.smile Kierownik budowy jest, dziennik budowy jest, wjazd wyznaczyłam, tylko układać kostkę na wjazd tmrc_emoticons.party  

to fajnie Agatko tmrc_emoticons.love

Kasiu robisz prawdziwe arcydzieła !!! Przy Tobie ja jestem na etapie raczkowania  tmrc_emoticons.wink

Kasiu, Agatko piękne prace,ja bym nie miała cierpiliwości. Haniu,  nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło więc uszy do góry.

tmrc_emoticons.love Agatko, Twoje prace również są piękne,tylko mają inne motywy  tmrc_emoticons.love Podziwiam Waszą cierpliwość do igły  tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.love Życzę ,aby "mały " remoncik szybko się skończył  tmrc_emoticons.love

W Szczecinie mamy piękną pogodę, świeci słoneczko i jest cieplutko 14*C i nie mam wiatru tmrc_emoticons.love

tmrc_emoticons.love Haniu i Moniś dziękuję za pyszną poranną kawkę z pysznym rogalikiem i dżemikiem własnej roboty tmrc_emoticons.wink Buziaczki tmrc_emoticons.love

Dziękuję Grażynko i zazdroszcze Ci pogody ! U mnie cały dzień pada i jest szaro-buro co nie nastraja pozytywnie do pracy.

Od wczoraj coś mnie boli lewe kolano i nie wiem czy to na tą zmianę pogody czy może z innego powodu, nie uderzyłam się więc troche mnie to zastanawia. Miewam takie dni,szczególnie wieczorem ,że nie wiem gdzie mam nogi włożyć tak mnie rwią.

tmrc_emoticons.love Moniś, ten ból,może być spowodowany niekorzystną pogodą  tmrc_emoticons.crazy życzę zdrówka  tmrc_emoticons.love

Ja właśnie umilam sobie wieczór ciasteczkami z przepisu Ani  tmrc_emoticons.party

Grażynko miłe są te ostatnie dni ciepła jesieni. U mnie niestety już zimniej  tmrc_emoticons.aw

Monika to stawy czy może coś z krążeniem? Jak z krążeniem to pomaga maść mumijo. Kupuję ją na allegro mojemu tacie.

Haftowanie mnie wycisza. Lubię też obdarowywać znajomych moimi małymi haftami. 

Miłego wieczorku!!!

Mam nadzieje, że to tylko na zmianę pogody choć ostatnio za często mi się to zdarza, byłam nawet u lekarza - mam brać magnez i tyle diagnozy.

Agato czy ta maść to coś z rodzaju tzw. końska maść czy zupełnie inna i jakie ma działanie przeciwbólowe czy rozgrzewające - może jesteś zorientowana ?

U mnie w domku mięta od sąsiada zaczyna się ładnie rozrastać więc ciasteczka też są w planach, a póki co SMACZNEGO ! 

Znikam troszke a Wam życzę :

KOLOROWYCH SNÓW !

Maść Mumijo Mumijo - od dawna znane w Tybecie i Chinach, gęsta elastyczna masa o odcieniach od żółto-brązowego do czarnego, ma żywiczny specyficzny zapach. W swoim składzie posiada 70% substancji organicznych - żywice, kwasy tłuszczowe, albuminy, oraz wiele biopierwiastków, enzymów, witamin i różnych inhibitorów.

Działa na: Choroby skórne, opryszczka, pękanie pięt, bóle reumatyczne i nerwobóle, zwyrodnienia, zwichnięcia, stłuczenia, żylaki.Egzemy, liszaj płaski - smarować miejsca chore 2-3 razy dziennie. Bielactwo nabyte - smarować miejsca odbarwione na skórze i wystawiać je na słońce na kilka minut. Łuszczyca - smarować ogniska łuszczycy 2-3 razy dziennie, szczególnie na noc. Trądzik pospolity - występuje zwłaszcza u młodzieży, stosować maść na noc zamiast kremu. Opryszczka, ukąszenia, wypryski, czyraki, wrzody - smarować miejsca zaognione kilka razy dziennie. Żylaki goleni - smarować maścią na noc i lekko zabandażować. Żylaki odbyty (hemoroidy) - smarować 2-3 razy dziennie. Grzybica międzypalcowa, pękanie pięt - wymoczyć stopy w ciepłej wodzie z mydłem i posmarować maścią. Zwyrodnienia kończyn, bóle stawów, odkładanie się soli minerlanych - nacierać na noc chore miejsca 10-15 minut maścią przez 25 dni. Powtórzyć kurację po przerwie 5 dniowej. Zakaz spożywania rabarbaru i szczawiu ! Złamania kości i stawów, zwichnięcia, stłuczenia, nadwyrężenie mięśni - należy nacierać porażone miejsca po zdjęciu gipsu. Kurs leczenia około 1 miesiąca. Dzięki działaniu mumijo proces tworzenia otoczki kostnej i okres zrastania kości przyśpiesza się. Choroby narządu ruchu, zapalenie korzonków, nerwobóle - maść wcierać około 5 minut przez 20 dni. Ustalono, że przy wcieraniu maści i masażu obniża się zapalenie mięśni, zanika ból.

DZIĘKUJĘ AGATO !

Skopiowałam sobie do dokumentów i popatrze na Allegro

Miłego wieczorku !

DZIEŃ DOBRY !

tmrc_emoticons.love Pobudka tmrc_emoticons.love                                                 

Ma ktoś ochotę ?

Haniu ja już popijam kawusie. Dziękuje !

Dzien dobry Sloneczka  tmrc_emoticons.lol kawka juz wypita - pyszna byla tmrc_emoticons.smile 

Dziękuję Kochane za pyszną kawę, już dwie dziś wypiłam i jakoś drętwa chodzę... wczoraj miałam duży ból głowy... chyba to od zmiany ciśnienia? A dziś mleko za oknem!  :O  Taka mgła, że nic prawie nie widać. Teraz już trochę lepiej ale rano, jak odwoziłam dziewczyny na dworzec to było okropnie. Najgorzej, jak nagle, tuż przed maską samochodu pojawiają się rowerzyści bez żadnych świateł ani odblasków... Pozdrawiam i lecę do jabłek -mam całewiaderko do przerobienia. A wieczorem na pokaz  tmrc_emoticons.smile  Zajrzę jutro, miłego dnia Wam życzę  tmrc_emoticons.love  

Kochane jestem taka śnięta ,że kawa dobrze mi zrobi .Zapraszam

Ja już wypiłam dwie białe w domku i latte na stacji po drodze do domku

Musze przystopować,bo serduszko nie wytrzyma

Elu miłego przerabienia jabłuszek i udanego pokazu życzę !

Właśnie wróciłam do domu, też czas zrobić pranie i prasowanie.

Moniko mam nadzieję, że maść Ci pomoże.

Rano było 3,5 st C,. na szczęście nie pada. W pracy miałam sporo pracy więc nie dopadło mnie żadne spanie, czy ziewanie.

Witajcie wieczorkiem tmrc_emoticons.lol wlasnie wrocilismy z urodzinek Wojtusia - mojego chrzesniaka-to juz 3 roczek tmrc_emoticons.lol u nas wlasnie pada, w ciagu dnia tez byl kapusniaczek tmrc_emoticons.lol ja dzisiaj siedzialam nad sprawozdaniami tmrc_emoticons.smile wiec dzionek mi szybko zlecial. Teraz ide pocwiczyc zumbe  tmrc_emoticons.love milego wieczorku kochane Sloneczka tmrc_emoticons.lol

no ciężko dziś mialam,zarobiona zas w kuchni w szkole....tera zpadam przed telewizorem na wspólnej 

DZIEWCZYNY ! TE KTÓRE MAM NA MYŚLI...