Przejdź do treści

Forum Takie pogaduszki...

Rozszerz wyszukiwanie
Filtry

• Aktywność
  • Data

Anuluj
Wyników na stronę:

tmrc_emoticons.smileMoniczko kuruj się ,bo zdrówko BEZCENNE tmrc_emoticons.lol

Haniu - cieszę się, że pomogłam tmrc_emoticons.bigsmile , to taki stary babciny sposób.

Kiedyś odstawiłam garnek na kuchenkę i włożyłam do niego cedzak plastykowy z odcedzonym makaronem, ale nie wyłączyłam gazu i poszłam do pokoju, bo zadzwonił telefon. Jak wróciłam to w garnku był stopiony cedzak i to wszystko przypalone i przylepione. Praktycznie garnek do wyrzucenia, a przypomniało mi się, że gdzieś czytałam o occie, więc eksperymentalnie wlałam ocet i pogotowałam to, Wszystko się "odlepiło" od dna.

Moniczko - kuruj się, zdrówka życzę.

Dzień Dobry Kochane !!!  Dzisiaj jest już sporo lepiej - Wasze prośby o zdrówko się spełniają Jesteście bezcennym lekarstwem

Miłego dnia Wam życzę w troche chłodniejszej aurze  

Dziewczynki, cholera mnie bierze , bo znowu stracviłam to co sie już upisałam, przez tę literkę a z ogonkiem. U mnie dalej to nie działa. Jak u Was? Myślałam , że w poniedziałek usuna usterkę, a tu dalej to samo. tmrc_emoticons.crazy

Trochę mnie tu nie było, bo w niedzielę wyjazd do rodzinki, a poniedziałek jak zwykle "zakręcony". Już nadrabiam, tylko musze bardzo uważać na literki.

Haniu,  super, że rada Ali poskutkowała. Niestety, tak się czasami dzieje przy robieniu dżemów i dlatego dobrze jest robić przerwy, żeby naczynie trochę wystygło między jedna a druga partia owoców. Dobrze też cukier dodawać pod koniec gotowania. Jeszcze jedna rada sprawdzona przeze mnie: na dno mokrego naczynia wsypać makę i odczekać. Maka wchłonie przypalenia i wtedy łatwiej doczyścić. ja sobie pomagam takim drewnianym nożykiem (do masła). On nie rysuje powierzchni. tmrc_emoticons.steve

Elu, Twojego nowego zdjęcia jeszcze nie widzę. Piękny zachód słońca, ale pogody to Ci nie zazdrozczę. U nas dzisiaj w nocy lal deszcz, teraz się ochłodzsiło, 16 st.C. Dla mnie to ulga, bo w upały jestem padnięta. tmrc_emoticons.wink

Marzenko,  nie mogłymy się raczej spotkać bo dzieli nas odległość i wiek (niestety). Ale milo mi, dziki za pochwły. tmrc_emoticons.love

Veroniczko, tak pięknie i  barwnie opisałas cała uroczystość, że w wyobraźni miałam przed oczami scenke rodzajowa z jakiegos włoskiego filmu: mnóstwo ludzi. gaduły i pięknie, kolorowo. Super!  Gratuluję! tmrc_emoticons.love A jak malkontent - Teść? Czy był zadowolony? tmrc_emoticons.wink

Moniczko, myslę, ze już dziś lepiej się czujesz. Płucz gardło (jeśli potrafisz) rozcieńczona woda utleniona, a na wieczór zrób sobie inchalacje . D tmrc_emoticons.love o naczynia TM wsyp troche ziół (np. szałwia, rumianek), woda, varoma . Jak zacznie parować, zmniejsz tmperaturę, recznik na głowę, głowę nad naczynie i powdychaj głęboko. To pomaga.

tmrc_emoticons.lolDZięki Gabrysiu za wyczerpującą odpowiedź skopiowałam i schowam na zas. tmrc_emoticons.bigsmile Doszłam też do wniosku ,że trzeba robić przerwy na ostygnięcie naczynia.Buziaczki tmrc_emoticons.love

Witajcie  tmrc_emoticons.love u nas dzisiaj w koncu pada i to od samego rana, momentami nawet mocno tmrc_emoticons.smile a ja spie na papierami, normalnie oczy mi sie zamykaja - no coz cisnienie niskie i pomagam sobie kawka ale jest ciezko, przynajmniej sie na chwile ochlodzilo tmrc_emoticons.lol milego dzionka tmrc_emoticons.lol Moniczko ciesze sie, ze juz Ci lepiej tmrc_emoticons.smile buziaki  tmrc_emoticons.love

Marzenko u nas też leje ... całą noc padało. ja mam dziś wolne, więc zamierzam spędzić czas czytając książke i popijajac kawetmrc_emoticons.smile a miałam iść z mężem na dłuuugi spacer tmrc_emoticons.smile hehe ta pogoda płata na figle tmrc_emoticons.lol

O Elu widze Wasze nowe zdjecie - slicznie tmrc_emoticons.lol zdjecie nowe drugiej Eli tez widze - jest na nim pieknie usmiechnieta. Musze i ja swoje zmienic  tmrc_emoticons.lol

tmrc_emoticons.smileA ja dalej widze Wasze stare fotki tmrc_emoticons.lol

tmrc_emoticons.love Witajcie Kochane tmrc_emoticons.love

Ja widzę nowe bardzo ładne  zdjęcia Eli i Eluni z Bartkiem tmrc_emoticons.love

Moniko jak się czujesz???? życzę zdrówka tmrc_emoticons.love

Marzenko torcik pysznie wygląda tmrc_emoticons.love Najważniejsze, że mąż zadowolony tmrc_emoticons.love

Verciu współczuję i podziwiam, zrobić TAkĄ imprezę ,to nie lada wyczyn z Twojej strony tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love

Haniu dzięki Tobie i Ali i nie tylko,wiem jak "wyszorować" przypalony garnek tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.bigsmile Dziekuję tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love

W Szczecinie leje cały czas,biedna moja sunia nie może sobie pobiegać na spacerku tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.bigsmile Jest ciepło 23*C tmrc_emoticons.love

Pozdrawim serdecznie i zyczę pogody ducha tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love

ja widze nowe zdjecia wszystkichtmrc_emoticons.smile ale jeszcze wczoraj miałam z tym problemy ...

własnie wrociłam z zakupów i bede się brała za dżemy z truskawektmrc_emoticons.smile kompoty już czekają na zimetmrc_emoticons.smile

pogoda okropna, u nas bardzo wieje i od tego wiatru okropnie boli mnie głowatmrc_emoticons.aw ale moim sposbem na ból głowy jest pracatmrc_emoticons.smile zaczynam sprzatać, gotować układać itp i nie czuje, że boli tmrc_emoticons.lol

wiec do dziełatmrc_emoticons.smile szukam przepisu i lece do truskawek tmrc_emoticons.lol

Grazynko u nas tez pada - chociaz teraz jak patrze to juz nie i dobrze to przynajmniej spokojnie wroce do domku tmrc_emoticons.lol Elu to milego kucharzenia z truskaweczkami tmrc_emoticons.lol o

dżemy gotowetmrc_emoticons.smile jeszcze kupie z 2 kg i pomroże na zimetmrc_emoticons.smile i czekam cierpliwie na maliny tmrc_emoticons.smile czereśnie na działce już się czerwienia, więc niedługo ruszę z kompotami tmrc_emoticons.smile

spodobało mi się kucharzenie letnie z TM tmrc_emoticons.lol 

Elu, cieszę się że polubiłaś robienie przetworów na zimę  tmrc_emoticons.smile  Ja też baaardzo lubię, nauczyła mnie tego Mamusia  tmrc_emoticons.love  Tak robiła też Babcia  tmrc_emoticons.love  ... ciekawe, czy moje córki też będa lubiły to zajęcie? Teraz mi pomagaja ale czasami narzekaja, że sklepy pełne wszystkiego a ja się bawię w słoiki, zamiast opalać się na leżaku  tmrc_emoticons.bigsmile   tmrc_emoticons.smile Ale natury nie zmienię  tmrc_emoticons.wink  

Elu i Bartku   tmrc_emoticons.bigsmile Widzę Wasze nowe zdjęcie profilowe  tmrc_emoticons.love  Miło na Was popatrzeć, taka radosna, zakochana para  tmrc_emoticons.love   tmrc_emoticons.smile  

Miałam nadzieję, że skoro na jednym watku można wstawiać zdjęcia, to tu też się uda... i wstawiłam, ale ja go nie widzę...   tmrc_emoticons.puzzled   

Elu ja też nie widzę zdjęciatmrc_emoticons.aw szkodatmrc_emoticons.aw

ja też mam "smykałke" do przetworów po mamietmrc_emoticons.smile lubiłam siedzieć z nią do późna i robić soki tmrc_emoticons.smile pomagałam na ile mogłam hehe

koleżanki też się ze mnie śmieją, że wszystko takie tanie i że się nie opłaca robić w domu, ale jakoś tak milej i bardziej domowo jak się do obiadu pije domowy kompot a nie sok z kartoniatmrc_emoticons.smile ciekawa jestem tych dżemów jak mi wyjdą, robiłam pierwszy raz i mam małego stresa że nie stężeją jak powinny ... ale zobaczymytmrc_emoticons.smile

zdjęcie z wesela na którym ostatnio bylismy, jedyne takie na którym widać nas wyraźnie, bo reszta to albo z daleka albo osbno.

A teraz ogłaszam konkurs:

Czy to są bliźniaczki? A jeżeli nie, to która jest młodsza?

Dziewczyny, oszukałam tą Przepisownie! tmrc_emoticons.bigsmile    tmrc_emoticons.steve    tmrc_emoticons.smile      I nawet cieszę się z tego, chociaż w moim słowniku trudno znaleźć takie słowo.   tmrc_emoticons.puzzled  Znalazłam sposób, żeby jednak zdjęcia wstawić   tmrc_emoticons.bigsmile  

Zdradź ten sposób tmrc_emoticons.smile

Alu piszę w "brudnopisie" bo z wrażenia zapominam o tym polskim A i już 3 razy wszystko skasowałam...  tmrc_emoticons.crazy   tmrc_emoticons.crazy  Zaraz wkleję ten sposób  tmrc_emoticons.smile  

Postaram się opisać, to co zrobiłam; tylko nie wiem kto mnie zrozumie, bo nie znam się na fachowym słownictwie, więc mogę to zrobić tak łopatologicznie, na babski (blondyński-jak mówi moja najstarsza córka, blondynka) sposób. 

1.otworzyłam na ekranie komputera zdjęcie, które chciałam wkleić; 

2. na klawiaturze wcisnęłam klawisz „PrtSc” (u mnie na samej górze obok „F12”)

3.skopiowałam ekran wciskając jednocześnie Ctrl i C

4.otworzyłam program paint i wcisnęłam kopiuj, czyli: jednocześnie Ctrl i V

5.przy pomocy tego programu „wycięłam” ten kawałek zdjęcia, który chciałam wkleić (bo zapisuje się cała zawartość ekranu, więc trzeba wyciąć), zapisałam jako plik JPG

6.a potem wstawiłam przez ikonkę w komentarzu

I tyle! Kto zrozumiał moje tłumaczenie? Szybciej to zrobiłam, niż opisałam...  tmrc_emoticons.bigsmile   tmrc_emoticons.wink  

udło się tmrc_emoticons.smile 

elu jest też inny sposób bez Prt Sctmrc_emoticons.smile jak klikniesz prawym klawiszem myszki na zdjecie przed otwarciem go, czyli innymi słowy na ikonke zdjęcia i dasz "otwórz za pomocą paint" otworzy ci się zdjęcie w paicie, tam możesz zmienić rozmiar, np, zmniejszyć, zapisać na pulpicie w jpg i wstawić tmrc_emoticons.smile

a co do konkursu to stawiam ], że ta dziewczyna po lewej jest młodsza tmrc_emoticons.smile

u mnie znika wszystko po wciśnięciu "wstawić"

Elu, strasznie to skomplikowane jak dla mnietmrc_emoticons.puzzledTeraz Konkurs:

Myślę, że to nie sa bliźniaczki choć bardzo do siebie podobne. Wydaje mi się, że młodsza to ta z lewej strony?  tmrc_emoticons.love

Ja Dziewczyny już piszę co widzę - na ikonkach profilowych

ElaK - Łowiczanka

Magi - piesek

Gabi - portret kobiety chyba w różowej sukni

Immanuel - zdjęcie z Bartkiem to co wcześniej

Veronica - zdjęcie z ostatnich tańców z mężem

Hanna - zdjęcie z mężem w Chorwacji

immanuel wrote:

Elu  , niech  się śmieja koleżanki. Ty zapytaj je tylko czy czytaja skład produktów na kupowanych tanich przetworach: sokach, dżemach itp. Czy zdaja sobie sprawę ze skutków ich spożywania?  Ale one nie maja chyba TM i nadrabiaja mina. Nie śmiej sie, ale mnie ciagle nie chce pisać a z ogonkiem.

koleżanki też się ze mnie śmieją, że wszystko takie tanie i że się nie opłaca robić w domu, ale jakoś tak milej i bardziej domowo jak się do obiadu pije domowy kompot a nie sok z kartoniatmrc_emoticons.smile ciekawa jestem tych dżemów jak mi wyjdą, robiłam pierwszy raz i mam małego stresa że nie stężeją jak powinny ... ale zobaczymytmrc_emoticons.smile

Czy dodawałaś do tych dżemów jabłka? tmrc_emoticons.love

Gabrysiu, sposób Eli Immanuel jest prostszy i też działa  tmrc_emoticons.smile  

To ja nad Zalewem Sulejowskim tydzień temu  tmrc_emoticons.smile  

elu piękne zdjęcietmrc_emoticons.smile cieszę się że sposób działatmrc_emoticons.smile

gabrysiu nie dawałm jabłek, robiłam trochę z truskawek samych a troche z kawątmrc_emoticons.smile wg przepisu Maszoperi 

http://www.przepisownia.pl/przepisy/dżem-truskawkowo-kawowy/444648

ale jaki by nie był, nawet jak będzie delikatnie płynny to i tak będzie supertmrc_emoticons.smile zawsze to swój domowytmrc_emoticons.smile a z TM to 15 minut i gotowetmrc_emoticons.smile już nie mogę się doczekać malinektmrc_emoticons.smile a na czereśnie to już chyba na weekend zapoluje na działcetmrc_emoticons.smile trudno będzie bartuś na drzewo właziłtmrc_emoticons.smile bo najładniejsze chwilowo są tylko na samej górze tmrc_emoticons.wink 

monika6500 wrote:

Ja Dziewczyny już piszę co widzę - na ikonkach profilowych

ElaK - Łowiczanka

Magi - piesek

Gabi - portret kobiety chyba w różowej sukni

Immanuel - zdjęcie z Bartkiem to co wcześniej

Veronica - zdjęcie z ostatnich tańców z mężem

Hanna - zdjęcie z mężem w Chorwacji

Ja widzę trochę inaczej niż Monika:

Magi: bluzeczka w paski

Gabi: portret dziewczyny w różowej sukni z odkrytymi plecami

Immanuel z Bartkiem, nowe z wesela

Vercia: z tańców z mężem

Hanna: w niebieskiej bluzeczce na tarasie

Monika: to samo -ostatnie

ja: nowe z urodzin Teściowej

ciekawe, dlaczego nie widzimy tego samego???

ja widze Elu tak jak samo jak Ty , dziwne to ... może to zależy od przeglądarki jakiej kto używa...

ja używam opere i wydaje mi się, że wszystko dziala bardzo dobrze.

Elu widzę Twoje zdjęcie nad Zalewem Sulejowskim  Super

Elu, pamiętaj , przy dżemie malinowym do słoiczków przecieraj przez sitko bo maleńkie pesteczki sa potem wyczuwalne. malinki też maja mało pektyn więc radze dorzucić jabłuszko . tmrc_emoticons.love

EluK, piękne zdjęcie nad zalewem, ale w Twoim profilu ja widzę poprzednie, w sukience z białym kołnierzykiem.  tmrc_emoticons.wink

tmrc_emoticons.love Kochane ja widzę wasze zdjęcia ,takie same jak Ela  tmrc_emoticons.love

Jeżeli chodzi o konkurs, to moim skromnym  zdaniem,nie są bliżniaczki,ale są bardzo podobne do siebie, a dziewczynka po prawej stronie jest młodsza tmrc_emoticons.smile

Eluniu popieram Twój zapał do robienia przetworów,a w sklepach jest owszem wszystko,ale nawaszerowane chemią tmrc_emoticons.crazy tmrc_emoticons.crazy tmrc_emoticons.crazy

Próbowałam wstawić zdjęcie,ale mi się nie udało tmrc_emoticons.crazy tmrc_emoticons.crazy

Pozdrawiam wszystkie serdecznie tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love

ElaK wrote:

A teraz ogłaszam konkurs:

Czy to są bliźniaczki? A jeżeli nie, to która jest młodsza?

tmrc_emoticons.love   tmrc_emoticons.love  To moje kochane córeczki: Gosia i Kasia  tmrc_emoticons.love   tmrc_emoticons.love  

Po lewej -Gosia; za parę miesięcy 20 lat; po prawej Kasia -16 lat skończyła w styczniu  tmrc_emoticons.smile  

Czyli konkurs wygrała GRAŻYNKA!  tmrc_emoticons.love   tmrc_emoticons.love  BRAWO!!!

Ale u nas deszcz i burza  tmrc_emoticons.puzzled  Leje, bębni po parapetach... Rano znów będzie mokro i błoto...  tmrc_emoticons.aw  Szkoda, bo miałam takie ładne plany...  A w niedzielę była chyba pełnia, było bardzo widno w nocy  tmrc_emoticons.smile  Przez okno, do naszej sypialni zagladał księżyc  tmrc_emoticons.love  

tmrc_emoticons.lolJa też Wasze zdjęcia widzę różnie a najfajniej bo jak kliknę w fotkę to otwiera się najnowsze tmrc_emoticons.bigsmile A propo dżemów robiłam truskawkowe i zagęszczałam kawałkiem cytryny:na kilogram truskawek 300gcukru i pół cytryny z wyszorowaną skórką ,wypestkowaną i pokrojoną wkawałki.Po magicznych15min wyjmuję skórkę i gotowe  tmrc_emoticons.wink

tmrc_emoticons.smileGabrysiu ładna z Was para tmrc_emoticons.wink  Elu Immanuel wyglądacie super tmrc_emoticons.wink  Elu jaka jesteś zadowolona z życia .Reasumując dziewczyny nowe fotki są superowe tmrc_emoticons.bigsmile

ElaK wrote:
No no ale podobne do siebie panienki,pewnie niedługo je wywieje z domu rodzinnego.

ElaK

[/quote wrote:

Dzień Dobry !!!  U mnie 11 stopni i zachmurzone niebo,wiaterek,ale jak dla mnie to dobrze  Dzisiaj zaczynam sprzątanie tzw. generalne - tylko raczej bez okien...zbadałam teren mżawka

tmrc_emoticons.smileMoniczko u mnie podobnie  ale ja nie mogę się jakoś zebrać do sprzątania.Zabieram parasolkę i idę na zakupy takie szybkie koło domu a potem albo wezmę się za porządki albo nie .Będę rzucać monetą hi hi hi tmrc_emoticons.wink

tmrc_emoticons.lol i jeszcze oda do Kawy brzmi tak :Oooo kawo ma poranna , ty jesteś jak zdrowie jak cię rano nie wypiję to nie żyję.Oko me otwierasz co  rano i budzisz buzię  zaspaną.O! Kawo!

U nas tez zimno 15 stopni i mzawka. Moniczko Ty jeszcze odpoczywaj i sie kuruj bo widze ze juz nie mozesz wylezec. A mialas byc grzeczna  tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.smile tylko mi sie nie waz dotykac okien tmrc_emoticons.smile a jak dzisiaj w pracy sama, wsystkich wywialo a to szkolenia a to  urlopy, cisza i spokoj. W sumie to dobrze bo sobie na spokojnie poukladam kwitki tmrc_emoticons.lol Elu sliczne te Twoje dziewczyny i bardzo do siebie podobne  tmrc_emoticons.lol Elu druga fajnie ze robisz dzemiki tmrc_emoticons.smile i fajne zdjecie przed pieknym domkiem tmrc_emoticons.lol milego dzionka tmrc_emoticons.love

Dziękuję gabrysiu za radętmrc_emoticons.smile jeszcze się wiele muszę nauczyć jeśli chodzi o domowe przetwory tmrc_emoticons.smile ale grunt to się nie poddawaćtmrc_emoticons.smile

dziś u nas też pochmurno i zimnotmrc_emoticons.aw mojego Bartka wezwali dziś do WKUtmrc_emoticons.aw mam nadzieje, że nie zabiorą mi go na długo... był w wojsku w 2008 roku, a teraz chyba jakieś przeszkolenie ma być dla inżynierów... oby krótko i oby nie w czasie iedy mamy urlop zaklepany...czekam jak na szpilkach na znak od niegotmrc_emoticons.smile

muszę jeszcze kupić z 2 kg truskawek i zamrozić tmrc_emoticons.wink niech się teraz wszyscy smieją, a w zimie będą zazdrościc nam truskawek tmrc_emoticons.lol

wczoraj do obiadku otworzyłam jeden kompot żeby sprawdzić jak wyszedłtmrc_emoticons.smile a z truskawek zrobiłam mus z bitą śmietaną tmrc_emoticons.smile mniam mniam mniam tmrc_emoticons.smile

a ten piękny domek to nasz hotel z weselatmrc_emoticons.smile cudne miejsce tmrc_emoticons.smile mi się skojrzył z dworkiem z filmu "Noce i Dni"tmrc_emoticons.smile

tmrc_emoticons.love Elu bądż spokojna ,będzie dobrze tmrc_emoticons.love życzę wytrwania w robieniu przetworów. Polecam przepisy Marzenki,Eli, Maszoperi,Gabrysi. Ja rok temu uczyłam się i robiłam wg tych przepisów i dżemiki, przeciery i soki pomidorowe,Nutella Eli to niebo w gębie tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.lol

Elu niepoddawaj się tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.love Buziaczki

Eluniu, śliczne masz córki, bardzo podobne do siebie jak bliźniaczki ja bym się pomyliłatmrc_emoticons.smile Ty też kwitnąco wyglądasztmrc_emoticons.smile

Mnie znów niebyło mąż na urlopie więc za dużo nie siedzę przy komputerze bo marudzi. Widziałam przepis na lody rabarbaowe, wygląda kusząco. Ciężko nadrobić tyludniowe zaległości tmrc_emoticons.aw

Wszystkim robiącym przetwory moje wielkie tmrc_emoticons.love   , ja nie potrafię i nie mam cierpliowści... Haniu racja - kawa to podstawa!!!!!!!!!! Kawy tmrc_emoticons.love

tmrc_emoticons.love Karolinko z Termosiem dasz radę zrobić przetwory.Przepisy są bardzo czytelne i pokazują krok po kroku.Odwagi tmrc_emoticons.smile Pozdrawiam serdecznie tmrc_emoticons.cooking_1

Elu konkurs dla mnie był łatwy tmrc_emoticons.wink bo Kasia była po prawej stronie tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.bigsmile   a wiem że Kasia jest Twoją najmłodszą Córeczką tmrc_emoticons.love Śliczne masz "Bliżniaczki"  tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love

U nas ciągle pada i jest zimno 12*C, tmrc_emoticons.crazy tmrc_emoticons.crazy Kawa na taką pogodę jest super i kawałek ciasta na poprawę humoru tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.love  dzięki Haniu tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love

Miłego Dnia tmrc_emoticons.love

Dzień Dobry

Marzenko staram się być grzeczna - okien nie myje,ale za reszte się zabrałam ,zaczęłam od samej góry i tam jeszcze mam dzisiaj do skończenia podłogi w sypialni i biurowym i to co "lubie"  najbardziej czyszczenie fug 

Pozdrawiam gorąco i śle całuski

Karolinko przepisów na przetwory u Nas dostatek, spróbujesz raz to się przekonasz ,że z TM to żaden problem

A jak już zrobisz to podasz mężowi śniadanko ze świeżymi bułeczkami prosto z pieca i własnej roboty dżemikami i konfiturami  

Pozdrowionka