Przejdź do treści

Forum Takie pogaduszki...

Rozszerz wyszukiwanie
Filtry

• Aktywność
  • Data

Anuluj
Wyników na stronę:

Alu jak fajnie mieć zastępstwo

Elu ja  od 4-22 sierpnia będę w moim kochanym Świnoujściu (wtedy robię sobie urlop od komputera) tylko leżing ,plażing i zwiedzażing

No właśnie Kasiu co to za owoc?

Gabrysiu zaglądaj do nas częściej chyba atmosfera się już oczyściła jak po burzy aż czasem wieje nudą hihihihi

tmrc_emoticons.love Witajcie Kochane Skowronki, Sowy i Nietoperki  tmrc_emoticons.love

Haniu jesteś Czarodziejką tmrc_emoticons.love Kilka razy próbowałam "coś" wkleić i mi się nie udało, nie wiem jak Ty to robisz? tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.love

Hura udało się tmrc_emoticons.love

Haniu zazdroszcze Ci tego świnoujścia na tak długotmrc_emoticons.smile

ostrzegam przed drogą, my stalismy w 6 korkach droga która normalnie trwa max 4 godziny zajeła nam ..... 8 godzin straszne ile aut na drodze. ale za to w Świnoujściu nie bylo tak tłoczno jak myslałamtmrc_emoticons.smile co prawda znalezienie noclegu na jedną noc było nie możliwe, ale mieliśmy namiot tmrc_emoticons.smile

warto słuchac po drodze radia szczecin, bardzo fajnie mowią jak ominać korkitmrc_emoticons.smile dzieki nim w drodze porotnej ominelismy dwa korki w tym jeden ..... 10 kilometrowy tmrc_emoticons.smile straszne, te korki robiły sie z niewiadomych przyczyn, ani żadne wypadki, ani blokady, stoisz albo jedziesz 10 km/h a nagle już normalnie, dziwne to zjawisko tmrc_emoticons.smile

spiekłam sie na raczka, szczególnie nogi z tyłupod kolanami tmrc_emoticons.aw ale boli jak siadam i zginam nogi tmrc_emoticons.aw ale warto było, woda cudowna, najpierw troche zimna, ale jak juz sie wejdzie to wyjść sie nie chcetmrc_emoticons.smile i do tego były wyjatkowe duże fale tmrc_emoticons.smile

my na urlop Haniu tak samo jak ty, tylko ze krócej od 4 do 10 sierpnia w góry oczywiścietmrc_emoticons.smile a pożniej na kilka dni ade do poznania do kolezanki, a bartek zostaje na posterunku tmrc_emoticons.wink

tmrc_emoticons.love Alu, czy te piękne kwiaty są z Twojego ogrodu ? tmrc_emoticons.love

tmrc_emoticons.love Gabrysiu, dzisiaj wykorzystam Twój przepis  tmrc_emoticons.love

Miłego dnia, pogody ducha i odrobinę "chłodu" tmrc_emoticons.love (upały na mnie żle wpływają tmrc_emoticons.wink )

tmrc_emoticons.love Haniu,odpoczywaj, relaksuj się, zwiedzaj okolice i nabieraj sił i szczęśliwa wracaj do nas tmrc_emoticons.love Buziaczki tmrc_emoticons.love

My nauczeni doświadczeniem jazdy jedziemy w niedzielę około 3 rano to możliwe ,że uda się nam przelecieć a potem to tylko kolejka na prom i już .Kocham tamte klimaty ,bo zawsze jest co robić a te ścieżki rowerowe to sama wiesz ,że aż się chce jeździć ,dlatego my zabieramy swoje bo zawsze taniej i 24/h go mamJuż się nie mogę doczekać zwłaszcza ,że mam w planach dwudniowy rejs szantowy

No to Haniu super urlopik tmrc_emoticons.smile

swinoujscie ma super trasy rowerowetmrc_emoticons.smile

a najbardziej sie cieszę, ze Bartek przekonał sie do morzatmrc_emoticons.smile

zawsze jeździł w jakieś takie dziwne miejsca, gdzie nie bylo ładnej plazy, jak zobaczył ta w świnoujściu to był w szoku, jaki piekny czysty i miękki piasek, był w szokutmrc_emoticons.smile i stwierdził, że co rok bedzimy sobie robić takie 2- 3 dni nad morzemtmrc_emoticons.smile bo jednak góry dla nas wygrywają tmrc_emoticons.wink

ale urlop mam 2 tyg, wiec tydzien w górach a pozniej od czawrtku do soboty nad morzem tmrc_emoticons.smile mi sie plan podobatmrc_emoticons.smile

bede trzymać kciuki zeby wam sie droga udała, najgorzej wiadomo na weekend, a w tyg może być już liźniej. na prom jak jechaliśmy tam to wjechaliśmy bez problemu, tylko ok 15  min czekaliśmy na zapełnienie, a so somu to czekalismy ponad godzine, zeby przpłynął.

ale ponoć przez niemcy mżna jakoś bez promu przejechać, musze tą trase poznać, bo od nas przez niemy jest troche dłużej, ale nie ma takich korów tmrc_emoticons.smile pierwszy korek mielismy juz przed gorzowem, a później to tak srednio co pół godziny następny .... największy był przed szczecinem, bo stalismy całkiem ok pół godziny a poźniej 10 km/h przez kilka kilometrów .... no cóż drogi mamy super (akurat te nad morze) ale kultura jazdy naszych kierowców pozostawia wiele do życzenia ....

Kochane, ja mieszkam nad samym morzem, na Kaszubach tmrc_emoticons.wink Jak się wybieracie na urlopiki, to zapraszam w moje strony tmrc_emoticons.smile Mogę podpowiedzieć,gdzie szukać noclegów,a nawet sama oferuję duży domek letniskowy w przepięknej okolicy tmrc_emoticons.lol Pogodę mamy przepiękną,żadnej burzy jeszcze nie byłotmrc_emoticons.smile Także zapraszam na Wybrzeże! :P 

PS- w Karwii jest przepiękna, piaszczysta i ogromna plaża tmrc_emoticons.smile Lepiej niż na Karaibach ;D

Moniczko to masz super, na kaszubach słyszałam ze jest pieknie, ale jeszcze nie byłamtmrc_emoticons.aw

wybiore sie kidyś, bo mamy zamiar cała naszą piękną Polske zwiedzićtmrc_emoticons.smile

a na Kaszubach to uwielbiam gwarętmrc_emoticons.smile hihitmrc_emoticons.smile

Jeśli chodzi o gwarę to szczerze mówiąc, sama nie umiem mowić po kaszubsku, ale juz dosyć tyle rozumiem, a to tylko dzięki mojemu mężowi, który tłumaczył mi rozmowy okolicznych mieszkańców tmrc_emoticons.smile swoją droga, mieszkam tu od urodzenia, ale moi dziadkowie, którzy mnie wychowywali nie pochodza stad i dlatego w rodzinnym domu z kaszubskich słów słyszałam tylko JO ;D co oznacza oczywiście TAK tmrc_emoticons.smile taka ze mnie kaszubka... Ale warto nas odwiedzić i osobiście Was zapraszam! tmrc_emoticons.wink 

Haniu,  Tobie z Łodzi nad morze zawsze blisko. My ze Śląska mamy drogę dwa razy taką. Kocham Świnoujście, byliśmy tam kilka razy , ostatnio 5 lat temu. Pewno sporo się pozmieniało, jak to wszędzie. Monika to ma fajnie, zawsze na wczasach. tmrc_emoticons.love Nam z mężem trudno zgrać się urlopami, a włąsciwie to przeraża nas droga, szczególnie ja nie lubię podróżować.  tmrc_emoticons.bigsmile Wolę swój domek, taras i też leżing, plażing i smażing. tmrc_emoticons.wink

Grażynka też ma rzut beretem nad polskie morze. Młodzież może podróżować i zwiedzać. Ja to mam za sobą. tmrc_emoticons.wink

Gabrysiu ja pośrodku to zawsze jestem w połowie drogi hihihihi

Haniu, zgadza się: wszędzie masz bliżej za wyjątkiem gór,  do których nam ze Śląska najbliżej. tmrc_emoticons.love

Czas na dobranoc

Spokojnych i kolorowych snów tmrc_emoticons.love

Witam tmrc_emoticons.smile

Smrodyle to po naszemu tmrc_emoticons.lol czarna porzeczka .

A my wczoraj byliśmy w Inowrocławiu na tężniach solankowych ,  W drodze powrotnej dostalismy mandat tmrc_emoticons.sad

ścigał nas nieoznakowany samochód policyjny tmrc_emoticons.crazy

Witam ,witam mam dziś nygusowy dzień nie chciało mi się wstać ale

Dzień dobry wszystkim! Haniu , zawsze podziwiam godzinę, o której wstawiasz poranne posty! ale "kto rano wstaje..."  tmrc_emoticons.cooking_4 ten szybciej cos upichci w TM tmrc_emoticons.wink 

O tak Moniko im mam więcej lat tym więcej czasu potrzebuję na rozruch 

a dziś Dziewczyny ratujcie bo sama nie daję radynic nie pomaga

witacie Kochanetmrc_emoticons.smile

ależ upał .... nie wiadomo jak sie ubrac tmrc_emoticons.aw do tego spalone słońcem nogi nadal bolątmrc_emoticons.aw wczoraj pół dnia leżałam z okładami z zsiadłego mlekatmrc_emoticons.smile troche pomogło, ale i tak jeszcze boli i swędzi tmrc_emoticons.aw plecy podobnie. Smaruje balsamem nawet w pracy tmrc_emoticons.smile kierowniczka ma ubaw ze mnie tmrc_emoticons.smile

tmrc_emoticons.love UFF jak gorąco tmrc_emoticons.love

Ja na gorąco mam takie ustrojstwo pod sufitem i kręci się ono 24/h

Haniu,  podobne ustrojstwo mam stojące. Kręci się wokół własnej osi i na boki. Na mnie też. Siedzę w fotelu i dycham. tmrc_emoticons.bigsmile  Ale to tylko miesza ciepłe powietrze, które jest w pomieszczeniu. Za to w biurze mam stojący klimatyzator i jest bosko,  tylko trochę głośno.  tmrc_emoticons.bigsmile  

Elu, nie szarżuj z tym opalaniem. Opalenizna może jest piękna, ale nadmiar szkodzi skórze, a "wylezie" to w późniejszym wieku.  tmrc_emoticons.wink Osłaniaj twarz, teraz w modzie kapelusze. Dziś taka artystka  przyszła do mnie do biura. tmrc_emoticons.bigsmile

Gabrysiu organicznie nie znoszę klimy więc ustrojstwo jest ok

Gabrysiu ja nie lubię się opalać ogólnie. Twarz zasłaniam zawsze - nad morzem miałąm krem z filtrem 50 i do tego  przykrytą tmrc_emoticons.smile

nie wiem jak to sie stało, że te nogi tak mi spiekło. smarowałam się co pół godziny, jedyne sensowne wytłumaczenie, to takie, że jak leżałam na plecach to mi krem z nóg wytarł się w ręcznik i jak obróciłam sie na brzuch to już krem nie chronił ...  nie wiem ...  trudno, raz na 7 lat moża się leko przepalićtmrc_emoticons.smile dopiero w ten weekend zdałam sobie srawę, że nad morzem nie byłam 7 lat tmrc_emoticons.smile trzeba nadrobić zaległości tmrc_emoticons.wink

Haniu zazdroszcze tego urzadzonka pod sufitemtmrc_emoticons.smile pamietam, że to daje dużo chłodu, fajna sprawa tmrc_emoticons.smile

dobranoc kochane śpijcie dobrze tmrc_emoticons.smile

Jak dobrze wstać skoro świt i śniadanko podać

A u mnie pada i pora mówić dobranoc

Witam zapłakanym porankiem  Miłego dnia

Oj, ropłakało się nasze niebo, u nas też. tmrc_emoticons.aw

Ale za  to się schłodziło

A na wybrzeżu upał i słońce, i tak już od wielu dni tmrc_emoticons.smile lato w tym roku jest przepiękne tmrc_emoticons.smile 

Ja Ci nie zazdroszczę   bo u mnie tylko trochę się schłodziło a już niedługo pojadę nad morze tmrc_emoticons.lol

Kochane słodkich snów

Dzień dobry wszystkim!!  Od rana mam dobry humor, bo dzis na obiadek bedzie moja najukochańsza zupka, czyli Żurek i to zrobiony w tinymce_custom_buttons.locked"tinymce_custom_buttons.locked"   tmrc_emoticons.love Uwielbiam tego robota ;D 

Wow Moniko cieszę się z Twojego humoru ja dziś wstałam z ciężkim bólem głowy ale dość narzekań .Pora się przywitać 

Haniu, tak sie wlasnie zastanawiałam, dlaczego jest po 5-tej (była już 7-ma) a Ciebie jeszcze nie ma tmrc_emoticons.smile wypij ze dwie kawki, a postawią Cię na nogi na cały dzionek 

tmrc_emoticons.love Haniu, może "nastał" czas na odpoczynek tmrc_emoticons.wink

Buziaczki  tmrc_emoticons.love

Dziewczyny to prawda zmęczenie wychodzi ale już za tydzień. 

Ale mi będzie Was  brakować.Ale za to jak wrócę to nadrobię 3tyg szybko miną 

Z okazji imienin wszystkim wczorajszym Krysiom dzisiejszym Krzysiom i jutrzejszym Annom, Hannom ,Grażynom i Mirusiom STO LAT

Dziewczyny, szykujecie coś do Konkursu?   tmrc_emoticons.party

Ja nie mam głowy i zmysłu fotograficznego więc sobie odpuszczam tmrc_emoticons.bigsmile

Haniu dołączam się do Twoich życzeń tmrc_emoticons.love Worek Buziaczków tmrc_emoticons.love

gabi49 wrote:

Dziewczyny, szykujecie coś do Konkursu?   tmrc_emoticons.party

Ja bym chętnie cos wymyśliła i chyba tak zrobię tmrc_emoticons.wink Nie mam nic do stracenia, a i tak ciagle eksperymentuję z termosiem tmrc_emoticons.lol 

tmrc_emoticons.love Moniko, odwagi, czekam na Twój pierwszy przepis,który może przynieść nagrodę. tmrc_emoticons.love Trzymam kciuki  tmrc_emoticons.love

Dobranoc kochane do poniedziałku

Witajcie Moje Kochane !

Składam Najszczersze życzenia Każdej Naszej Kochanej

Hannie, Annie i Grażynce

MOC ŻYCZEŃ !

Kolorowych Snów Dobranoc

Dzień Dobry Moje Słoneczka

Witam w niedzielny poranek