Tu jesteś:
4
Składniki
20 kawałek/kawałki/kawałków
- 380 g ziarna pszenicy
- 200 g mąki pszennej
- 20 g drożdży
- 65 g oleju
- 30 g smalcu
- 280 g wody, letniej
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka cukru
- 20 g kaszy manny
-
6
30min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć pszenicę, zemleć 1 min/obr. 10.
- Dodać mąkę, drożdże, 50 g oleju, smalec, wodę, sól i cukier, wymieszać 3 min/
"Blokada naczynia miksującego" /
"Ciasto" .
- Z ciasta uformować gruby walec, posmarować pozostałym olejem, posypać kaszą manną i pozostawić pod przykryciem w ciepłym miejscu na ok. 1 godzinę do wyrośnięcia.
- Ciasto rozwałkować na grubość ok. 1 cm i 15-20 cm szerokości.
- Następnie pokroić je w paski o szerokości 1 cm, skręcić je lekko, nadając kształt korkociągu, położyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w rozgrzanym wcześniej piekarniku. Czas pieczenia ok. 15-16 min/temp. 200°C.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Komentarze
OdpowiedzNajlepiej zjeść z ulubionym
Najlepiej zjeść z ulubionym dipem!