Składniki
2 porcja/porcje/porcji
KAPUSTA
- 1 pęczka koperku świeżego, poszatkować
- sól, pieprz do smaku
- 1 płaskiej łyżeczki cukru
- 1 płaskich łyżeczek soku z cytryny
- 25 g masła
- 1 mała cebula lub 1 szalotka
- 500 g młodej kapusty- pokrojona na kawałki
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
-
6
20min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
Przygotowanie
1. Umyć kapustę, pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do
"Blokada naczynia miksującego" , poszatkować 20 s/obr. 4 (u mnie to wystarczyło, ale stopień rozdrobnienia proszę kontrolować wg gustu), przełożyć do miseczki.
2. opłukać
"Blokada naczynia miksującego" i wrzucić cebulę pokrojoną na pół, rozdrobnić 5 sek/obroty 5, zgarnąć kopystką na dno naczynia, dodać masło i poddusić 3,5 minuty/varoma/obroty 1
3. Dołożyć rozdrobnioną kapustę, dusić 10min/100st./obr.1
"Obroty wsteczne"
4. dodać sok z cytryny, sól, pieprz (wg uznania), łyżeczkę płaską cukru, pokrojony koperek i dwie łyżeczki koncentratu pomidorowego, wymieszać 15 sek./obr 3
"Obroty wsteczne"
DO DZIEŁA! Pyszny, wiosenny obiad i sam się zrobi :)
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
nie trzeba dodawać wody, bo kapustka ma jej wystarczająco dużo. Mi najbardziej smakuje z młodymi ziemniaczkami w mundurkach
SMACZNEGO!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzWhen you make your own project, you will need a...
When you make your own project, you will need a mobile application or service to automate it. Here are the startup guys - startup development
Lepiej wydłużyć czas o kilka minut. I polecam...
Lepiej wydłużyć czas o kilka minut. I polecam dodanie kilku łyżek wody.
snow rider 3d
Smaczna kapustkadodałam marchewkę i tylko...
Smaczna kapustka
dodałam marchewkę i tylko szczyptę cukru
Nie dodaam cukru i cytryny Pycha
Nie dodałam cukru i cytryny ..
Pycha!
Przepyszna kapusta Czytajc komentarze zrezygnowaam...
Przepyszna kapusta! Czytając komentarze zrezygnowałam z dodania cukru i wyszła pyszna
następnym razem dodam marchewkę
Pyszna...
Pyszna...
Bardzo lubię kapustę z tego przepisu,robiłam...
Bardzo lubię kapustę z tego przepisu,robiłam wielokrotnie
smaczna
smaczna
Kapusta bardzo smaczna
Kapusta bardzo smaczna
Wyszła jak dla mnie nieco za słodka, więc następnym razem w ogóle nie dodam cukru. Ponadto: czas gotowania 10 minut to za mało. Lepiej wydłużyć czas o kilka minut. I polecam dodanie kilku łyżek wody. Najwidoczniej "moja" kapusta nie miała jej zbyt wiele.
Bardzo dobra baza U mnie bez
Bardzo dobra baza
U mnie bez cytryny i cukru, ale za to z cukinią, papryką słodką w proszku i innymi moimi ulubionymi przyprawami. Moja kapusta, pomimo że młoda, musiała gotować się dłużej. Ostatecznie było bardzo smacznie 
Fajne i szybkie danie
Fajne i szybkie danie piątkowe
Najlepsza
Najlepsza
Bardzo dobra Dla mnie 7
Bardzo dobra
Dla mnie 7 sekund szatkowania wystarczy.
:) bardzo się cieszę -
Przepyszna.u mnie bez dodatku
Przepyszna.u mnie bez dodatku cukru.Super napewno nie raz ja zrobie.
Bardo smaczna kapusta. Jak
Bardo smaczna kapusta. Jak będę robić kolejny raz spróbuję nie dawać cukru, bo na mój gust troszkę za słodka wyszła. Mimo to pierwsza klasa. Dziękuję za przepis.
Bardzo dobry przepis. Pycha
Bardzo dobry przepis. Pycha
bardzo się cieszę, że smakuje
bardzo się cieszę, że smakuje
muszę spróbować bez cukru
Bardzo smaczne. Robię po raz
Bardzo smaczne. Robię po raz kolejny z tego przepisu (nie dodaję jedynie cukry
proste w zrobieniu i bardzo
proste w zrobieniu i bardzo smaczne
dziękuję i smacznego! Oli
dziękuję i smacznego!
Super przepis. Kapusta
Super przepis. Kapusta wychodzi obłędna. Szczerze polecam
hmmm... nie mam doświadczenia
hmmm... nie mam doświadczenia jeszcze z przetworami na zimę, więc trudno mi powiedzieć... ale właściwie, skoro można pasteryzować inne warzywa, to dlaczego nie kapustę?
cieszę się, że smakuje ja
cieszę się, że smakuje
ja też kolejny raz dziś ją robię - tak lubię młodą kapustę, że całe 0,5 kg jestem w stanie zjeść sama 
Pychota Szybkie i bardzo
Pychota
Szybkie i bardzo smaczne
Kapustka pyszna. Czy można ją
Kapustka pyszna. Czy można ją w słoikach zapasteryzować na zimę?
Bardzo się cieszę - na
Bardzo się cieszę - na zdrowie!
robiłam dwukrotnie, bez
robiłam dwukrotnie, bez przecieru pomidorowego, wyszła mi lepsza niż dotychczasowe wykonania w sposób tradycyjny(garnkowy) - super, dziękuję za przepis
cieszę się, że smakowała ja
cieszę się, że smakowała
ja robiłam ją 2 dni temu, ale już za mną "chodzi" znowu
więc spróbuję Twoją wersję 
Kapusta bardzo dobra,
Kapusta bardzo dobra, osobiście zrezygnowałam z dodania cukru i cytryny a dodałam ostrą paprykę