3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Usuwanie pestycydów z warzyw i owoców


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

Usuwanie pestycydów z warzyw i owoców

  • 1 łyżki sody oczyszczonej
  • 2 litry wody
  • 6
    5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

  1. w naczyniu miksującym umieść koszyczek z dowolnymi owocami lub warzywami
  2. dodaj 2 l. wody i 1 łyżkę sody oczyszczonej
  3. załóż miarkę i ustaw 5min./50stopni/obr.5
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Myjemy małe, trudne do umycia owoce i warzywa: winogrona, pomidorki koktajlowe, truskawki, jarmuż, szpinak itp.

Po zakończeniu pracy urządzenia produkty należy opłukać. Gołym okiem zobaczymy w tym momencie co znajdowało się na ich powierzchni. Woda w zależności od użytych oprysków będzie szara, brunatna, mętna lub żółtawa.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Znałam ten sposób i stosowałam bez TM, teraz...

    Zgłoszony przez Babcia5 na lutego 11, 2022 at 17:10.

    Znałam ten sposób i stosowałam bez TM, teraz oczywiście wykorzystam TM, ale myślę. że temp. 50 stopni i obroty 5, to za dużo, bo zmieni smak owoców i warzyw. Wg mnie ciepła woda 37 stopni i obroty 2 lub 3 wystarczą. Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze