3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Twarożek do chleba i nie tylko typu fromage


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 400 g twarogu półtłustego, pokrojonego na kawałki
  • 120 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 10 g oliwy z oliwek
  • szczypta pieprzu
  • 1/2 łyżeczki czubrycy zielonej
  • 1/2 łyżki soli drobnej
  • szczypta mielonego kminku
  • 3-4 ząbki czosnku, wg uznania
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    wykonanie:
  1. Do Closed lid włożyć czosnek rozdrobnić 2sek/obr 8 kopystką zgarnąć czosnek ze ścianek na dno naczynia.        Do Closed lid włożyć pozostałe składniki i zmiksować 30sek/obr5 . Następnie założyć motylek i ucierać 1min/obr4 .Gotowy twarożek przełożyć do miseczki i podawać do bułeczek,chlebka lub na obiad do ugotowanych ziemniaków (pycha). Smacznego!

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Twarożek baaaardzo dobry,

    Zgłoszony przez kasiuk2 na września 26, 2016 at 18:16.

    Twarożek baaaardzo dobry, Dałam tylko jeden ząbek czosnku tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Misha dziękuję za komentarz i czekam na...

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na października 8, 2014 at 12:37.

    Misha dziękuję za komentarz i czekam na Twój wariant, na pewno wypróbuję Love Pozdrawiam Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ten twarożek jest genialny!

    Zgłoszony przez Misha na października 8, 2014 at 00:14.

    Ten twarożek jest genialny! Zastosowałam już swoje wariacje na temat tego przepisu tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Danusiu,cieszę się,że

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na marca 17, 2014 at 09:17.

    Love Danusiu,cieszę się,że twarożek smakował. Pozdrawiam Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszny twarożek,, Czubryca

    Zgłoszony przez Danuta Baska na marca 16, 2014 at 22:35.

    Pyszny twarożek,,tmrc_emoticons.;) Czubryca idealnie pasuje do niego :Super przepis.

    Pozdrawiam

     

     

    dana08

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Marzenko dziękuję :love:  Ja

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na marca 24, 2013 at 21:55.

    Marzenko dziękuję Love  Ja często go robię a z ziemniaczkami na szybki obiadek jest super tmrc_emoticons.D Big Smile  Buziaczki

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Grażynko pyszny ten twarożek

    Zgłoszony przez magi1 na marca 24, 2013 at 21:20.

    Grażynko pyszny ten twarożek tmrc_emoticons.D polecam wszystkim na kanapeczki tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D zwłaszcza teraz na wiosnę tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D pozdrawiam tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :love:Haniu ale mnie

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na października 22, 2012 at 12:39.

    Party LoveHaniu ale mnie rozbawiłaś zmieniając podpis  tmrc_emoticons.D Big Smile tmrc_emoticons.D Big Smileczy to jest Twoje motto życiowe? tmrc_emoticons.) Serdecznie pozdrawiam  Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witaj Haniu Czubryca zielona

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na października 21, 2012 at 16:52.

    Witaj Haniu tmrc_emoticons.) Czubryca zielona jest to łagodna przyprawa pochodzenia bułgarskiego,stosuje się ją do kanapek,nabiału, zup,warzyw,sałatek,surówek tmrc_emoticons.) a czubryca czerwona jest przyprawą pikantną,używam ją do mięs.Pozdrawiam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :DPrzepraszam ,ale co to jest

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na października 21, 2012 at 15:54.

    tmrc_emoticons.DPrzepraszam ,ale co to jest zielona czubryca?Nigdy o czymś takim nie słyszałam tmrc_emoticons.((

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze