Składniki
2 porcja/porcje/porcji
Ciasto podstawowe
- 1 łyżeczka soli
- 1 całe jajko
- 100 g mąki
- 150 g sera białego
Szpinak
- 1/2 opakowania mrożonego szpinaku lub
- 1 opakowanie świeżego szpinaku
-
6
10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Szpinak mrożony rozmrozić i odparować na patelni - lekko przestudzić
albo
świeży parować na varomie 8 min obr1 temp. varoma - odcisnąć wodę ze szpinaku na varomie (ugnieść łyżką)
włożyć do TM i zmiksować 10 sek obr 4 - zebrać kopystką na dno naczynia
dodać pozostałe składniki podstawowe - miksować 20 sek obr 4
Wyjąć ciasto na miseczkę i łyżką zamoczoną we wrzątku kłaść do garnka z osoloną wodą z dodatkiem oleju.
Gotować 2-3 minuty od momentu wypłynięcia
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
wersja żółta zamiast szpinaku łyżeczka kurkumy
wersja czerwona 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
wersja z brokułem sparzyć wrzątkiem 5-7 różyczek brokuła rozdrobnić 5 sek obr 4, rozdrabnianie można powtórzyć
+ ciasto podstawowe w w/w wersjach
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzJaką wagę mają opakowania
Jaką wagę mają opakowania szpinaku, które były użyte?
Pychota!!!!!!!!
Pychota!!!!!!!!
Gosiu, robiłem. Pyszne są te
Gosiu, robiłem. Pyszne są te Twoje kluseczki ze szpinakiem. Przyznaję Ci 5*****.
Przepis daję do wypróbowania
Przepis daję do wypróbowania w najbliższym czasie. Uwielbiam szpinak w każdej postaci.