3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Szparagi z ziemniakami


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

  • 600 g ziemniaków, małych, dokładnie umytych
  • 1 szczypta cukru
  • 500 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 1000 g szparagów, białych lub zielonych, obranych ze skórki
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego wlać wodę, dodać sól i cukier, włożyć koszyczek, włożyć do niego ziemniaki. Szparagi ułożyć w poprzek na górnej części przystawki Varoma.
    2. Nałożyć przystawkę Varoma, gotować na parze około 25-30min/Varoma/obr.1. Sprawdzić, czy szparagi się ugotowały, w razie potrzeby przedłużyć czas gotowania (w zależności od wielkości i rodzaju szparagów). Podawać szparagi i małe ziemniaki jako przystawkę do smażonego mięsa lub szynki.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Uwielbiam zielone szparagi

    Zgłoszony przez UrszUla1234 na maja 23, 2017 at 14:48.

    Uwielbiam zielone szparagi ! tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • wlasnie sprawdzilam i te

    Zgłoszony przez kasienka88 na kwietnia 17, 2016 at 20:08.

    wlasnie sprawdzilam i te 25min to czas idealny tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Moja córka do tego zawsze

    Zgłoszony przez Wila na kwietnia 13, 2016 at 21:29.

    Moja córka do tego zawsze dodaje sos holenderski tmrc_emoticons.;-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja  uwielbiam z sosem

    Zgłoszony przez Maggie22 na lipca 9, 2015 at 19:47.

    Ja  uwielbiam z sosem holenderskim...z Tm5.....mniam,palce lizac tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wypróbowany przepis. bardzo

    Zgłoszony przez muf1 na maja 31, 2015 at 12:41.

    Wypróbowany przepis. bardzo dobre danie.wyszło super.polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Według tego przepisu

    Zgłoszony przez Agary na maja 15, 2015 at 19:55.

    Według tego przepisu gotowałam jedynie szparagi - jako "danie" na kolację. 25 minut dla 1 kg zielonych szparagów na Varomie okazało się idealnym czasem. Szparagi wyszły palce lizać! O wiele smaczniejsze niż gotowane w wodzie. Polecam!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam tak szparagi,

    Zgłoszony przez Frażka na kwietnia 29, 2015 at 22:02.

    Zrobiłam tak szparagi, zielone. I powiem tak, ze moim zdaniem cała sztuka w pysznych szpargach tkwi w tym aby uparowac je odpowiednio, nie za długo ale tak zeby były miękkie a jednocześnie chrupiące. Zbyt długie parowanie powoduje, ze robią się "żylaste". Przepis polecam.

    Grażka


    Życie jest lekkie, łatwe i przyjemne.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A ja się zastanawiałm jak

    Zgłoszony przez Frażka na kwietnia 25, 2015 at 21:09.

    A ja się zastanawiałm jak gotowac szparagi i nie wpadłam, ze na Varomie. Dzięki

    Grażka


    Życie jest lekkie, łatwe i przyjemne.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo łatwy przepis, ale

    Zgłoszony przez tomek176 na maja 30, 2014 at 13:42.

    Bardzo łatwy przepis, ale zarazam bardzo smaczny. Idealny w wersji z jajkiem sadzonym lub z filetem z kurczaka z grilla. Blokada naczynia miksującego

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Smaczne i zdrowe, ja także

    Zgłoszony przez ala505 na maja 24, 2014 at 09:26.

    Smaczne i zdrowe, ja także zrobiłam z jajkiem sadzonym tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Już kilka razy robiłam

    Zgłoszony przez ElaK na maja 23, 2014 at 01:12.

    Już kilka razy robiłam zielone szparagi wg tego przepisu i za każdym razem są super! 

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •   Uwialbiam ten przepis i

    Zgłoszony przez synthia na maja 12, 2014 at 14:27.

      Big Smile Uwialbiam ten przepis i cieszę się, że sezon na szparagi w pełni. Super pomysł na szybki obiad. Do tego jajko sadzone i gotowe

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ważne by sprawdzić szparagów

    Zgłoszony przez Thermomix Chef na kwietnia 26, 2013 at 19:21.

    Ważne by sprawdzić szparagów przy zakupie. Muszą być świeże i niezdewniałe. 

    Koncowki powinno się łamać, zawsze odłamują się w miejscu gdzie zaczynają być miękkie.

    Cudownie, że znów zaczyna się sezon na szparagi. W tym roku trochę późno. Mam nadzieję, że truskawki będą o czasie

    "...nowa potrawa znaczy dla ludzkości więcej niż nowo odkryta gwiazda.."

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •   :)  Ja również nie mam

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na maja 25, 2012 at 15:04.

      tmrc_emoticons.)  Ja również nie mam szczęścia do szparagów tmrc_emoticons.) Trafiłam na twarde i niesmaczne ( próbowałam białe i zielone ) tmrc_emoticons.J) Pozdrawiam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Albo trafiłam na złe szparagi

    Zgłoszony przez Mrówa_kuchareczka na maja 12, 2012 at 20:36.

    Albo trafiłam na złe szparagi (białe) albo nie wiem co... dla mnie to było nie dobre (niby miękkie a twarde..bllee i ten smak wrrr) więc wywaliłam... ale ziemniaczki pycha tmrc_emoticons.-)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Fajne wiosenne danie, lubie

    Zgłoszony przez Anna500 na kwietnia 27, 2012 at 08:29.

    Fajne wiosenne danie, lubie szparagi, dodaje do ulubionych tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robiłam wczoraj. Fajny

    Zgłoszony przez porcupine na maja 19, 2011 at 13:24.

    Robiłam wczoraj. Fajny przepis, bo wystarczy wszystko wrzucić i gotuje się samo. Sugerowałabym dać więcej soli, bo ziemniaki wyszły zupełnie niedoprawione (a zazwyczaj nie używam dużo soli).

    porcupine ma na imię Monika i zaprasza na swój blog o rękodziele: www.domzakoncemswiata.blogspot.com

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze