3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Syrop z owoców czarnego bzu.


Wydrukuj:
4

Składniki

Syrop z owoców czarnego bzu.

  • 1000 g owoców czarnego bzu, obranych z gałazek
  • 300 g cukru
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1/Obrane z baldachów owoce czarnego bzu (najszybciej robi się to widelcem)myjemy pod bieżącą woda.
    2/Umyte owoce wkładamy do Closed lid dodajemy cukier i miksujemy 60s. Counter-clockwise operation8.
    3/Następnie gotujem 35-40 minut temp.95st. Counter-clockwise operation2.
    4/Gorący syrop przelewamy przez sito aby pozbyć się pestek i miąższu.
    4/ Przelewamy do słoiczków,zakręcamy i obracamy do góry dnem.
10
11

Porady

Owoce czarnego bzu to skarbnica witaminy C i prowiataminy A.
Zawierają wapń, żelazo, sód,potas.
Łagodzi objawy przeziębienia czy grypy. Stosujmy go też profilaktycznie.
Dobroczynnie działa na układ krążenia, trawienny i wydalniczy.

Przepis zaczęrpnięty z thermoprzepisy.pl


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy