3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

ser zółty


Wydrukuj:
4

Składniki

Ser zółty

  • 1000 g mleka pełnotłustego, 3,2%
  • 1000 g twarogu tłustego, pokruszonego na małe kawałki
  • 100 g masła
  • 1 łyżeczek soli
  • 1 łyżeczek Sody spożywczej
  • 2 jajka
  • 100 g gęstej śmietany, minimum 18%
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1.Do naczynia miksującego wlać mleko, gotować 7 min/90 C/obr.2.

    2.Dodać twaróg, gotować 7mon/90C/obr.2, odcedzić przez koszyczek.

    3.Nie należy myć naczynia miksującego.

    4.Do naczynia miksującego włożyć masło, podgrzewać 3mon/50C/obr.2.

    5.Dodać odcedzony ser, podgrzewać 7min/90C/obr.2.

    6.Dodać pozostałe składniki,podgrzewać 7min/90C/obr.2,przelać do pojemników, odstawić do ostygnięcia i wstawić do lodówki

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Witam wlasnie robe ser z

    Zgłoszony przez mocca na października 1, 2016 at 14:40.

    Witam tmrc_emoticons.)

    wlasnie robe ser z przepisu, mam pyt cos da sie zrobic z plynu ktory  zostaje po odcedzeniu ?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Serek bardzo dobry,

    Zgłoszony przez siodemka78 na lutego 29, 2016 at 12:32.

    Serek bardzo dobry, aczkolwiek nie do końca jest to ser żółty, ma lekko zwartą konsystencję, ale dosć grudkowatą. (zrobiłam z połowy porcji)Ogólnie jednak polecam, warto spróbować.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robiłam ten serek i jest

    Zgłoszony przez krys60 na lutego 26, 2016 at 08:07.

    Robiłam ten serek i jest bardzo dobry,wszyscy się zajadają i szybko znika  Party

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobry serek własnej

    Zgłoszony przez szumakuł na lutego 10, 2016 at 11:29.

    Bardzo dobry serek własnej roboty ,polecam  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • W smaku pyszny ale wygląda

    Zgłoszony przez Marzeniusia na listopada 22, 2015 at 11:38.

    W smaku pyszny tmrc_emoticons.) ale wygląda jak serek wiejski  

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •  Zrobiłam  2 raz, coś

    Zgłoszony przez BożenaTM5 na września 27, 2015 at 17:31.

     Zrobiłam  2 raz, coś pomiędzy topionym a żółtym, smaczny.  Dzieciom też smakuje, będę robiła częściej tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :love:przepyszny ten ser

    Zgłoszony przez Monia i Heniu na lipca 30, 2013 at 23:11.

    Loveprzepyszny ten ser ,pozdrawiam  tmrc_emoticons.)

    Jeśli coś Ci nie wychodzi użyj Thermomixa Wink

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis dodany do

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na lipca 15, 2013 at 19:39.

    Love Przepis dodany do wypróbowania Love  Pozdrawiam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis dodany do

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na lipca 15, 2013 at 19:38.

    Love Przepis dodany do wypróbowania Love  Pozdrawiam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Lecę po twaróg, bo rodzina

    Zgłoszony przez kokolidek na czerwca 1, 2013 at 11:25.

    Lecę po twaróg, bo rodzina krzyczy: jeszcze sera !!!

    Pozdr. Ala                   Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dziękuję za przepis -

    Zgłoszony przez kokolidek na maja 30, 2013 at 18:16.

    Bardzo dziękuję za przepis - wypróbowany, pyszny Love , polecam.

    Zrobiłam z połowy składników, bo miałam 0,5 kg twarogu i nie wiedziałam co z niego zrobić, gdyż mi się plany zmieniły.

    Pozdr. Ala                   Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Serek zrobiłam, jest w

    Zgłoszony przez magi1 na maja 25, 2013 at 23:05.

    [[wysiwyg_imageupload:639:]][[wysiwyg_imageupload:640:]]Serek zrobiłam, jest w książce - Przedstawiciele polecają tmrc_emoticons.) ser jest pyszny i jest podobny do serka topionego, chociaż konsystencja jest bardziej zwarta, ja dodałam jeszcze łyżeczkę oregano zmieszanego z bazylią i łyżeczkę przyprawy pomidory suszone z bazylią i czosnkiem, pychotki, polecam. Zamieszczam zdjęcie Big Smile

     

     

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • zapisuje ser do wypróbowania

    Zgłoszony przez ilonaw na maja 20, 2013 at 19:08.

    zapisuje ser do wypróbowania tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Serek pyszny - cała moja

    Zgłoszony przez belinea30 na maja 20, 2013 at 10:29.

    Serek pyszny - cała moja rodzina zajada się tym serkiem - POLECAMtmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ser jest przepyszny.  Ja

    Zgłoszony przez kat.j1 na grudnia 15, 2012 at 11:05.

    Ser jest przepyszny.  Ja pierwszy raz zrobiłam z połowy porcji, bo przestraszyłam się tych dużych ilości składników. Ale nie wychodzi tak dużo i z tej połowy porcji wyszło mi pełne pudełko 0,5 kg po margarynie.  Zastanawiam się tylko nad temperaturą, bo moja przedstawicielka przy sprzedaży powiedziała mi, żeby mleko nie podgrzewać więcej niż w temp. 80C, bo traci swoją wartość. Ja oczywiście zrobiłam ser zgodnie z przepisem, ale czy słyszałyście może coś o tej temperaturze, no i czy wtedy ser wyjdzie nadal taki pyszny?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam, ten serek jest

    Zgłoszony przez agati na listopada 27, 2012 at 08:57.

    Witam,


    ten serek jest przepyszny i wszystkim polecam, wbrew pozorom nie wychodzi sera zbyt wiele, więc nie polecalabym robienia z połowy porcjitmrc_emoticons.)


     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja też poproszę o wiecej

    Zgłoszony przez pandziksa na września 19, 2012 at 22:50.

    Ja też poproszę o wiecej informcji tmrc_emoticons.) Zdjęcia proszę no dobra błagam!!!! Jak to smakuje?

     

    pandziksa

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jestem pod wrażeniem!:O  Nie

    Zgłoszony przez gabi49 na września 16, 2012 at 19:32.

    Jestem pod wrażeniem!:O  Nie myslałam, że można też zrobić  żółty ser!  To chyba jest duża porcja? Można z połowy? Jak długo można go przechowywac w lodówce?  Dodaj zdjęcie, proszę.Big Smile

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze