Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
1 kg sera półtłustego
- 4 jajka
- 1 płaskiej łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 płaskiej łyżeczki soli
- 1 łyżeczki przyprawy uniwersalnej TM, lub gotowej
- kminek,koper, do wyboru
-
6
50min
Czas całkowity 50minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
Ser włożyć do naczynia,dodać sode, rozdrobnić 20-25 sek.obr
"Ciasto" .Smażyc 15-20 minut w temp.70-80 stopni, obroty 3.Dodać jajka,sól,przyprawy,smażyć 8-10 minut w temp.70 stopni,obroty 2-3.Pod koniec smażenia dodać koperek lub inne dodatki.Przelać do przygotowanych pojemników.
Ważne-ser powinien być suchy ,najlepiej na noc owinąć go w ściereczke
Ser smażony
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz