3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Schab nadziewany


Wydrukuj:
4

Składniki

1200 g

mięso

  • 1800 g schabu bez kości

nadzienie

  • 5 Suszonych śliwek
  • 5 suszonych morel
  • 1 garść suszonej żurawiny

dodatkowo

  • folia spożywcza
  • 1500 g wody

marynata

  • 1,5 łyżeczki ostrej musztardy (Dijon)
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka suszonej cebuli (opcjonalnie)
  • 1 łyżeczka rozmarynu
  • 1 łyżeczka kolendry
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1 łyżka majeranku
  • 1 łyżka pieprzu w ziarnach
  • 2 liście laurowe
  • 3 goździki
  • 20-25 g soli gruboziarnistej
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 5 ziaren jałowca
  • 6
    2h 0min
    Czas całkowity 35min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

  1. Schab myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy na 3 równe części, w każdej części robimy nożem w środku dziurę tak aby powstała kieszonka. Do każdego kawałka mięsa wkładamy suszone owoce. Odstawiamy.

     

    Do kielicha wkładamy składniki na marynetę pomijając czosnek i musztardę, miksujemy 10s/obr 6 następnie dodajemy czosnek i musztardę i miksujemy 5s/obr 6

  2. Powstałą marynatą nacieramy mięso. Zawijamy szczelnie w folię i pozostawiamy w zimnym miejscu na ok 30 min

  3. Do naczynia miksującego wlewamy wodę

  4. Do Varomy włożyć zamarynowane kawałki mięsa w folii. Gotować ok 85 min/Varoma/obr 1

  5. Pozostawić do całkowitego wystygnięcia nie rozwijając folii. Można pozostawić w Varomie lub na talerzu. Otworzyć zawartość dopiero po całkowitym wystudzeniu odlać płyn, który wyciekł z mięsa.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Można podawać na ciepło jak również na zimno do kanapek


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • (Brak tematu)

    Zgłoszony przez mariolaaa na sierpnia 10, 2017 at 21:51.

    tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ktora strona foli zawinac mieso? Matowa ma byc do...

    Zgłoszony przez mariolaaa na sierpnia 10, 2017 at 21:50.

    Ktora strona foli zawinac mieso? Matowa ma byc do srodka czy na zewnatrz??

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • dzisiaj robiłam - pyszne,

    Zgłoszony przez barbara@ na października 11, 2015 at 14:25.

    dzisiaj robiłam - pyszne, zarówno z pomidorami suszonymi jak i śliwkami

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze