3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

schab chrzanowy


Wydrukuj:
4

Składniki

850 g

potrzebne dodatkowo

  • 1 talerz
  • folia spożywcza

schab chrzanowy

  • 1500 g wody
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • 1,5 łyżeczki musztardy
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczka rozmarynu suszonego
  • 1 łyżeczka tymianku suszonego
  • 1 łyżeczka majeranku suszonego
  • 1 łyżeczka pieprzu w ziarnach
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 3 goździki
  • 10 g soli gruboziarnistej
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 4 ząbki czosnku
  • 5 ziaren jałowca
  • 1000 g schabu bez kości
  • 6
    1h 35min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Schab umyć osuszyć ręcznikiem papierowym odstawić

    Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki pomijając wodę, musztardę i chrzan

    zmiksować ok 15s/obr6

    dodać chrzan i musztardę wymieszać 5s/ obr 2

  2. Nacierać mięso powstałą masą

  3. Zawinąć szczelnie w folie spożywczą pozostawić w chłodnym miejscu na ok 30 min.

  4. Wlać wodę do naczynia miksującego

  5. Do Varomy włożyć zamarynowane mięso w folii. Gotować ok 90-95 min/Varoma/obr 1.

  6. Pozostawić do całkowitego wystygnięcia nie rozwijając folii. Można pozostawić w Varomie lub na talerzu. Otworzyć zawartość dopiero po całkowitym wystudzeniu odlać płyn, który wyciekł z mięsa.

     

    Smacznego!

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Podawać jako dodatek do chleba lub do sałatek.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz